Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Tiyatro Günleri Festivali devam ediyor

23 Mayıs 2015, 01:27 - Okunma: 82128

Batman Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen “Batman Tiyatro Günleri Festivali” batman merkez ve köylerinde yapılan tiyatro gösterimleriyle devam ediyor.


Bu yıl bir karnaval havasında başlayan “6. Batman Tiyatro Günleri Festivali” Batman’daki salonlarda ve merkez köylerinde yapılan tiyatro gösterimleriyle sürüyor. Hem içeriği hem etkinlikleri hem de katılımcıları itibariyle çerçevesi geniş tutulan bu yıl ki festivale Batman ve Batman dışından gelen sanatseverler büyük ilgi gösteriyor. Festivalin ikinci gününde  “Bremen Mızıkacıları”, “Kürtçe skeçler”, “Şaşiti”, “Zyatır Bêbena Berbkarawa”, oyunları sahnelendi. Batman Sanat Tiyatrosu’nda sahna alan Diyarbakır Büyükşehir tiyatrosu “Bremen Mızıkacıları” adlı oyununu ilgiyle karşılandı.  Yönetmenliğini Ruknettin Gün’ün yaptığı, Jacop Grimm ve Wilhelm Grimm kardeşlerin fabl üslubunda yazdığı masallardan birinden uyarlanmış olan “Bremen Mızıkacıları” özellikle aileleriyle birlikte gelen çocuklara keyifli anlar yaşattı. Dicle Fırat Kültür Sanat Merkezi’nden Şanoya Ş. Yekta Hevi Tiyatrosu’nun Batman’ın merkeze bağlı Blêder ve Aquba köylerinden sahnelediği “Kürtçe Skeçler” adlı oyunu, köylerde 7’den 70’e herkese unutulmaz anlar yaşattı. Yine aynı saatlerde Yılmaz Güney Sinema salonunda sahne alan Tov Tiyatro “Şaşiti” adlı oyununu sahnelerken, festivalin ikinci günü yine bir başka oyunla son buldu.  süleymaniye’den festivale katılan Teatra Actor tiyatrosu, günün kapanış oyunu olan “Zyatır Bêbena.. Berbkarawa” ile Batmanlı izleyicilerle buluştu. 6. Batman Tiyatro Günleri Festivali üçüncü gününde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun “Muzikjênên Bremenê”, Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Liskbêj” (doğaçlama tiyatro), yine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’nun “Destê Şeştili”, Sason Ghajar Mim Atölyesi Performansı “Mim Performanısı” ve Tiyatro Seyr-i Mesel gurubunun “Ay Carmella” adlı oyunlarının sahnelenmesiyle devam edecek. Haber merkezi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
KÜLTÜR-SANAT Kategorisindeki Diğer Haberler
9000 yıllık tarihi mirasına gözü gibi bakan şehir Diyarbakır, kültür turlar..
Batman Belediyesi tarafından bu yıl 20-24 Mayıs tarihleri arısında yapılaca..
Tomurcuk Anaokulu yılsonu gösterisinde minikler, katılımcılara duygulu anla..
Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Batman Müze Müdürlüğü tarafından 1..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=