Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

HAYATIN İÇİNDEN BİR KESİT [email protected]

ÜNİVERSİTEMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ...

14 Ekim 2021, 16:13 Okuma: 814

Batman Üniversitesinin başarıları bazı mahfilleri üzmüş olacak ki bir başka şehrin yerel gazetesine sipariş çekilmiş. İddialar ve bilgiler ciddiyetten uzak durunca bırakın destek görmeyi, alay konusu bile olmaya başladı. Bu arada Batman basın camiasının değerli iki kalemi Osman Arslan kardeşim ve yılların duayen ismi M.Şah Ayaz üstadım kendi üsluplarıyla çok güzel birer yazı yazdılar konuyla ilgili olarak. Kalemlerine sağlık. Yazılarına damga vuran kısımlar:
Osman Arslan : Batman eski dönemin saçmalıkları yüzünden bir arpa boyu yol alamadı, şimdi o oyunu bozan kişileri de kimseye yedirmeyiz. Bu böyle biline…
Osman Arslan'ın yazısına bu linkten ulaşabilirsiniz. Erişim Tarihi 14.10.2021
 http://batmanolaygazetesi.com/yazar-batman-universitesi-rektorunu-kimseye-yedirmeyiz-443.html
M.Şah Ayaz: Bir Batmanlı olarak onula gurur duymakta ve her ortamda yanında yer aldığımızı deklere etmekteyiz.
M.Şah Ayaz'ın yazısına bu linkten ulaşabilirsiniz. Erişim Tarihi 14.10.2021
http://www.batmanexpress.com/yazi/1560/batman-universitesi-batmanlilarindir#.YWgCtXqhncs
Batman Üniversitesi yapmış olduğu faaliyetler, ikili anlaşmalar, Webinar, söyleşiler, Tanıtım Günleri,   Kasım'da yapılacak Sempozyum ve daha bir çok etkinliğiyle ülkenin gururu bir Üniversite olma yolunda hızla ilerliyor. Bir Batmanlı olarak bu başarıların devamını diliyoruz.
     ***
KISA-KISA
Yüksek kira giderlerinden ötürü tatlıcılar birer kamyonet alıp sokak aralarında ve köşe başlarında arabalarda tatlı yapmaya başladılar. Sordum yılların tatlıcısı kardeşlere, herkesin bildiği bir mekanda yıllarca tatlı sattınız, limonata ve tost yaptınız da ne oldu da seyyar satıcılığa başladınız diye. Verdikleri cevap manidardı; Kira fiyatları el yakıyor. Ayrıca elektrik, su, vergi...vs. Ama şimdi tek depo benzinle ki 400 TL. aslanlar gibi malımızı satıyor, rızkımızı çıkarıyoruz.
İster misiniz bu kervana Pastaneciler, Kahveciler, Büfeciler de eklensin. Aslında hiç de fena olmaz hani. Batman'ın el yakan yüksek kira giderlerinden esnafımızı ancak bu yol kurtarır.
Batman'ın dört bir yanını mesken tutan eski dükkan sahibi tatlıcılar, artık seyyar. Vayy bee.
     ***
Danuk günlerini özleyeniniz var mı? Tabii Digital Yerliler, Z kuşağı, cep telefonunun yaygınlaşmaya başladığı tarihlerde hayata merhaba diyenler bilemeyecekler ne dediğimizi.  Bulgur kaynatılırdı kazanlarda. İşte danuk budur ve herkes gider, sormadan, teklif etmeden çalakaşık doldurur yerlerdi. Bir Bayram havasıydı yaşananlar. Sadece danuk için geçerli değildi bu ritüeller. Mesela bulgura katılan Şehriye içinde anneler, genç kızlar toplanıverirlerdi bir yerde. Bir taraftan eller marifetini konuşturur, diğer taraftan da mahallede ne var, ne yok dökülüverirdi ortalığa.
Şimdi BİM-A101-ŞOK ucuz ucuz satıyor bulguru da, şehriyeyi de. Ah ulan ahhh.
     ***
Netflix gibi özel yayın Tv'ler sayesinde halkımız artık saçma sapan yerli yapım dizilerden kurtuldu. Yerli yapım  dizilerini pek izlemiyordum ama şöyle mesleki refleks gereği arada bir bakayım diyorum da o ne saçma sapan sahneler öyle. Resmen böğüren böğürene. Kim daha çok bağırırsa o kadar prim yapıyor. Sonra bir tanesi vardı, ismini geçelim, adam sürekli bornozla ortalıkta teşhir ediyor kendini steroid basılmış şişirme yağ kaslarıyla. Eh bir de yabancı yapımlara bir bakalım. Netflix yapımı Squid Game birinci sezonu bitirdim. Tüm dünyada izlenme rekorları kırıyor ve sanırım La Casa De Papel filmini zorlayacak gibi görünüyor. Game of Thrones (Taht Oyunları) kadar olmasa da hiçte fena bir film değil. Ancaaak, eleştirilecek yönleri de yok değil. O'nu da başka bir zamana bırakalım.
Bizim yerli yapım böğüren, aksıran, tıksıran filmleri izleyeceğimize kaliteli yayınları izleyelim. Ohhh be

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
669 gün önce
942 gün önce
970 gün önce
998 gün önce
1038 gün önce
1079 gün önce
1120 gün önce
1229 gün önce
1250 gün önce
1257 gün önce
1265 gün önce
1473 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=