Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Mehmet SABAZ

KUR'AN-I KERİM

19 Kasım 2020, 10:43 Okuma: 3490

Arapça "K-r,e" fiilinden türemiş bulunan Kur'an, sözlükte "okumak, toplamak, bir bilgiyi zihinde tutmak, açıklamak veya toplayıp bir araya getirmek, beyan etmek" gibi anlamlara gelmektedir. Terim anlamı olarak ise Kur'an: Allah-u teala tarafından CEBRAİL vasıtasıyla ayet ve hadislerde belirtilen yollarla, ancak mahiyeti bilinmeyen bir biçimde son Peygamber Hz. Muhammed'e indirilen Mushaf'larda yazılan, tevatürle nakledilen, okunmasıyla ibadet edilen, Fatiha süresiyle başlayıp Nas süresiyle biten kendisine has özelikleri bulunan, başkalarının benzerini getirmekten aciz kaldığı Arapça müciz bir ilâhi kelâmdır.
Bir hidayet kaynağı olmak üzere yüce yaratıcımızın emir ve yasaklarını bize bildirmek üzere gönderdiği vahiy veya Allah kelamı olan KUR'AN-I Kerim'de eksiklik ve fazlalık yoktur. Vahyedildiği hali ile korunmuştur. Kur'an-ı Kerim hakkında efendimiz şöyle buyurmuştur: "Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir. İlk önce öğreneceksin, öğrenme yedi yaşından başlayıp ömrün sonuna kadar devam etmektedir. Öğrenmek için belirli bir yaş sınırı yoktur. Hangi yaşta öğrenmek istersen öğrenebilirsin. Yaşlı yaşta öğrenen bir sürü insanlarımız vardır. Yeter ki hevesli olalım. Okumak için herhangi bir vakite camiye gidip imam hocalardan ders alabilirsiniz yada Kur'an kursuna gidip ders alabilirsiniz. Herhangi bir imam size hayır diyemez kanaatindeyim. İmkanlar kadın olsun erkek olsun herkes için sağlayabilirler. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızın da çok güzel çalışmaları vardır. Örneğin, Kur'an kursları, Yaz kur'an kursları, camilerde Kur'an öğretimi, 4-6 altı yaş grubu Kur'an kursları, camilerde imamlarımız. Bütün bu hizmetler başkanlık tarafından Kur'an öğrenmek için yapılmaktadır. Başkanlığımıza çok teşekkür ederim. Cenabi Allah onların hizmetlerini daim eylesin. Kur'an-ı kerimin öğrenmesine ne kadar hizmet etsek yine azdır. Güzel bir şekilde öğrendiğimiz zaman (yani harflerin mahreçlerini güzel çıkartıp ve güzel talim aldığımız zaman) artık başkalarına da ders verebiliriz. Bu sayede hem öğrenmeden hem de öğretmenden sevap alırız. Çocuklarımızı da unutmayalım onları da gerek camii de, gerek Kur'an kurslarında olsun Kur'an öğrenmeye gönderelim. Onları Kur'an eğitiminden mahrum bırakmayalım.
Efendimizin emridir yedi yaşından itibaren çocuklarınıza Kur'an-ı öğretin. Bu emre icabet etmemiz dini bir görev ve sorumluluktur. Çocuklarımızı Kur'an okumak için teşvik ve gayret edelim, onlara sevindirelim. Mesela onlara şöyle diyelim ‘Yavrucuğum bugün camii ya da kur'an kursuna, kur'an okumaya gidersen sana bir hediye alacağım’ çocuk buna sevinecek ve okumaya heveslenecek. Ben görev yaptığım köyde geçen sene (2019) yaz Kur'an kursuna gelen öğrencilerin sayısı azdı. Ben öğrencilere dedim ki ‘Haftanın beş günü derse gelenlere beşinci gününde dondurma alacağım’ bunu duyan çocuklar sevinerek Kur'an okumak için gelmeye başladılar. Gün gittikçe sayıları artmaya başladı. Köylülere her zaman diyorum kim Kur'an okumak istiyorsa namaz vakitlerinde gelip okuyabilir. Camimiz her zaman okumak için açıktır. Bu duyurum pandemiden önceydi. Pandemiden sonra az öğrenci, temizlik, maske ve sosyal mesafe kuralına uymak şartıyla ders veriyoruz. Kur'an dersleri bu PANDEMİ nedeniyle ara verildi ama şimdi Allah'ın izniyle tekrar başladı. Rabbim bizleri ilk önce Kur'an öğrenen ve sonra öğretenlerden eylesin. Çocuklarımıza Kur'an okumayı sevindirsin. Kur'an-ı kerim hürmetine ülkemizi bu virüs belasından koru ve bu belayı dünya üzerinde kaldır yarabbi!...
Allah'ın selamı, rahmeti, bereketi, mağfireti, inayeti ve hidayeti hepimizin üzerine olsun. Hakka namzet ol.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
561 gün önce
624 gün önce
638 gün önce
722 gün önce
757 gün önce
778 gün önce
785 gün önce
820 gün önce
827 gün önce
869 gün önce
876 gün önce
883 gün önce
890 gün önce
1017 gün önce
1024 gün önce
1031 gün önce
1044 gün önce
1051 gün önce
1107 gün önce
1114 gün önce
1128 gün önce
1135 gün önce
1149 gün önce
1164 gün önce
1177 gün önce
1199 gün önce
1206 gün önce
1213 gün önce
1233 gün önce
1248 gün önce
1269 gün önce
1282 gün önce
1290 gün önce
1310 gün önce
1338 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=