Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Koltuk altı terlemesine botokslu çözüm

12 Haziran 2017, 18:34 - Okunma: 114766

Batman Medikal Park Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Dr. Said Alğan, yaz döneminin gelmesiyle özellikle sosyal ortamlarda insanları sıkıntıya sokan koltuk altı terlemesi ve tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu.

 Koltuk altının aşırı terlemesinin yaz döneminin istenmeyen durumlarından biri olduğunu belirten Dr. Alğan, “Özellikle iş adamları öğretmen, polis, doktor, öğrenci ve bazı masa başı çalışan iş gruplarında ve sosyal arkadaş ortamlarında;  koltuk altı aşırı terlemesi kötü koku ve görüntü nedeniyle insanları zor durumlarda bırakabilmektedir. Ter sıvısı vücuttan salgılandığında kokusuzdur. Ancak sıcaklık ve mikroorganizmal faaliyet sonucu terin içindeki bazı maddeler bazik olan amonyaka dönüşür. Ter kokusu da işte bu bazik maddeden kaynaklanmaktadır. Terlemenin bu olumsuz etkilerinden kurtulmak için değişik tedaviler olmasına rağmen günümüzde en sık tercih edilen koltuk altına botoks yaptırmaktır. Botoks ya da diğer adıyla botilinum toksini bakterilerden elde edilen ve normalde insan kası üzerine felç etkisi yaratan bir toksinin uygun dozlarda ayarlanarak sağlık piyasasına sunulmuş şeklidir.  Botoks koltuk için uygulandığında her uygulamada yaklaşık 4-6 ay etki göstermektedir, böylece aşırı terlemesi olanlara günlük yaşantıda ve aktivitelerde çok büyük bir rahatlık sağlamaktadır. İlk doz etkisi 4-6 ay olmasına rağmen, her doz tekrarında bu etki giderek artarak 1 yıla kadar uzayabilmektedir. Koltuk altına botoks uygulamasının herhangi bir ciddi yan etkisi bulunmamakta birlikte, özellikle hekim olmayan kişiler tarafından uygulandığında kollarda güçsüzlük ve his kaybı görülme ihtimali artmaktadır. Bu nedenle basit gibi görülen bu işlemin mutlaka Plastik Cerrahi Uzmanı veya Cildiye Uzmanı bir hekime yaptırılması önerilir” dedi.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Muhammed Akıl, bebeklerin ağlama sorununa ili..
Batman Medicalpark Hastanesinden çalışanlarına diyabet semineri verildi. Dü..
Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokak hayvanlarında ..
Batman Medikal Park Hastanesinde görevli Fitoterapi ve İç Hastalıkları Uzma..
Batman Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde yıllardır kilo prob..
Halk Sağılığı Müdürü Dr. Vecheddin Acar, ‘Sağlık için Hareket Et Günü’ nede..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=