Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER


“PARA İÇİN BATMAN’I TERCİH ETMEDİM”

06 Temmuz 2022, 17:40 - Okunma: 5549

2. Ligin yeni ekibi Batman Petrolspor’un Teknik Direktörü Ahmet Yavuz, ilk röportajını Batman Medya gazetesine verdi.


Batman Petrolspor ile 1 yıllık sözleşme imzalayan deneyimli hoca Ahmet Yavuz, kendisine yapılan eleştirilere de cevap verdi. 52 yaşındaki teknik adam, gazetemizin imtiyaz sahibi Ercan Arslan’ın sorularını içtenlikle yanıtladı. Para için Batman’ı tercih etmediğini kaydeden Yavuz, Batmanlı futbolseverlerin kendilerine inanmasını gerektiğini belirtti.
“HERKES BİZE GÜVENSİN, İNANSIN”
Burada olduğum için çok mutluyum, güzel bir gruptayız. Çok çalışmamız gereken güzel bir sezon bizi bekliyor. Zor bir grup gibi görünüyor ama biz de kendimize güveniyoruz. Biz zamanla yarışıyoruz ve yönetimimiz güzel bir çalışma içerisinde. İyi bir takımımız olacak. Herkesle, her yerde mücadele edebilecek hüviyete sahip bir takım olacağız. Bu anlamda herkesin bize güvenmesini, inanmasını, desteklemesini bekliyorum. İyi futbol ve iyi mücadele için elimizden gelenin fazlasını hep beraber yapacağız. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum ve hayırlısıyla çok güzel bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum.
“İYİ FUTBOL OYNAYAN EKİP OLUŞTURACAĞIZ”
2-3 Yıldan beri çalıştığım, takip ettiğim oyuncular, emek verdiğim, bildiğim ve tanıdığım oyuncularla irtibat halindeyiz. Hem ahlaklı hem de sahada herşeyini verecek oyuncuların burada olması için hep beraber büyük bir çaba sarf ediyoruz. Burada rahatım ve huzurluyum. Buraya gelecek oyuncular bu formanın, bu armanın hakkını verecek. Biz iyi futbol oynayan, iyi şeyler üreten bir ekip olacağız.
15 TEMMUZ’DA TAKIM TOPLANIYOR…
Bayram arifesi olduğundan dolayı kendi yaptığım programa göre ayın 12'sinde başlamayı düşünüyorduk ama büyük ihtimalle 15 Temmuz'da kendi evimizde, kendi şehrimizde başlayacağız. Burada 10 gün kadar bir adaptasyon süreci geçireceğiz. Hem taraftarlarımızla, camiamızla beraber olalım hem de yeni oyuncularımız şehrimizi tanımasını istiyorum. Uyum sorununu bir an evvel atlatmak istiyoruz, çünkü yeni bir takım kuracağız. Bu sene şampiyonluğu hak ederek alan takımımızın birçok oyuncusu transfer olup gitti. Kalan oyuncumuz olsun isterdim ama kaptanımız Cihan ve Okan kaldı. Onların kalmasından dolayı mutluyum. İyi bir takım kuracağız. Benim amacım bu sene kuracağımız takımın birkaç yıl devam edip bu kulübe hizmet etmelerini, beklediğim ve istediğim tarzda oyuncular olmasını arzu ediyorum. Çünkü her sene yeni bir takım kurmak hem maddi, hem de manevi olarak zor bir süreç oluyor. Bunu ortadan kaldırmak için bir çalışma yapıyoruz.
“45 GÜNLÜK KAMP DÖNEMİ GEÇİRECEĞİZ”
Batman’daki çalışmalarımızdan sonra Afyon'a gideceğiz. Afyon’da yaklaşık 15 günlük bir kamp sürecimiz olacak. Yani aşağı yukarı 40-45 günlük bir kamp dönemimiz olacak. Buraya tekrar şehrimize, yuvamıza döndüğümüz zaman iki haftalık bir sürecimiz olacak. Maçların başlamasına bir hafta kala bir hazırlık maçı yapıp en son hazırlığımızı burada bitireceğiz.
“2. LİGİN VE HEDEFİ OLAN OYUNCULARI ALIYORUZ”
Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Biz şuan uğraşıyoruz, prensipte anlaştığımız oyuncular var. Tabii transfer süreci ağır işliyor, çünkü doğru oyunculara gitmeye çalışıyoruz. Biz bu ligin oyuncularını almaya çalışıyoruz. 2. Ligde sezonu iyi şekilde geçirmiş, oynamış, dolu dolu oynamış, 3.lig'de şampiyonluğa oynamış, hedefi yakalamaya çalışmış, play off oynamış oyuncuları, yani kaliteli, iyi oyuncuları almak istiyoruz. Bizim için isim önemli değil, bizim için önemli olan doğru oyuncudur.  Hem buraya severek gelmek isteyen, hem de kaliteli, iyi oyuncu istiyoruz. Bundan dolayı da titiz davranıyoruz. 2-3 Yıldır sezonlarını takip ettiğim oyuncuların listesini yönetime sundum. Onların da listesi var. Karşılaştırdığım zaman onların da beğendiği bazı oyuncular çıktı.  Açıkçası bu beni mutlu etti. Demek ki burada da güzel, doğru bir çalışma yapılmış. Allah nasip ederse hata yapmadan, sahada ve saha dışında herkese örnek olacak, bizi saha içinde, saha dışında onurlandıracak, sevindirecek, doğru oyuncular olacağına herkes emin olsun. Bunu antrenmanlar, maçlar başladığı vakit herkes görecek.
“KULÜBÜN ÇOK BÜYÜK BORCU VARDI”
Aslında o dönem beni çok üzüyor. Konuşulacak çok şey var ama ben karakterim gereği çok fazla şey konuşmak istemiyorum. Ben o dönem için söylüyorum, burayı tercih etmemin sebebi parayla alakası yok. O dönemde de görev yapanlar var, ben bir söz uğruna buraya geldim. Kariyerdi, şu idi veya bu idi diye birşey düşünmedim. Nasıl buraya severek geldiysem, o dönemde de buraya severek, kucaklayarak geldim. Benim için o dönemin en büyük sıkıntısı kulübün çok büyük borcu vardı. Biz aslında iyi bir takım yaptık, kötü bir takım yapmadık. Ama kulübün yanılmıyorsam 5 trilyon borcu vardı. O borcu sıfırladılar. Tabi o dönem biz 12 -14 tane oyuncu transfer etmişiz. Oyuncuların sıkıntıları var, onların çözülme süreci vardı. Çok zor dönemdi. Antrenörlük hayatımda hiç öyle bir dönem yaşamadım.
“HİÇ HAK ETMEDİĞİM ELEŞTİRİLER KARŞIMA ÇIKIYOR”
16 Yıldır teknik direktörlük yapıyorum, bunun 12 yılı 2. ligde geçti. Ben o zaman 2. ligden 3. lige geldim. Ama bunu burada ilk defa söylüyorum. Ben hiç de gocunmuyorum, severek, inanarak geldim. Zor durumdaki takıma para için gelmedim. Bugün de para için gelmedim. Ben öyle bir adam değilim. Tanımak lazım. Mesela benimle bir bardak çay içmemiş, kahve içmemiş ama kişiliğimi sorguluyor. Bir taraftan üzülüyorum tabii ki ama saygı da duyuyorum. Şimdi sezon başı ben şimdi sıfırdan takımı yapıyorum. Şimdi bana herkes hesap sorsun, buna razıyım. Hiç kimseden çekincem, endişem de yok, korkum da yok. Grup iyi bir grup. Hiç kimseden korkmuyorum, herkesle her yerde çarpışırım. Sadece destek olsunlar. Herkes takımı 40-45 gün sonra görecek. Allah izin verirse beraber yaşayacağız. O dönemi hep beraber görsünler, sonra hesabını sorsunlar. Ama o dönemle ilgili hiç hak etmediğim şeyler şimdi karşıma geliyor. O gün buraya severek geldim, para için buraya gelmedim. O dönemki gelişimde para ön planda olsaydı, bugün burada olmazdım. Lütfen benim hocalığımı şimdi tartışsınlar. Hocalığımı, adamlığımı, insanlığımı, duruşumu, karakterimi bugün tartışsınlar. Ben her şeye açığım, çünkü bugün çok farklı.
“HİÇBİR ZAMAN SABIR DEMEYECEĞİM”
Ben sıfırdan takım kuracağım. Ben isterdim ki şampiyon takımdan 4-5 tane oyuncum kalsın, onlarla beraber çalışayım, onlarla beraber, onların o şampiyonluğun vermiş olduğu, onların 2. lige çıkmanın vermiş olduğu o güvenle, o özgüvenle takımda beraber olalım ve beraber yürüyelim isterdim. Ama onlar tercihini yaptı. Şimdi de biz tercihlerimizi yapacağız.  Maçlar başladıktan sonra hiç bir zaman kimseye 'sabır' demeyeceğim. 'Üç hafta, beş hafta bana sabır göstersinler' diye hiç kimseden öyle bir talebim yok, olmayacak da. Bunu sizin nezdiniz de söylüyorum. O gün de inşallah Allah nasip ederse, sizinle beraber oturursak 'siz bunları söylemiştiniz' dersiniz. Hiç bunların arkasına sığınmayacağım.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RÖPORTAJLAR Kategorisindeki Diğer Haberler
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Batman P..
BATEX Tekstil firması sahibi ve aynı zamanda Batman Tekstil Sanayi İş Adaml..
Fernas’ın yetiştirdiği meyveler ve ürettiği meyve suları, dünya markası olm..
Merhabalar bu haftaki röportaj konuğumuz, Fenerbahçe ve Sarıyer'in unut..
Merhabalar değerli okurlarımız bu haftaki röportaj konuğumuz 1996-2013 yıll..
Merhabalar değerli okurlarımız. Bu haftaki röportaj konuğumuz usta spor kit..
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=