Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Besicilerin sorunların dinlediler

28 Mayıs 2015, 00:57 - Okunma: 81203

HDP’nin Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız seçim çalışmalarını durmaksızın sürdürmeye devam ediyor.

Tüm adaylar ilk iş olarak hayvan pazarını gezerek burada hayvan ticareti ile uğraşan yurttaşların sorunlarını dinledi. Tüccarların ve yurttaşların besicilikte çekmiş oldukları sıkıntıları aktardıkları adaylar, sorunun çözümü için çalışacaklarını belirterek destek istedi. Yurttaşlar ise sorunun kaynağının AKP hükümetinin çiftçi ve tarım üzerine yürütmüş olduğu politikalardan ötürü olduğunu adaylar ile paylaşarak bunun da besiciliği çok etkilediği aktardı. Adaylarda HDP’nin “yeni yaşam” projesini paylaşarak sorunlar ile ancak mecliste olmaları halinde mücadele edebileceklerini ifade etti. Yapılan toplu ziyaretin ardından Milletvekili Adayı Saadet Becerikli kent merkezindeki esnaf ziyaretinin ardından, Tarım İl Müdürlüğü’ne geçerek çalışanları ziyaret etti. Becerikli’ye HDP ve DBP’liler de eşlik etti. Becerikli ve partililer ziyaretlerinde HDP’ye destek istedi. 
‘TRAFOLARA DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR’
HDP Batman Milletvekili Adayı Ali Atalan ise seçim çalışmalarına Batman’ın en büyük ilçesi olan Kozluk’ta devam etti. Atalan ilçe merkezindeki kısa gezisinin ardından ilçeye bağlı, Yeniköy (Günde nu), Çayönü (Reşedara), Dilibi (Bakırzaye), Arı kaya (Petixiye) Çayönü Yeşiltepe Mezrası (Gola Masiya) Oyuktaş (Şikefte) ve Çaye  Bızeziye  köylerini ziyaret etti. Atalan’a HDP ve DBP il ilçe yöneticileri YNK üyesi Havre Sileman da eşlik etti. Yapılan köy ziyaretlerinde yoğun ilgi ve alaka ile karşılanan Atalan ve beraberindekiler, HDP’ye tam destek sözü aldı. Ayrıca yurttaşların seçimler hakkında Atalan ve partililer ile üzerinde durarak seçimde yapılacak olası oyun ve hilelere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtmeleri dikkat çekti. Yaşça büyük olan Amar Yalçın isimli yurttaş buna ilişkin yapmış olduğu konuşmasında şunları dile getirdi: “Osmanlı’da oyun çoktur. Biz yaşadığımız tecrübelerimizden biliyoruz. 2014 yerel seçimlerinde de Kozluk’ta yaşanan hilelere şahit olduk. AKP hile ile belediyeyi HDP’den aldı. Trafolara dikkat etmemiz gerekiyor. AKP tekrar kedileri ortaya sürebilir.” HDP Milletvekili Adayı Hasan Yağız da beraberindeki partililer ile Bayındırlık Mahallesi’nde bulunan esnafları ziyaret etti. Yağız da HDP’nin “Yeni yaşam” projesini esnaflar ile paylaşarak destek istedi. Öte yandan HDP’ye kitlesel katılımlar da devam ediyor. Mamediyan Aşireti’nin önde gelen 3 ailesi HDP’nin merkezi seçim lokaline gelerek burada yapılan tören ile HDP’ye geçti. Aileler adına gelen Nezir Çelik, A. Kerim Taş ve Sabri Gezici’yi, HDP PM üyesi Osman Ergin, Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir ve partili yöneticiler karşıladı. Burada ilk olarak yapılan saygı duruşunun ardından ailelerin önde gelenlerine partililer tarafından HDP rozeti takıldı. Haber merkezi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Hüda Par’ın desteklediği Batman bağımsız Milletvekili adayı Aydın Gök, önce..
Hür Dava Partisi Batman İl Teşkilatı, destekledikleri bağımsız aday Aydın G..
Batman’da AK Parti’nin seçim otobüsüne yapılan silahlı saldırıya bir tepki ..
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları Celal Ayhan, Ahmet Durmaz, Me..
Seçim çalışmalarına ilçelerden esnaf gezileri ile devam eden Saadet Partisi..
Batman’da her geçen gün gücüne güç katan HDP, seçim çalışmalarını gece günd..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=