Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

HAYATIN İÇİNDEN BİR KESİT [email protected]

BATMAN'A KULE Mİ? NEDEN OLMASIN

07 Aralık 2020, 14:49 Okuma: 1852

Batman için elimizden geldiğince projeler üretmeye devam ediyoruz ya, bu Kule olayına taktım. Batman'ı çok iyi bir yerlere getireceğine inandığım bu Kule olayını tekrar dile getirmek istedim. Önce lokasyon diyelim: Bu kuleyi yapmak için ya merkezi bir yer, ya da yeni açılan yerleşim yerlerinden biri seçilir. Yeni yerleşim alanları maalesef verimli tarım arazilerinin üzerine inşa edilecek ve biz buna engel olmadık/olamadık. Bari bu yerin bir kısmı kamusal bir mahiyet arz etsin, Kule olsun
Yüzlerce metre yükseklikte bir yer hayal edin, tıpkı Eyfel Kulesi gibi. Gündüzleri devasa bir yapı, geceleri ise muhteşem bir renk şöleni. Tepesine çıkıp o rüzgarı hissedip kente yukardan bakmak isteyenlerin akın ettiği bir yer. Asansörlerin biri çıkıp ötekinin indiği, etrafında küçük esnaf ve seyyar satıcıların ekmeğini kazandığı bir mesire alanı. Bir yılda Batman'a gelen turist sayısı bu sayede belki bir haftada gelecek.
Kule ya klasik betonerme şeklinde yapılacak yada çelik konstrüksiyon şeklinde. Ben ikincisinden yanayım. Eiffel namı diğer Eyfel kulesinde de beton yok, çelik var sadece.
Maliyetini çıkaracağından eminim. Alın size Eyfel Kulesi:Yüksekliği 300 metreye ulaşan Eyfel Kulesi 1889 yılında inşa edilmiştir ve her sene 6 milyon turisti kendisine çekmektedir. Kulenin maliyeti büyük oranda açılıştan 5 ay gibi kısa bir süre içinde çıkmış ve kule kendini amorti etmiştir. Belki bizde paralı olmayacaktır, buna Sayın Vali karar versin. Yada sembolik bir ücret olabilir, ya da önceleri alınır, amorti ettiğinde de ücretli giriş iptal edilir, bilemem artık. Ancak evlenen çiftlerin terasında fotoğraf çektirdiği, kafeleri ve salonlarıyla şehrimize renk katan böylesi bir güzelliğe vesile olan kişi, sanırım tarihe adını altın harflerle yazdırmış olacaktır. 
Bu arada Çamlıca Kulesi 365 metre ile Paris'in simgesi olan 300 metrelik Eyfel kulesini geçmişti ya, bizde bu yüksekliği bir tık arttırarak Çamlıca Kulesinin rekorunu da egale eder, dünya da ses getiririz. Üstelik hem dini ve hem de siyasi konularda ülkemize açıktan cephe alan Fransa ve Macron'a da Kapak olur.
Kulede Batman'ın hafızası olsun görsel olarak. Mesela ilk kurulduğundan bu yana askerlerden oluşan Nahiye Başkanlarından tutun da Belediye Başkanları, Kaymakamlar,Valilere kadar tüm idareciler burada yer alsın. (Benim bildiğim en az üç Vali hariç olacak. Biri yargılanmış, ötekilerde görevden alınmıştı. )
Batman'a ismini altın harflerle yazdırmış olan hayırseverlerden (Necat Nasıroğlu) tutun da, sanatçılara kadar (Ressam Güneştekin), Büyük Din Büyüklerinden (Şeyh Kasım Zilani)'den 15 Temmuz'da yaralanan, şehit düşen çağdaşlarımıza kadar hepsinin isminin ve kısa künye/hayat hikayelerinin bulunduğu Toplumsal Hafıza bölümü burada yer alabilir.
Batman'da ismi efsaneleşen Brako veya sempatik Deli Mahfuz, Deli Yılmaz, Vesila Din...vs.
Batman'ın medarı iftiharı Bakan Mehmet Şimşek, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın...vs
Seçenekler beyin fırtınası ile çoğaltılabilir.
İşadamlarından da yardım talep edilebilir bu yerin yapımı için. Batman Üniversitesine katkılarıya bilinen Rahmetli Necat Nasıroğlu'nun evlatlarından talepte bulunulabilir. Ayrıca TÜPRAŞ Rafinerisine katkı sağlamaları yönünde Genel Müdürlük nezdinde girişimde bulunabiliriz.
Batman Üniversitesi kıymetli bilim insanlarıyla mühendislik desteği sunabilir.
Cumhurbaşkanımıza da davetiye göndeririz. Açılışını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı çok amaçlı bir yer için biz elimizden geleni yapmaya hazırız. Böylesi bir projede yer almak isterim. Ancak bu yazıları etkili ve yetkililer görüyor, okuyor mu? onu da bilemiyorum. Özellikle Sayın Vali'nin okumasını isterdim. Ancak yoğun işleri, pandemi, şehrin sorunları büyük ihtimal yerel medyayı takip etmesine imkan tanımıyordur. Kim bilir, belki de görür, çağırır ve yüz yüze anlatırım.
Kitap Zamanı: Sayın Valinin Batman Üniversitesinde dağıtmış olduğu kitap: 15 Temmuz İslam'sız Müslümanlığı Öteki Yüzü. Cedit Neşriyat 2020 basım. Birçok bilim insanının hain darbe girişimini eleştirdiği, akademik olarak bu kalkışmayı irdelediği güzel, akıcı bir kitap. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Ama okur değilseniz zaten bu tavsiyeye de uymayacaksınız. Gidin saçma sapan dizi izleyin, futbol izleyin.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
673 gün önce
947 gün önce
974 gün önce
1002 gün önce
1042 gün önce
1083 gün önce
1125 gün önce
1233 gün önce
1255 gün önce
1262 gün önce
1270 gün önce
1478 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=