Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Mehmet SABAZ

ÜÇ AYLAR

28 Ocak 2022, 09:29 Okuma: 764

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
Mübarek üç aylar Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerirler. Recep ayı başlangıcı aynı zamanda üç ayların başlangıcı olarak kabul edilir. Üç aylar Recep ayının ilk günü olan 2 Şubat 2022 Çarşamba günü başlayacak. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaib kandili gecesi 3 Şubat 2022 Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gecedir. Recep ve Şaban ayında oruç tutmak müstehabtır.
Aişe validemizin belirttiğine göre Peygamberimiz (s.a.s.) en çok orucu Şaban ayında tutmuş. Şaban ayının tamamını oruçla geçirdiği olmuştur. Hadisten anlaşılıyor ki; Recep ayında da tutmuş ama Şaban ayında daha çok tutmuş. Ne kadar çok tutarsak o kadar çok sevap elde ederiz. Bu üç aylara daha çok hürmet göstermeliyiz. Kendimize çeki düzen vermeliyiz. Geçmişinin bir muhasebesini yaparak geleceğe daha iyi salih ameller ve itaatkar bir kul olmaya gayret ve çaba göstermeliyiz. Böyle yaptığımız zaman bu mübarek üç ayların manevi feyzinden yararlanmış oluruz.
Mübarek üç ayları ve Regaib gecesini nasıl değerlendirmeliyiz.
Birinci olarak Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı kerim okunmalı, okuyanlar dinlemeli (okumayı bilmeyenler tv programlarından dinleyebilir) Kur'an'a olan saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli.
İkincisi: Allah'ın habibine salat ve selam getirilmeli.
Üçüncüsü: Tefekkürde bulunulmalı.
Dördüncüsü: Küs ve dargın olanlar barıştırmalı gönüller alınmalı.
Beşincisi: Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli, üzerimizde hakları olanlar aranıp sorulmalı.
Altıncısı: Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilip sevgi ve şefkat hürmet hediye ve sadakalarla mutlu edilmeli.
Yedincisi: Büyüklerimizin, hocalarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın üç ayları ve kandilleri bizzat giderek veya telefon, mesaj atarak tebrik edilmeli, duaları istemeli. Televizyon ekranlarından Regaib kandili programı izlemeye gayret edilmeli.
Sekizinci: Bol bol hem kendimize hem de bütün Müslümanlara dua edilmeli, efendimiz (s.a.s.) Recep ayı geldiğinde "Ya Rab Recep ve Şaban ayını bizim için bereketli kıl, mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır” diye dua ederdi. Bizlerde Recep ayına girdiğimizde Ramazan ayın başına kadar dualarımızda efendimizin bu duasına yer verelim ve bu duayı unutmayalım.
Ey Mevlamız bu üç ayların ve Regaib gecesinin hürmetine ve bereketine ülkemizi, devletimizi, milletimizi her türlü şer odakların şerrinden fitne ve sinsi planlarından koru. Ülkemizin ekonomisini düzeltme yoluna koy ve başarılı kıl. Hastalarımıza şifa ver, bu virüs belasından bir an önce bizleri kurtar. Çocuklarımızı salihlerden eyle. Bizleri Kur'an ve sünnetin yolundan ayırma. Bizleri çocuklarımızı ve gençlerimizi efendimizin ahlakıyla, yaşamıyla ve hayatıyla aşılandır. İbadetlerini (özelikle namazı) bizlere gençlerimize ve bütün inananlara sevindir. Bu derin duygu ve düşüncelerle bütün Müslümanların ve Kozluk İlçe Müftülüğümüzde görev yapan sayın müftüm, daire personelleri, imamların, müezzinlerin, Kur'an kursu öğreticilerin ve Batman Medya Gazetesi emektarları ve okurlarının mübarek üç aylarını tebrik ediyorum. Rabbim nice ayları görmeyi ve yaşamayı nasip etsin. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Hakka namzet ol.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
558 gün önce
621 gün önce
635 gün önce
719 gün önce
754 gün önce
775 gün önce
782 gün önce
824 gün önce
866 gün önce
873 gün önce
880 gün önce
887 gün önce
1014 gün önce
1021 gün önce
1028 gün önce
1041 gün önce
1048 gün önce
1105 gün önce
1111 gün önce
1125 gün önce
1132 gün önce
1146 gün önce
1161 gün önce
1174 gün önce
1196 gün önce
1203 gün önce
1210 gün önce
1230 gün önce
1245 gün önce
1252 gün önce
1266 gün önce
1280 gün önce
1287 gün önce
1308 gün önce
1335 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=