Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Öğrencilerden polise tepki

17 Mayıs 2015, 17:06 - Okunma: 110222

Geçtiğimiz hafta Batman Üniversitesinde yaşanan olayların ardından bir araya gelen öğrenciler, rektörün odasının işgal edilmesini kutlayarak, polisin tutumunu ise kınadı.

‘ÜNİVERSİTENİN POLİS OKULU OLMASINA İZİN VERMEYİZ’

Öğrencilerin karıştığı kavganın ardından gelişen olaylarla birlikte rektörlük odasının işgal edilmesi ve 18 öğrencinin gözaltına alınmasıyla sonuçlanan Batman Üniversitesindeki olaylara ilişkin üniversite öğrencileri tarafından basın açıklaması yapıldı. Öğrencilere HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata da destek verdi. Öğrenciler daha sonra HDP seçim lokaline kadar yürüdü. Demokratik Gençlik ve (DEM GENÇ) Batman Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği (BÜÖDER)  tarafından Üniversite kampüsünde ortak düzenlenen basın açıklamasında polisin olmaması dikkat çekti. Burada basın açıklamasını okuyan BÜÖDER üyesi Hebun Okun, üniversite kampüsüne giren polislerin öğrencilere tehdit ve hakaretler yağdırarak darp ettiğini belirtti. Okun, “Öğrenciler, Rektör ve Güvenlik Amirinin provokasyonlarına karşı üniversite yönetiminden özür beklemiş, ancak yönetim buna gerek duymamış. Bu olmayınca da öğrencilerin ‘Üniversiteler bizimdir, bizim kalacak´ sloganıyla rektörlük odasını işgal etmesini kutluyor ve takdir ediyoruz. Eğitim okulu olması gereken Üniversitelerin polis okulu olmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Açıklamanın ardından kalabalık öğrenci topluluğu HDP seçim lokaline kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

ATA, "ÜNİVERSİTEDE ÇEVİK KUVVETİN NE İŞİ VAR"

Öğrenciler ile birlikte yürüyen HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, lokalde yaptığı konuşmada öğrencilere destek verdi. Rektörün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek aldığını belirten Ata, “Batman Üniversitesi özelikle son 2 yıldır bölge ve Türkiye kamuoyu gündemine yolsuzluk dosyalarıyla düştü. Bunlar yerel basında fazlasıyla yer aldı. Savcılar kendiliğinden harekete geçmeliydi, kendiliğinden soruşturma başlatmalıydı. Ama Batman Üniversitesine bir dokunulmazlık sağlanmıştır. Batman Üniversitesi Batmanlılarındır, Kürt gençliğinindir. İki gün önce Kenan Evren yaşamını yitirdi. Bugün kimse cenazesine katılmıyor. AKP katılsaydı, namazını kılsaydı. Çünkü Kenan Evren ölmüş, Allah huzurunda inşallah hesap verecek, ama Evrenin zihniyeti, darbe zihniyeti, cunta zihniyeti, faşist zihniyet AKP’nin bu tür politikalarında yaşıyor. Ne zamanki YÖK kaldırılır, ne zamanki üniversiteler bilim üretir, bilim insanı üretir o zaman üniversitelerde öğrenciler devrimci mücadeleyi bırakırlar. 7 Mayıs'ta Batman Üniversitemizde yaşanan olay bütün Batman kamuoyunun dikkatini çekti. Çok küçük bir olayda çevik kuvveti çağırıyorsa kimi kendine örnek alıyor. Üniversitede çevik kuvvetin ne işi var.” dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=