Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


Gök’ün hedefinde HDP vardı

01 Haziran 2015, 18:49 - Okunma: 81789

Hüda Par’ın desteklediği Batman bağımsız Milletvekili adayı Aydın Gök, önceki gün Basın Kavşağında kalabalık partili topluluğuna seslendi.

 Bağımsız aday Gök’ün hedefinde ağırlıklı olarak HDP vardı. Partililer, seçim lokalinden mitingin yapılacağı alana kadar uzun bir kortejle yürüdü. Farabim Hastanesi önü Basın Kavşağı’nda düzenlenen seçim mitinginde açılış konuşmasında Hüda Par Genel İstişare Kurulu Üyesi Molla Beşir Şimşek Kürtçe konuşma yaptı. Mitingde konuşan Hüda Par Eski Genel Başkanı Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, bölgenin ve Türkiye’nin zor günlerden geçtiğini ve neslin tehlikede olduğunu belirterek, “Hayasızlık patlıyor, hırsızlık olayları arttı, toplum kutuplaştı, uyuşturucu kullanım yaşı düştü bu gidişat kendi kendine olmadı. Birileri toplumu ifsad etmek için bütün imkanlarını kullanıyor. Eskişehir’de 6. Sıradaki kişiyi çıkaramayacaklar ama o ahlaksızlığı topluma dayatma ve yaygınlaştırmak istiyorlar” dedi.
Ardından sahneye çıkan Batman adayı Aydın Gök, hür adaylar ile partilerin adaylarının kıyaslanmasını istedi. Gök, “Seçim sürecinde halkımızın gönlünde yer eden adaylar ile, halkımıza dayatılan adaylar var. Diğer adaylara baktığımızda uluslararası güçlerin piyonu olan HDP’yi görüyoruz. Listesi Avrupa ülkelerindeki Hıristiyan Demokrat Partisi listesi gibi sapıklar, İslam dışı isimlerle dolu. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede bize sapıklar, Ezidiler, Ermeniler, Yahudiler vs. dayatılıyor. Bu halk çok büyük mağduriyetler yaşadı, son otuz yılki başımızdaki en büyük musibet PKK/HDP’dir. Biz biliyoruz ki, 90 yıldır Kemalizmin yapamadığını Türkçe olarak yapamadığını Kürt Kemalistler Kürtçe halkımıza dayattılar” diye konuştu.
BİJİ HİZBULLAH SLOGANLARI
HDP’nin batıda sevecen görülmeye çalıştığını ancak Kürtlere düşmanca davrandığına dikkat çeken Gök şöyle devam etti; “Batıda sevecen görünmeye çalışıyorlar ama Kürtlere düşmanca davranıyorlar bunu halkımız ve biz kabullenmeyeceğiz. Bu insanlar nerde güçlenmişlerse orda halka zulmediyorlar, işte Yüksekova ortada, barajı geçmezsek kıyamet kopar diyorlar. Kıyamet kopacaksa din düşmanları, zalimlerin başına kopacaktır.” Üç dönemdir iktidarda olan hükümeti de eleştiren Gök, “Üç dönemdir iktidarda olanlar ne yaptı, bölgeyi bunlara teslim ettiler. Onlar da bunlardan cesaret alarak halka zulmettiler belediyeleri almazsak kıyamet kopar dediler. Belediyeleri aldılar ne oldu 6-7 Ekim de vahşetlerini gördük. Biz bu zulümleri kabul etmeyeceğiz ve karşılarında sed olacağız. 3 dönemdir iktidarda olanların tek icraatı bölgeyi bunlara teslim ettiler. Kıyamet kopacaksa din düşmanları, zalimlerin başına kopacaktır” dedi. Aydın Gök’ün konuşması sırasında sık sık  “Aydın Gök meclise” ve “Biji Aydın Gök, biji Hizbullah” sloganları atıldı. Programdan önce Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde HDP’liler tarafından katledilen M. Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan için miting alanına gelenlere gıyabi cenaze namazı kılındı. Miting alanına, “Xanık Şehidlerine Batman’dan Selam Olsun”, “Beklenen Hizmet Aydın Gök’le Gelecek”, “Sahipsiz Batman İçin İşte Fırsat”, “Batman Seninle Huzur Bulacak”, “Dindar Bir Nesil ve İslami Bir Toplum İçin Aydın Gök’e Evet” afişleri asıldığı görüldü. Miting olaysız bir şekilde sona erdi. Haber merkezi

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SİYASET Kategorisindeki Diğer Haberler
Hür Dava Partisi Batman İl Teşkilatı, destekledikleri bağımsız aday Aydın G..
HDP’nin Batman milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Aca..
Batman’da AK Parti’nin seçim otobüsüne yapılan silahlı saldırıya bir tepki ..
Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayları Celal Ayhan, Ahmet Durmaz, Me..
Seçim çalışmalarına ilçelerden esnaf gezileri ile devam eden Saadet Partisi..
Batman’da her geçen gün gücüne güç katan HDP, seçim çalışmalarını gece günd..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=