Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Mehmet SABAZ

İLK KIBLEMİZ MESCİD-İ AKSA

20 Mayıs 2021, 16:41 Okuma: 1205

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
İslam alemi tarafından kutsal kabul edilen Mescid-i Aksâ Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur. Bu alanın yüzölçümü yaklaşık 144 dönüm olup Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşır.

"El-Aksa" kelimesi "en uzak" anlamına gelir. Mescid-i Haram'dan uzaklığına nispetle ve Mekke'ye en uzak mescit olması itibariyle bu adı almıştır. Bu isimlendirme Kur'an-ı Kerim'deki İsra suresinin 1. ayetinde de aynı şekilde geçer. İsra ve Miraç hadisesinde Peygamber efendimiz şu ifadelere yer vermiştir: "Sonra ben ve CEBRAİL Beytu'l-makdise girdik ve her birimiz orada iki rekaat namaz kıldık.” Peygamberimizin ve büyük Melek Cebrail’in namaz kıldığı ve ayak bastığı yer ve Müslümanların ilk kıblesi olduğu mekan tabi ki Müslümanlar için vazgeçilmez bir değerdir. Bu değer uğrunda tepkileriyle, canlarıyla, mallarıyla, dualarıyla ellerinden geleni yapacaklar ve yapmaya devam edecekler. Mescid-Aksa'ya saldırı yapıldığı ilk andan beri devletimiz harekete geçmiş ve şimdiye kadar da girişimlerine devam etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN diploması trafiğini hızlı bir şekilde yürütüyor. Şimdiye kadar çözüm yolları için bir çok ülke devlet başkanlarıyla telefon görüşmesini gerçekleşmiştir. Bakanlarımız, siyasi parti liderleri ülkemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları dernekler, Barolar ve ülkemizde dinin temsilcisi olan Diyanet İşleri Başkanlığı bütün camilerde sala tekbir ve dua okumalarıyla büyük bir destek sunmuştur. Kısacası iman sahibi olan herkesten zalim, barbar ve masum çocukların katili olan İsrail devleti için gerek televizyon ekranlarında, gerek sosyal medya üzerinde, gerek basın yayın organlarından binlerce tepkiler, kınama, lanet mesajları yayınlandı. Bu da imandan kaynaklanmaktadır. Devletimiz ve bütün kademelerinde bulunan yetkili kişiler ellerinden geleni yapmaktadırlar. Rabbim onları korusun, onlara güç ve kuvvet versin.

Halk olarak bizlerde maddi ve manevi yönden Filistin halkının yanında olmalıyız. Maddi olarak yapacağımız şey yardım toplayan kuruluşlara Filistin halkı için yardımda bulunmak. Örneğin Türkiye Diyanet Vakfı’nın paylaştığı yardım kampanyasına destek olabiliriz. Tüm Gsm operatörlerden ‘Bağış’ yazıp 1379 mesaj atıp 10 TL değerinde bağışta bulunabiliriz. Bunun gibi bir sürü vakıf ve dernekler yardım adı altında faaliyetlerine başlamışlar. Bizler de elimizden geldiği kadar Müslüman Filistinli kardeşlerimize yardımlarımızı esirgemeyeceğiz. Manevi olarak da yapacağımız yardımda onlar için sürekli vakit namazlardan sonra olsun diğer ibadet vakitlerimizde olsun onlara dua edeceğiz. Dualarımızda onları unutmayacağız. Peygamber efendimiz (s.a.v) buyuruyor: "Dua, müminin silahıdır, dinin direğidir. Göklerin ve yerin nurudur." Bizlerinde zalim İsrail devletine karşı en büyük silahımız dua ve Allah'a inancımızdır. Bu inanç bizleri muzaffer kılsın. İnşallah mümin yüce Allah'tan isteğinde ısrarlı olmalı, isteğim yerine gelmedi diye duadan vazgeçmemelidir. Sürekli dua da bulunmalıdır. Yarabbi kahhar isminle  zalim İsrail devletini kahrı perişan et. Filistin halkı için dua eden bütün Müslümanların dualarını kabul eyle. Onlara yardımını esirgeme. Yarabbi masum çocukları ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'yı koru, o zalimlerin hakkında gel. Dua da buluşmak ümidiyle. Allah'a emanet olun.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
551 gün önce
614 gün önce
628 gün önce
712 gün önce
747 gün önce
768 gün önce
775 gün önce
809 gün önce
817 gün önce
859 gün önce
866 gün önce
873 gün önce
880 gün önce
1007 gün önce
1014 gün önce
1021 gün önce
1034 gün önce
1041 gün önce
1097 gün önce
1104 gün önce
1118 gün önce
1125 gün önce
1139 gün önce
1154 gün önce
1167 gün önce
1189 gün önce
1196 gün önce
1203 gün önce
1223 gün önce
1238 gün önce
1244 gün önce
1259 gün önce
1272 gün önce
1280 gün önce
1300 gün önce
1328 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=