Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

HAYATIN İÇİNDEN BİR KESİT [email protected]

KISA KISA

15 Kasım 2020, 14:11 Okuma: 1215

Bu hafta zaman zaman yaptığım kısa-kısa tarzı yazı ile sizlerle buluşmak istedim:

1- Batman'da kaçak yapılaşma ile mücadele- Vali kaçak yapıları affetmiyor: Kararlı tutumu ile kaçak yapıları yıktıran Vali, vatandaşlar tarafından alkışlanıyor. Ancak Batman'ın en işlek güzergâhların da onlarca yıldır sıvasız-boyasız görüntü kirliliği ile strese sebep olan binalara da keşke ceza yazılsa da bir sıva ve boya yapılsa. Ceza alan çok Mal (!) sahibi olacaktır. Onlardan alınan ceza paralarıyla da eğitime örgün devam eden fakir öğrencilere kışlık kaban, bot ve kırtasiye malzemesi alınır. Ne güzel olurdu dediğinizi duyar gibiyim. 

2- Batman Bölge Hastanesi- Özveriyle çalışan sağlık çalışanları: Bir gece Acil Servis çalışanlarını izleyin. Olmadı hemen acil servis karşısındaki Covid Servisini (aman sakın çıkmayın). Yeşil Alan, Sarı Alan, Kırmızı Alan ve Acil Doktorları ve hemşireler, güvenlik, temizlikçi, otomasyoncu, teknisyen ve teknikerler....vs. aldıkları parayı helal eden kahramanlar. Hatta daha da fazlasını. Başkan Erdoğan kendilerine bu yüzden bir meblağ vermişti zaten, helal hoş olsun. Cidden özveri ve güler yüzle bizlere hizmet eden ve bu uğurda canlarından olan sağlık çalışanlarına tüm kalbimizle teşekkür ediyoruz.

3- İstanbul Fatih ve Aksaray'a inen Sofular Caddesi sakinleri- Arapça Tabelalara tepki verilmesi: Abi olaya bak, her tarafta Arapça tabelalar. Türkiye mi, Arabistan mı anlamadım. Bir başkası lafa dalar: Arap harflerine garezin mi var bilader? Onca sene her tarafta İngilizce tabelalar dikildi, gıkın çıkmadı, İngilizceye de garez etsene.

4- Senin beynini yıkamışlar- Kişinin yanlış bilgilerle donatmış olması: Ee iyi ya, ne güzel tertemiz, cillop gibi olmuş. Darısı neredeyse bizim başımıza da diyesi geliyor insanın. Acaba ilk kim söyledi bu cümleyi. Anonim ama illa ki birisi ilk söylemiştir. Abi, bizim beynimizi de yıkasanıza. Bir sürü gereksiz bilgi ve şartlanmışlıklardan kurtarırdın bizi.

5- Etnik temizlik- Yani belli bir kökene sahip, ırk, milliyet gibi özelliğinden dolayı kişinin hedefe konması ve yok edilmesi: Yahu iyi de buna niye "temizlik" kavramıyla eşlik ediyorsunuz? Bunun adı resmen "etnik kirlilik". Neresi temizlik? Temizlik imandandır. Etnik temizlik ile kastedilen ise olsa olsa imansızlıktır.

6- Kadına şiddetin tekrar tırmanışta olması- Milletçe kanunlara uyamamamızın sebebi: Kadına şiddette yeterli ceza verilmiyor ve verilen cezalar da caydırıcı değil. Ayrıca kanunlar Avrupai, millet hazır değil. Avrupa kanunları bizimkileri caydırmıyor. Öldür, as, kes, doğra, trişka, sana bir şey olmayacağını bilirsin. Üstelik devlet seni hapishanede korur, üç öğün aş verir, traş eder, banyonu ve iç çamaşırını temin eder. Doktor gönderir, ilaç verir. Kışın kalorifer, yazın klima. Ohh canıma değsin he? Nasıl olsa idam yok.  Nasıl olsa cana can yok. Araştırın Kuzey Kore'de kadına böyle zulüm yapılıyor mu? Valla adamın bir tarafından şırıngayla kan alırlar, söyleyemiyorum, çok ayıp. İran'da yap, anında kısasa kısas, kent meydanında vinçte sallandırma. Türkiye mi, geç abi ya. Etraf karısını, kızını, sevgilisini doğrayanlarla dolu. Tek gerekçe, namus cinayeti, ya da seviyordum, kıskandım. Ama yazıklar olsun. Kadına kalkan eller kırılsın.

7- Billboard çıplak resimler- Çıplak resimlere vatandaş tepkisi: Abi, bu nedir ya? Kadının, adamın her bir tarafı alenen ortada. Bu marka yabancı olabilir, gavurdur ama bu ürünü Batman'da satan adama ne demeli? Aslında o resmi eline vereceksin ve diyeceksin ki "de hade bunu sokaklarda dolaştır". Yeminlen rezzil etmek lazım haa. Bu nedir, maa ayıptır ha.

8- Bizde ve ötemizde yaş algısı- 78 yaşında Başkan oldu: Amerika'nın yeni Başkanı Biden 78 yaşında Başkan oldu. Bizde adamlar 50'sinde emekli olmak için veryansın ediyor. Dünya'nın en güçlü ülkesi, Başkanlığı 78 yaşındaki bir dedeye emanet etti. Tamam, bir bayan var yardımcısı; Kamala. Hani adam Alzaymır olur, ya da "Ket u mır" (düşüp ölürse) diye bir nevi yardımcı. Ama yine de 78 yaşında ve yaş 70 ama iş bitmemiş kabilinden görevinin başında. Vallahi helal olsun.

9- Sigara Yasağı- Açık alanlarda sigara içmek yasak: Maskesiz dolaşmak yasak ya, ama sigara içenler hem maske takıp hem de sigara içemeyecekleri için maskelerini çıkarıp içiyorlardı. Sonrasında Mart ayına döndük ve dahası geçtik. Bu hafta günlük vefat sayısı 85 ortalamasında. Ama maalesef en işlek caddemiz olan Diyarbakır caddesinde bile özellikle gençler maskesiz dolanıyorlar. Polislerin ve bekçilerin bu düşüncesizlere ceza yazmasını istiyoruz ki o binlerce lira borçla bakalım ne yapacaklar? Batman'da bu kapsama alındı, daha doğrusu tüm ülke çapında öyle ulu orta sigara içilemeyecek. Bu sevindirici bir haber. Gitsinler kendilerini başka yerde zehirlesinler ve maskelerini açarak bizlere de bulaştırmasınlar. Allah'tan geçen sene sigarayı bıraktım.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
673 gün önce
946 gün önce
974 gün önce
1002 gün önce
1042 gün önce
1083 gün önce
1124 gün önce
1233 gün önce
1254 gün önce
1261 gün önce
1477 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=