Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Mehmet SABAZ

MÜMİN ÜÇ SABIRLA MÜKELLEFTİR

02 Haziran 2022, 14:58 Okuma: 693

 

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
Her mümin üç sabırla mükelleftir.
1- Musibetlere karşı sabır, belalara, aksiliklere, elde olmayan olumsuzluklara, günlük hayata başımıza gelecek olan kötülüklere karşı sabır, bu hepimizde vardır.

2- Masiyetten sabır, masiyet günaha girmemek üzere kendimizi zorluyoruz. Nefis istiyor. Nefis haramı ister, amare çünkü günaha girmemek için kendi kendimizi zorlayıp o, sıkıntıya sabretmek bu çok zordur. Günaha girmemek üzere gösterilen sabır, yani çamurlu bir yolda yürüyorsunuz. O, kadar dikkatle atıyorsunuz ki üstünüze birşey sıçramasın o, gösterdiğiniz gayret masiyetten sabırdır. Günaha girmemek üzere, ki yirmi birinci yüzyılın en büyük sabır gösterilmesi gereken noktası budur. Yani düşünün herhangi bir cadde de çıktınız, fırına kadar gittiniz. Ekmek aldınız eve dönüyorsunuz. Gidiş-gelişinizde gözünüz hiç harama değmesin diye başınız önünüzde adım attığınız yere değiyorsun.  Bu gösterdiğiniz sabır masiyetten sabırdır. Günaha girmemek için sabır göstermek.

3- İbadetlere sabır Allah'ın emirlerini yapmak nefse ağır gelir, nefse sıkıntı verir. Namaz, namaz, namaz günde beş kere bitmiyor yaw bu... Nefis böyledir. Halbuki hepsini toplasan yarım saati geçmez de ama nefse zor geliyor. Hele oruç açman Allah'ım ne kadar sabır gerektiren bir ibadet, hele hac ne kadar meşaketli bir ibadet. İbadete karşı sabır göstermek müminin mükellef olduğu üç sabırdan biridir. Birisi belaya karşı sabır, ikincisi günaha girmemek için sabır ve üçüncüsü Allah'ın farz kıldığı ibadetleri yerine getirmekte sabır göstermek bu üç sabır herkesi bağlıyor.

Sabır göstermek efendim benim içim sıkılır diyenlerde şöyle cevap verelim; "Sıkılsın Allah emretmiş belki içinin sıkılması seni kurtaracak. Yani mutlaka içinde lezzet almayı bekleme... Bazen sıkıntılı, meşakatli, vesveseli ibadet ötekinden çok daha makbuldür. Namaz kılınan yere niye mihrab deniyor.? Mihrab imamın durduğu o, iki oyık kısım denilen yerdir. Mihrabın kelime manası harp yeri kimle harp ediyorsun nefsinle harp ediyorsun. Nefsin istemiyor, gençlik istemiyor, dünya istemiyor, yirmi birinci yüzyıl istemiyor, iblis istemiyor bütün bunlar seni geri çekiyor. Halat takmışlar boynuna ama sen hepsini yerinden söküp o, kafa secdeye geliyor. Bu sıkıntı elbette var ama ne kadar Allah indinde makbuldür biliyor musun... Burada gösterilen sabır muhakkak ki, meyvesini verecektir. Allah'tan vazgeçmemek sabrıdır. İbadete gösterilen sabır cenabı haktan kopmamanın sabrıdır buda bizlere gerekiyor. Çünkü Allah sabredenlerledir.

Son olarak yazım sonunda Kozluk ilçemizi ilgilendiren bir kaç cümle ekleme yapacağım. Lütfen kıymetli ilçe sakinleri çöplerimizi yerlere atmayalım çöp konteynırlara dökelim. Temizlik imandandır, ilçemizi temiz tutalım. Çöpleri yere atanlar günah işliyorlar. Belediye yetkililerinde buna dikkat etmeleri gerekiyor. Bazı yerlerde çöp yığınları görülmektedir. Bu yığınları kaldırmaları lazımdır. Bu görev en çok belediyeye düşüyor. İlçe hepimizin belediye olsun, diğer kurumlar olsun, halk olsun hepimiz el ele beraberce şirin ilçemizi temiz tutalım ve çöplerimizi mutlaka yerlere atmayalım, atanları da Allah rızası için uyaralım. Buna dikkatlerinizi çekmek istedim. Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, inayeti hepimizin üzerine olsun. Hakka namzet ol. Dua da buluşmak dileğiyle Allah'a emanet olun.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
559 gün önce
622 gün önce
635 gün önce
719 gün önce
754 gün önce
776 gün önce
783 gün önce
817 gün önce
825 gün önce
867 gün önce
874 gün önce
880 gün önce
887 gün önce
1014 gün önce
1021 gün önce
1028 gün önce
1041 gün önce
1048 gün önce
1105 gün önce
1112 gün önce
1126 gün önce
1132 gün önce
1147 gün önce
1162 gün önce
1175 gün önce
1196 gün önce
1203 gün önce
1211 gün önce
1231 gün önce
1245 gün önce
1252 gün önce
1266 gün önce
1280 gün önce
1287 gün önce
1308 gün önce
1336 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=