Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

HAYATIN İÇİNDEN BİR KESİT [email protected]

MEDENİYET DEDİĞİN TEK DİŞİ KALMIŞ CANAVAR

12 Ağustos 2021, 18:14 Okuma: 1042

Kitap çok okuduğum söylenir, ancak bu şiir için öyle değil maalesef. Pek müdavimi değilim diyelim. Ancak Osmanlı dönemi ve Cumhuriyetin ilk yıllarındaki şiirler her zaman ilgimi çekmiştir. Bunlardan biri de hiç şüphesiz rahmetli Mehmet Akif Ersoy. Düşünceleri beni her zaman çekmiştir hemşerimin. Hemşerim diyorum çünkü o da benim gibi İstanbul Fatih doğumlu, her ne kadar kafa kağıdımda doğum yeri Beşiri yazıyor ise de. Ama ben Kürdüm, o Arnavut. Ne fark eder insan, insan olduktan sonra.
Ne demişti muhterem; "medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar". Yunanistan, Batının medeniyet ve demokrasi sembolü öyle mi? Peh, tükürim ben senin yüzüne emi. Yunan Sahil Güvenlik Timi, düzensiz göçmenleri Ege'nin serin sularında çevirip, hiçbir canlının yaşamadığı, su, toprak ve hatta ağacın bile olmadığı çorak bir adaya terk edip gitti. Allah'tan bizim Siha-İha veya Drone tarzı hava muharebe araçları fark etti de bu garibanları kurtardı. Haberin detayını şu linkten okuyabilirsiniz: Erişim zamanı 12.08.2021 https://www.trthaber.com/haber/gundem/yunanistanin-gocmenleri-issiz-adaya-biraktigi-anlari-iha-goruntuledi-600527.html
Bunların Allah'tan korkusu, kuldan utanması yok. Nerede bizim göçmene verdiğimiz değer, kıymet, nerede bunların yaptıkları. Utanmadan da medeniyiz diye caka satıyorlar. Peh.
Ancaaak, çok önemli bir konu daha var. Amerika Afganistan'dan çekiliyor ve Taliban güçleri de hızla ilerliyor. Birkaç haftaya kalmaz Afganistan siyasi yapı olarak değişebilir. Amerika'nın bölgeden ayrılmasından sonra Amerika'yla iş tutan yerli işbirlikçilerde haliyle bir korku hakim olmaya başladı. Amerika'da bu kadar kişiyi tek seferde ülkesine götürmek istemediğinden bir şart koydu bu kişilere; bir yıl boyunca bir başka ülkede yaşayacaksınız ve sonrasında da sizi Amerika'ya götüreceğiz diye. Kaçabilecekleri İran çok acımasız. Göçmenleri dövüyor, paralarını alıyor ve araç konvoylarıyla Türkiye'nin Van sınır şehrine yakın bir yere bırakıyor. Gelenlerin tamamı 15 ile 30 yaş arası, atletik ve savaşmayı, silah kullanmayı iyi bilenler. Yanlarında tek bir kadın, çocuk, yaşlı veya hasta yok. Gelenler öyle-böyle değil, binler ve hatta belki de on binler. Bu kişilerin Türkiye sınırlarında bir yıl geçirmeleri birçok açıdan riskli. Bu riskler konusunda uzun uzadıya yazmaya gerek yok.
Lütfen yanlış anlaşılmasın, ben yazımın başında Yunanistan'ı eleştirirken göçmenler konusunda şimdi onlara mı yürüyorum, haşa. Gelenin başımız gözümüz üstünde yeri olsun, olsun da sınırlı, kıt kaynakları olan bir ülkeyiz biz. Göçmenlerin Avrupa yolunda cennet beldesi değiliz. Ne tür hastalıklarla geldikleri, amaçlarının tam olarak ne olduğu belli değil. Üstelik İran bu kişileri kendi topraklarından bizim başımıza savıyor ki bu komşuluk ilişkisine de, Müslümanlığa da sığmaz. Dışişleri Bakanı bir an önce Afganistan ve İranlı mevkidaşlarıyla görüşüp bu konuya bir el atmalıdır. Sınır kapıları ve hudut boyu dikkatlice izlenmelidir. On kişilik tepeden tırnağa ağır silahlı bir grup bir ilçede, semtte terör estirebilir. Bu sayı on binleri bulduğunda varın halimizi siz düşünün.
Ayrıca, göçmenlerin bu kadar rahatça sınırlardan sızabildiği kötü niyetliler tarafından da istismar edilebilir. Silah kaçakçısı, uyuşturucu satıcısı, ülke ile sorunu olan dini veya ırki silahlı gruplar, hatta kendi memleketinde kaçak durumundaki hırsız-uğursuz tipler de güzel ülkemin sınırlarını ihlal edebilir. Bunun dışında tüm Ortadoğu, Kafkaslar, Afrika ve Uzak Asya devletlerinden de Türkiye'yi bir şekilde lojistik olarak kullanıp Avrupa güzergahı yapmak isteyenler çıkacaktır. Ülkemin başı zaten yok orman yangını, yok mülteci akını, yok salgın ile yeterince ağrırken valla ithal dertlerle ayrıca uğraşacak mecalimiz yok.
Kitap Zamanı:Yazar Stephen Hawking. Kitabın adı Büyük Soruları Kısa Yanıtlar. Alfa Yayınları tarafından 2020 tarihinde basılmış. Eserde bilimsel terminoloji sıklıkla kullanılmış, bu yüzden birçok kısmı anlaşılmıyor, en azından ben tarafından. Ancak anlaşılan kısmı meraklılarına çok şey söylüyor. Özellikle Yapay Zeka, bizden ileri bir medeniyetin gezegenimizi istilası, bir virüs...vs. tehditlere karşı uyarılarla dolu bu eseri uzaya, gizeme meraklıysanız alın, okuyun. Yok değilseniz ilk sayfasını bile çevirmeyin. Gidin siyaset ve magazin haberleriyle geçirin hayatınızı. Yada kahvede tüm yaşam enerjinizi ve zaman sermayenizi OK ve kağıtla harcayın. Keyfiniz bilir.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
673 gün önce
946 gün önce
974 gün önce
1002 gün önce
1042 gün önce
1083 gün önce
1124 gün önce
1233 gün önce
1254 gün önce
1261 gün önce
1269 gün önce
1477 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=