Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Mehmet SABAZ

ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

01 Ekim 2020, 18:30 Okuma: 2223

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.
Bilindiği gibi çocuk, anne-babanın ve tüm milletin çekirdeği ümidi istikbalidir. Bundan dolayı islam, çocuk terbiyesine büyük önem vermiş, çocuğu iyi yetiştirmeyen anne-babanın ve tüm milletlerin istikbalini tehlikeli görmüştür. Çocuklarımıza itikadı vecibelerini talim etmek, terbiyeli bir çocuk yetiştirmek, yedi yaşından itibaren dini sorumlukları öğretmek, dünyevi ve uhrevi ihtiyaçlarını temin etmek, dünyaya geldiği zaman dini bir isimle tesmiye etmek, Kur'an Kerim, Hz. Muhammedin (s.a.v) hayatını ve dini bilgiler öğretmek gerekir.
Her anne-baba bu görevlerini yerine getirmekle görevlidirler. Bu görev üzerlerine farzdır. Çocuk terbiyesi konusunda efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmaktadır: "Hiçbir baba evladına güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır." (Tirmizi, Biir ve sıla 33) Çocuklarımız için güzel terbiye şarttır. Çocuklarımıza nasıl sahip çıkalım? Sorusuna vereceğimiz cevap öncelikle çocuklarımızı madde bağımlılık yapan sigara, alkol, uyuşturucu ve benzeri maddelerden uzak tutalım. Çocuklarımızın kimlerle arkadaşlık ettiğine dikkat edelim. Burada ebeveynlere seslenmek istiyorum: "Çocuklarının okulda ve dışardaki arkadaş çevrelerini takip etsinler, çocuklarının geleceğinin kararmaması adına bu çok önemlidir." Güzel bir söz vardır: "Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” bu söz bize düşündürücü bir anlam veriyor. Dolaysıyla çocuklarımızın kimlerle arkadaşlık yaptığını nerelerde zaman geçirdiğini bizce bilinmesi gereken çok önemli bir durumdur. Gerçekten arkadaş çevresi çok önemlidir. Kötü insanlarla arkadaşlık yaparsan kötü ahlaklı biri olursun. İyi insanlarla arkadaşlık yaparsan iyi ahlaklı biri olursun. Çocuklarını batıya, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi metropol şehirlere çalışmaya gönderen ailelere de sesleniyorum. Orda çalışan çocuklarınız ne iş yapıyor, nasıl arkadaşlarla takılıyor, hangi ortamlara gidiyor? Bunları hiç kendilerine sordunuz mu acaba! Bunları sorun araştırın. Bir kaç günde bir telefon edin, hatta her gün edin. Hal hatırlarını sorun. Yakın dostlardan ve tanıdık çevrelerden çocuklarınızı sorun araştırın, takip edin.
Tabi ki dini görevlerini de ihmal etmeyelim. Çocuklarımız namaz kılıyor mu, oruç tutuyor mu, diğer kalan dini görevlerini yerine getiriyor mu? Bunları da takip edelim ve sürekli takipte olalım. Yok ben takip etmem çalışsın bana para göndersin, ne yapıyor nerelere takılıyor, kimlerle arkadaşlık yapıyor umurumda değildir desek, çocuklarımıza çok kötülük yapmış oluruz ve büyük bir vebal altına gireriz. Hepimiz görüyoruz son zamanlarda televizyon ekranlarında, basın yayın organların da sosyal medyada, çocuklarımız hakkında çirkin ve hoş olmayan olaylara rastlıyoruz. Çocuk istismarı, çocuk tacizi, çocuk kaçırmaları gibi durumlar maalesef ortaya çıkıyor. Çocuklarımıza sahip çıkmalıyız. Onları başı boş bırakmamalıyız. Bu konuda devletimizde gerekeni yapmalıdır. Çocuk suçlarına karışan kişilere çok sert ve caydırıcı cezalar getirmelidir. Çocuklarımıza kötülük yapan ve kötülük yapmaya niyetlenen kişilerin Allah belasını versin. Rabbim çocuklarımızı kötü niyetli insanlardan korusun. Dinini seven, peygamberini seven, namaz kılan, Allah'ın emirlerini yerine getiren, devletine bağlı olan, vatanına hizmet eden dürüst terbiyeli çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin.
Allah'ın rahmeti, bereketi, mağfireti, hidayeti, inayeti hepimizin üzerine olsun. Hakka namzet ol.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
554 gün önce
617 gün önce
631 gün önce
715 gün önce
750 gün önce
771 gün önce
778 gün önce
812 gün önce
820 gün önce
862 gün önce
869 gün önce
876 gün önce
883 gün önce
1010 gün önce
1017 gün önce
1024 gün önce
1037 gün önce
1044 gün önce
1100 gün önce
1107 gün önce
1121 gün önce
1128 gün önce
1142 gün önce
1157 gün önce
1170 gün önce
1192 gün önce
1199 gün önce
1206 gün önce
1226 gün önce
1241 gün önce
1247 gün önce
1262 gün önce
1275 gün önce
1283 gün önce
1303 gün önce
1331 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=