İş dünyasındaki gelişmeyi, ülke ekonomisini ayakta tutan en büyük etmenlerden biridir. Ülke ekonomisi, girişimcilerin ortaya koydukları iş potansiyelinin olumlu yönde ilerlemesi ile düzgün gider ve gelişir.
Peki iş dünyasında kadın girişimcinin önemi nedir?
Kadınlarımızdan kimisinin de becerileri ile kimisinin de profesyonel olarak kurduğu fabrikalarla iş hayatına büyük katkılar sunmaktadır. Öyle kadın girişimciler vardır ki, büyük memleketlerden göç edip kırsal kesimde iş hayatı yönünde büyük başarılar kazanmıştır. Devletin de kadına vermiş olduğu teşviklerle birlikte, kadınlarımız daha da güçlenmiş ve iş hayatında önemli roller almıştır. Kadının bilinçli olması ve eşinin de kendisine destek olmasıyla birlikte, bu durum biraz daha hızlanmıştır. Tabi ki bu durum, işe ciddi bakan bayanlarımız için büyük başarıdır. Bir de işe ciddi bakıp da her yönden imkanı olmayan bayanlarımız bulunmaktadır.
Kocasının emrinde bir hizmetçi gibi kullanılan bayanlarımız...
Ya da belli fırsatları olmasına rağmen bu fırsatları değerlendiremeyen bayanlarımız...
Akşam ne yemek yapacağını düşünen, çocuk büyüten, ev işi içinde boğulan bayanlarımız....
Evde dayak yiyen, türlü türlü işkencelere maruz kalan kadınlarımız...
Her ne kadar dışarıdan, kadın kendi özgürlüğünü almış gibi gözükse de, yapacağı her şeyin, kocasının ya da kaynanasının iki dudağı arasında olan kadınlarımız...
İşte bütün bunlar ve buna benzer durumlar, kadını iş hayatından uzaklaştırıyor. Kendi başına karar vermesine engel teşkil ediyor. Kendisini geliştiremediği gibi, kendi ayakları üzerinde zor duruyor ve ya hiç duramıyor. Yani birilerine bağımlı yaşıyor. Böylece iş yaşamı kadın için, hayatının pasif durumda yer alıyor. Tabi bunun yanında rahatlığına düşkün kadınlarımız da var. Suya sabuna dokunmadan, elinde pek çok imkan var iken, bu imkanı kullanmak istemeyen kadınlarımız....
Türkiye'de pek çok kadın dernekleri bulunur. Düzgün faaliyet gösteren bu dernekler aracılığı ile kadınlarımızın topluma faydalı birer fert haline gelmesi sağlanır. Kadınların, ekonomik hayatın içinde daha fazla yer alabilmesini sağlamak ve istihdama katılımlarının önündeki engelleri kaldırmak üzere çalışmalar yürütür. Kadınlarımızın, iş hayatına girememesinin önündeki engeller saptanır. Kadınlarımıza yönelik olumlu yönde olan çalışmaları, devletimiz ve derneklerimiz ortak yürüttüğü zamanlar olmuştur ve bu destekler ortaklaşa devam etmektedir.
Kadınlarımızı iş hayatında olmayışının başında eğitim, geleneksel aile yapısı ve mahalle baskısı olduğunu hepimiz biliyoruz.
Kadınları kollamak ve korumak herkesin görevidir. Bu görevlerin yerine gelmesiyle birlikte, kadınlarımız hayat içerisinde aktifleşir ve iş yaşamı daha modern hale gelir.