Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“BAŞARISIZLIĞIMIZI BEKLEYEN KÖTÜ NİYETLİLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

01 Ağustos 2022, 15:46 - Okunma: 3389

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman Petrolspor Afyon kampında lige sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Bu sezon Batman Petrolspor’un dijital mecrada kurduğu Petrolspor TV, futbolcuları taraftarlarıyla buluşturuyor. Petrolspor TV’de yayınlanan ve Abdurrahman Avşar’ın yönettiği ‘Günün Röportajı’ programının konuğu kaleci Cihan Şentürk’tü. Takımın kaptanı Cihan verdiği röportajda dobra dobra cevaplar verdi.
* Kamp çalışmaları nasıl gidiyor?
- Şu anda kamp çalışmaları iyi gidiyor. Yeni gelen arkadaşlarımız var, adaptasyon süreci çok iyi gidiyor. Eskiden kalan futbolcular, bizler ve yeni gelen arkadaşlarla beraber iyi bir uyum içindeyiz, çalışıyoruz. İnşallah iyi bir şekilde çalışıp sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.
* Dördüncü senedir buradasınız. Küme düşme potasını da yaşadınız ama takımı terk etmediniz ve şampiyonlukta da vardınız. Bununla ilgili neler söylemek istersin.
- Dördüncü sezondur Petrolspor'dayım. Burada mutlu ve huzurluyum. Batman çok güzel bir şehir. Güneydoğu kenti olduğu için dışarıdan gelenler için Batman bir ön yargı yaratıyor, ama dışarıdan görüldüğü gibi değil. Batman'ın insanları çok misafirperver ve her konuda yardımcı oluyorlar. Kötü niyetli insana hiç rastlamadım. Bu da çalışma ortamına ve performansıma yansıyor. Onlar benden, ben de onlardan memnunum. Kalmamı istiyorlar ki, ben de burada kalıyorum. Bu sene zorlu geçecek, çünkü zor bir gruptayız. Şampiyonlukta hepimiz duygusal anlar yaşadık, çünkü 26 yıl sonra gelen bir şampiyonluktu. Her yerde her röportajda söylüyoruz, Batman şehri daha üst ligleri hak eden bir şehir ve üst ligleri hak eden bir taraftar var. O andaki gözyaşlarımın sebebi de,  bütün sezon emek vermişsin, zorluklar çekmişşin.. Onların karşılığını aldığında ister istemez vücut kendiliğinden reaksiyon veriyor ve göz yaşlarına hakim olamıyorsunuz. Herkes gözyaşlarına hakim olamadı. Futbolcular, taraftarlar, medya mensupları, herkes duygulu anlar yaşadı. Bu da güzel bir anı olarak kalacak. Batman şehrine güzel bir anı bıraktığımızı düşünüyorum. 27 futbolcunun, herkesin ismi kulübe altın harflerle yazılmıştır. Ama bunlar artık geride kaldı ve şuan 2. lig'deyiz. Batman Petrolspor'un yeni hedefi bir üst lige çıkmaktır. Takımın ligde kalıcı olması için herkesin desteğine ihtiyacı var.
* Bu sene takımı nasıl buluyorsunuz? Savunma hattı nasıl?
- Takım yeni kuruldu ve yüzde 80'ni yeni oyunculardan kuruldu. Biz de adaptasyon sürecini yaşıyoruz. Futbolcuların çoğu tecrübeli ve kaliteli isimlerden oluşuyor. Şu anda bir sıkıntımız yok. Grubumuzda yüksek bütçeli takımlar var ama biz sonuna kadar mücadele edip ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Geçen seneki savunmamız çok iyi ve uyumluydu. Nitekim de ligi şampiyon bitirdik. Şimdiki savunmamız ligi tanıyan, kaliteli ve tecrübeli isimlerden kurulu.
* Transfer döneminde başka takımlardan teklif aldın mı? Petrolspor’da kalmanızın özel bir nedeni var mı?
- Şampiyon olduktan sonra tabii ki çoğu arkadaşımıza transfer teklifleri oldu. Beni de isteyen, teklif eden takımlar oldu. Sayın Batman Valisinin başka şehre atanmasıyla ilgili bir süreç yaşandı. O süreç içinde bekledik ve takımın durumunu görmek istedik. O süre içinde de zaten diğer takımlarla görüştük. İsteyen takımlarla belli bir seviyeye geldik ama ben her zaman o takımlara Batman Petrolspor'u bekleyeceğimi söyledim. Zaten sonra yeni bir oluşum oldu, yönetim belli oldu. Yönetimimiz, başkanımız tekrardan yönetimde olduğunu belirttiler. Beni de sağ olsun aradılar, seninle anlaşmak istiyoruz dediler. Benim de ilk tercihim her zaman Batman Petrolspor olduğu için görüştük. Ben Batman'a 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Beni isteyen takımlar da evime yakın yerlerdi. Oraları tercih etmedim. Uzak mesafedeki Batman'ı tercih etmemdeki sebep, 3 sene de burada olduğum için, o insanlara güvendiğim için, o insanların da bana güvendiği için tekrardan burayı tercih ettim. İllaki maddi manevi sıkıntılar yaşandı ama beni isteyen insanlara, başkanımıza, yönetimimize, yeri geldi taraftarlarımız bile beni çok istedi, onlara da güvendim, sevgilerine güvendim. Onlar için burayı tercih ettim.
*  Seni kollayan ve arkanda duranlar oldu mu?
- Beni keşfeden, arkamda duran hocalar çok oldu. Ama hani "dayı" derler ya, öyle bir dayım da olmadı. Ben halimden memnunum. Çok şükür kimseye muhtaç değiliz, kendi emeklerimizle bir yerlere kadar geldik. Futbolu bırakana kadar, oynayabildiğim kadar oynayacağım. Ne zaman ki vücudum oynamama el vermezse, o zaman futbolu bırakacağım. İnşallah güzel bir şekilde belki Batman Petrolspor, belki başka bir takımda futbola nokta koyarım. En iyi şekilde, en iyi yerde bırakmak istiyorum. Sakatlıksız, kazasız, belasız inşallah. Şu an tek temennim bu.
* Sıralamaya göre kampın en çalışkan, en yaramaz, en üşengeç, en uykucu ve en çok yemek yiyeni kim?
- Tabii en çalışkan birini sıralamaya almak uygun düşmez, çünkü herkes iyi çalışıyor. Çok şükür kaytaran futbolcu yok burada. Herkes çalışıyor, emek veriyor. Yaramazlık konusunda şuan hafif olarak göze batan İlyas Sarı var. (gülümseyerek) Zaten Karadenizli olması hasebiyle de çok neşeli ve esprili. İnsanlar da onu zamanla tanıyacaktır, içi çok temiz ve eğlenceli bir insan olduğunu görecekler. En üşengeç kim sorusuna gelince (gülümseyerek) üşengeç demeyelim de, belki kendi tarzında bir-iki futbolcu var ama söylemeyelim, sonra tepki olmasın. En uykucuya gelirsek, hepimiz kendi odamızda olduğumuz için, başkalarının odasına girip, sen uyuyorsun, sen uyumuyorsun diye gözlemlemedim. Ama yorgun oldukları için şuan herkes uyuyor. En uykucu yok abi, şuan aklıma gelmedi. En çok yemek yiyen ise Batmanlı İbrahim İnal var (gülerek). Mesela İbrahim İnal'ın vücudu kilo almaya müsait değil, ama İbo'yu sürekli yemek yerken görüyorum. Personelden de mesela Bilal çok yemek yer. Bilal'in iştah konusunda maşallahı var. Ama Bilal'e sorsan "yok abi hiç bir şey yemedim" der. ( gülümseyerek).
 * Taraftar hakkında ne düşünüyorsunuz ve bu sezon ki hedefleriniz nedir?
- Anlatılamaz, yaşanılması gerekiyor. İllaki daha büyük taraftar grupları da vardır ama ben senelerdir liglerde oynuyorum, bu seviyede bir taraftar grubu, stadı dolduran, takımı destekleyen görmedim gibi. Deplasmana gittiğimde de görmedim. Kocaeli, Sakarya, onları tenzih ederim ama Batman taraftarının da onlarla grup olarak, destek olarak onlarla yarışabilecek durumda. Geçen sene gerçekten bizim çok önemli bir gücümüz oldular. Kötü anımızda da, iyi anımızda da bizi desteklediler ve yanımızdaydılar. Onu çok iyi hissettik. Bu sene de hissetmek istiyoruz. Çünkü onların bizi menfaatsiz desteklediklerini biliyorum. Hiç bir zaman menfaat beklemeden destekliyorlar. Bu sene de bizi desteklemelerini istiyoruz. İyi günde de, kötü günde de yanımızda olsunlar. Biz onlara layık olmak için sahaya çıkıp mücadele edeceğiz ve elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şu anda da zaten çalışıyoruz. Bunun karşılığını da almak istiyoruz. Onlara da o duyguyu yaşatmak istiyoruz. İnşallah yaşatabiliriz. Onların da bana olan ve takıma olan sevgisine karşılık verebiliriz. Beni gerçekten sevdiklerini hissediyorum, hissettiriyorlar. Laf olarak söylemiyorum, Ben de bir taraftar olarak gerçekten onları seviyorum. Çünkü sürekli bana destek verdiler. Batman'a geldiğimden beri çok kötü bir performansım olmadı ama illaki olmuştur; kötü bir performansım olmuş olsa da sürekli bana destek verdiler, yanımda oldular. Ben de onlara layık olmak için performansımı yükseltmeye çalıştım; Batman'a faydalı olmaya çalıştım. Onların sevisine karşılık faydalı olduğumu da düşünüyorum. Taraftarlar için söyleyebileceğim bunlar. Batman Petrolspor için çok büyük bir güçtürler; böyle bir güç olmaya da devam etsinler. Yeni sezon için de temennim o.
* 2. Ligdeki şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz? Size göre en büyük eksiklik nedir?
- İkinci ligdeki grubumuz zor; yani zor bir gruptayız. Camia olan kulüpler var, iyi yatırım yapan kulüpler var; ama hiç bir zaman paranın, ismin sahada işe yaramadığını biz biliyoruz. Ne kadar isim alırsanız alın, ne kadar para harcarsanız harcayın sahada mücadele etmedikten sonra, birlik ve beraberlik içinde, aile içinde, sahada yarışmadıktan sonra, hiç bir zaman başarı olmuyor. Bunun bilincindeyiz. Biz şuan onu sağlamaya çalışıyoruz. Teknik ekibimiz, futbolcu arkadaşlarımız, büyüklerimizle bunu sağlamaya çalışıyoruz. Biz birlik beraberlik içinde, eğer bu yola inanarak çıkarsak, hani bizim grupta kimse bizi tutamaz demek istemiyorum, ama büyük ses getireceğimize inanıyorum. Şu anda belki grupta favori olarak gösterilmiyor olabiliriz ama lig her zaman sürprizlerle doludur. Biz de o sürprizi yaşatmak için çalışıyoruz ve en büyük mücadeleyi vereceğiz. İnşallah kimsenin yüzünü kara çıkartmayacağız. Batman Petrolspor'un şu anda tökezlemesini bekleyen kötü niyetli insanlar da vardır. Onlara fırsat vermeyeceğiz. Her zaman Petrolspor'u yürekten destekleyen insanlara layık olmak için sahada mücadelemizi vereceğiz ve Batman Petrolspor'u en iyi yere getirmek için savaşacağız.
* İçindeki kalecilik hissi ne zaman ortaya çıktı ve nasıl fark ettin?
- Aslında 2002 Dünya Kupası, Türkiye'nin dünya üçüncüsü olduğu sene babam kaleci olmam için çok büyük heves etti. Sonra beni İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin altyapısına götürdü. O şekilde başladım. Zaten mahallede de çok iri olduğum için beni hep kaleye koyuyorlardı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor altyapısında başladıktan sonra hep kaleci olarak en iyi yerlere gelme hedefim vardı. En iyi yerlere belki gelemedik ama çok güzel şeyler yaşadım, çok güzel anılar biriktirdim. Onlar bana ömür boyu yeter. Allah, en iyi yerlere gelmek isteyenlere de gönlüne göre versin. Ama ben şu anda olduğum yerden, olduğum durumdan çok şükür mutluyum, huzurluyum.  İnsan huzurlu olduğu yerde, mutlu olduğu yerde her zaman daha verimli olur.
* Şampiyonluk maçında taraftarlar sahaya indiği zaman ki duyguların neydi?
- O anda şampiyon muyuz, değil miyiz diye onu algılamaya çalışıyorduk. Ne zaman ki "şampiyonuz, maç bitti" dediler ve ondan sonra taraftar sahaya indiğinde öğrendim. Hatta bana haberi veren de Serdar Soyvural idi. Geldi, ilk bana sarılan ve kutlayan O idi.  O anda yaşadığım duygularımın, yaşadıklarımın ilk şahidi de o'dur. Şampiyonluk anı çok güzel bir duyguydu. İnşallah bundan sonraki futbol hayatımda da Allah bana o anı nasip eder.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk ..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
Merhabalar değerli okurlarımız. Bu haftaki röportaj konuğumuz usta spor kit..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=