Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Dikkatler diyabete çekildi

14 Kasım 2017, 18:37 - Okunma: 113151

Batman Medikal Park Hastanesinde görevli Fitoterapi ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rezan Gergin, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle vatandaşları diyabet konusunda uyardı.


Yenilen besinlerin özellikle karbonhidrat içeren besinlerin çoğu vücutta enerji için kullanılmak üzere glikoza dönüştüğünü belirten Dr. Gergin, hücrelerin glikozu yakıt olarak kullandığını ve bunun da diyabete sebebiyet verdiğini belirtti. Bir kişinin diyabetli olup olmadığı Açlık Kan Şekeri (AKŞ) ölçümü ile belirlendiğini de sözlerine ekleyen Dr. Gergin, AKŞ ölçümü 100–125 mg/dl olmasının gizli şeker sinyali olduğunu kaydetti.
DİYABET NASIL TEDAVİ EDİLİR?
Diyabetin tam anlamıyla iyileştirilemediğini belirten Dr. Gergin, “Diyabet tedavisinde amaç, kan şekeri ayarını sağlamak diğer bir ifade ile kan şekeri yükselmelerini ve kan şekeri düşmelerini önlemektir. Bu ayarın sağlanması komplikasyonların gelişimini önlemek veya gelişmiş komplikasyonların seyrini yavaşlatmak için son derece önemlidir. Diyabetin ortaya çıkmadan önlenmesi, riskli kişilerin diyabetten korunması da mümkündür. Günümüzde diyabeti önlemek amacı ile yapılan önemli çalışma sonuçları yaşam tarzı değişikliklerinin yani sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazanılması, düzenli egzersiz ve eğitim ile diyabet görülme sıklığının yüzde 58 oranında azaldığını göstermiştir. Diyabet riskiniz var ise Türkiye Diyabet Vakfı’nın Diyabeti Önleme Programına başvurabilirsiniz” dedi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Akıl, bebeklerin ağlama sorununa ili..
Batman Medicalpark Hastanesinden çalışanlarına diyabet semineri verildi. Dü..
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarında ..
Batman Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde yıllardır kilo prob..
Batman Medikal Park Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzm..
Halk Sağılığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, ‘Sağlık için Hareket Et Günü’ nede..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=