Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Mehmet SABAZ

KORONAVIRÜS'TEN KENDİMİZİ KORUNMALIYIZ

03 Eylül 2020, 13:17 Okuma: 1848

Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla.
Korona virüs 2020 tarihinde Çin’in Wuhan kentinde yarasa, köpek, kurbağa ve yılan gibi canlıların satıldığı bir et pazarında çıktı. Kısa zamanda tüm dünyaya yayılan bu PANDEMİ, zengin-fakir, yetkili-yetkisiz, büyük-küçük, salih-fasık, imanlı-imansız fark etmeden takriben yedi milyar insanı pençesine aldı.
Önceki peygamberlerin ve peygamberimiz (s.a.v) döneminden bu zamana kadar bu tür salgın hastalıklar meydana gelmiştir. Bu salgın hastalıklar değişik isimlerle anılmışlar. Efendimizin müezzini Bilal, "Emvas" virüsüyle şehit olmuş, sahabe Muaz bin Cebel'in iki karısı "TAUN" virüsüyle şehit oldular. Nakşibendi tarikatının ilk mürşidi büyük alim Mevlana Halit "TAUN" virüsüyle şehit oldu. Historiyografinin sosyolojinin ve iktisabın öncülerinden 14. yüzyıl düşünürü, devlet adamı ve tarihçisi BİN HALDUN bütün ailesi "TAUN" virüsüyle şehit olmuştur. Neden hepsine şehit diyorum? Çünkü bu virüsle ölen her inanan insana şehitlik mertebesi sevabı vardır. Devlet tarafından konulan tedbirlere riayet etmek vacib kısmına girer. Bu tedbirlere riayet etmeyip bulaşmaya sebep olan kişi, kişiler dinen suçlu durumuna düşer, Allah katında cezaya maruz kalacaktır. Bütün vatandaşların tedbir kurallarına riayet etmeleri lazım ve farzdır. Taziye ziyareti, düğün, mevlit, sünnet gibi etkinlikler ve benzeri tüm sosyal faaliyetler zorunlu olmadıkça terkedilmeli. Karantina süresince dışarı çıkmamaları gerekir. Zira tıbbın tümü koruma ve korunma şartlarına gerekli ehemmiyet verdiği gibi Peygamber (s.a.v) mesajı da bu istikamettedir.
Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Siz vebanın (bulaşıcı hastalık) bir yerde olduğunu işitirseniz oraya gitmeyin. Sizin bulunduğunuz yerde veba varsa yerinizden çıkmayın"...bu nebevi tebliğe göre eğer sende bu salgın virüs belirtisi varsa zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayacaksın. Karantina süresine uyacaksın, zorunlu olmadığı halde dışarı çıkıp başkasına bulaştırırsan ve o başkası bundan ölürse sen katil durumuna düşersin. Keza nefsini de virüsten koruyacaksın nefsini koruyamayıp da ölürsen nefsinin ölümüne sebep olduğun için katil durumuna düşersin. Zira cenabı Allah (c.c) şöyle buyuruyor: "Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın" İlâhi ferman (ayet) bu koruma ve korunmayı emir etmektedir. Bu musibetin Allah tarafından geldiğini ve bizi bununla imtihan ettiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Şimdiye kadar yaptığımız günah ve hatalardan tövbe edip Allah'a yönelmeliyiz. Dua edip Allah'tan yardım dilemeliyiz. Allah’ta belki umulur ki bize acıyıp bu musibeti dünyanın üzerinden kaldırır.
Yarabbi peygamberlerin, nebilerin salih kulların ve yeryüzündeki masum insanların hürmetine ülkemizi, devletimizi, Batmanımızı, ilçeleri, köyleri ve dünyadaki bütün inananları bu korona virüs belasından muhafaza eyle yardımını esirgeme. Bu korona virüsü dünya üzerinde kaldır. Yarabbi şimdide gel gelelim bu korona virüs süresinde halkı için gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarımıza, onların emeği çoktur cenabı Allah (c.c) onları muhafaza etsin. Onların yar ve yardımcısı olsun. Ben şahsen her duam da onları unutmuyorum. Sizlerin de onları unutmamanızı diliyorum.
Son olarak sağlığımız için temizlik, sosyal mesafe ve maske takmayı ihmal etmeyelim. Kurallara uyalım uymayanları uyaralım. Allah'ın rahmeti, bereketi, mağfireti, hidayeti hepimizin üzerine olsun. Hakka namzet ol…

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
554 gün önce
617 gün önce
631 gün önce
715 gün önce
750 gün önce
771 gün önce
778 gün önce
812 gün önce
820 gün önce
862 gün önce
869 gün önce
876 gün önce
883 gün önce
1010 gün önce
1017 gün önce
1024 gün önce
1037 gün önce
1044 gün önce
1100 gün önce
1107 gün önce
1121 gün önce
1128 gün önce
1142 gün önce
1157 gün önce
1170 gün önce
1192 gün önce
1199 gün önce
1206 gün önce
1226 gün önce
1241 gün önce
1247 gün önce
1262 gün önce
1275 gün önce
1283 gün önce
1303 gün önce
1331 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=