Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayattaki yapılacak işler daha da kolaylaştı. Evlerimizde kullandığımız eşyaların pek çoğu teknolojiye dayalı olarak geliştirildi. Böylece hem zamandan tasarruf sağlandı, hem de işler kolay yapılır hale geldi.
Teknoloji, bazı rahatsızlıkları da beraberinde getirdi. İnsanların icat ettikleri teknolojilerinden yeterince faydalanmaması ve ya faydalanamaması, insan hayatındaki çalışmalarında, teknolojik eksikliği oluşturdu. Bu eksiklik, insan yaşamı süresince yapacakları işlerdeki kolaylığı ortadan kaldırdı ve yaşamı çekilmez hale getirdi. Herkes robotlarla işini daha çabuk ve daha seri yaparken, teknolojiyi kullanmayanlar ya da kullanamayanlar işlerinin gerisinde kaldı. Daha az para kazandı, zamandan daha az tasarruf etti. İş yaşamın gerisinde kaldı.
Her şey robotik malzemelerle yapılır hale geldi. Bizim yerimize, artık robotlar düşünüyor hale geldi. Dünyanın robotlaşmaya gitmesi, ileride oluşabilecek tehlike sinyallerine sebebiyet verebilir diye de insanlar düşünmeye başladı. Her yerde robotların olması, hatta robotları bile robotların yapması düşündürücü bir durum.
Biz insanlar, robotları bizlere hizmet ersinler diye icat ettik. Şimdilik sorun yok gibi görünüyor. Fakat yıllar sonra karşımıza, ya da gelecek nesillerin karşısına ne çıkacak bilinmez. Robotları insanlar icad ederken, günümüzde robotları robotlar icad eder hale geldi. Yani insan beyni ile ve insan eli ile geliştirilen teknolojinin yerini artık robotlaşmış teknik aletler aldı.
Bütün bunların kontrol sağlanırsa sorun yok. Ama kontrolü sağlanamazsa ileride büyük sıkıntıları doğurabilir.
Televizyon ve sinemalarda pek çok bilim-kurgu filmini takip ederiz. Robotların dünyayı nasıl ele geçirmeye çalıştığını, insanlık ile nasıl savaştığını, uçan arabaları, rahat bir şekilde konuşan ya da yürüyen robotları bir aksiyon filmi şeklinde izleriz. Bütün bunlar, pek çoğumuzun dikkatini çeken filim çeşitlerindendir. Gerçeğe ne kadar yakın, bunu gelecekteki teknolojik gelişmeler gösterecek. Bundan 15 ile 20 yıl önce çevrilen bilim kurgu filmlerine baktığımızda bize, günümüzdeki pek çok gelişmelerin önceden kurgulanmış haliymiş gibi geliyor. Yani robotlar bizi yönetmeye başladı mı sorusu akıllara takılmıyor değil.
Robotları icad edip yerli yerinde kullanmak, insanlık için oldukça faydalı bir durum. Ama aksi yapılır da, robotlar kötü emellerde kullanılırsa işte o zaman tehlike çanları çalmaya başladı demektir.