Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

HAYATIN İÇİNDEN BİR KESİT [email protected]

CORONA, HIZ TUTKUSU, DİLENCİ KIZ VE NARSİST...

10 Mayıs 2020, 02:05 Okuma: 8730

Millet olarak Corona virüsü yüzünden evlerimize zorunlu kök saldık resmen. Ancak bunu yapmak zorundaydık, zira bu virüsün en etkili silahı insandan insana bulaşması ve bizler gönüllü karantina sayesinde bu belanın belini kıracağız inşallah. 


Ancak maalesef bazı kendini bilmezler hala olayın yeterince farkında değil ve pervasızca dolanmaya devam ediyor. Ama Allah razı olsun güvenlik memurlarından gördükleri yerde affetmiyorlar. Demek ki zenginler ki sokağa çoluk çocuk çıkabiliyorlar. Ödesinler şimdi. 
Ayrıca bir olayı daha belirtmeden geçemeyeceği:
Tarih 8 Mayıs Perşembe. Yer Esentepe ile Havaalanı arasındaki yol. Saat akşam 10 civarı. Saatte 220 km. hız yapılır mı bu mahalde? Demek ki yapılabiliyormuş. O kadar hızlı geçtiler ki, ancak o kadar olur. 


Tarih 9 Mayıs Cuma, aynı yer ve aynı zaman dilimi. Birisi anlatıyor:İTrafik polisleri o bölgedeki köprü altında hız limitlerini aşan sürücülere ceza kesiyormuş. Bir tanesi saatte 110 km yaptığını ve iki bin lira ceza yediğini söylüyormuş. 


Sanırım bir gün öncesinin o korkunç hızlarını yapanlara Trafik Ekipleri güzel bir sürpriz yapmış. İyi de yapmış. Elleri dert görmesin. Altındaki o muazzam araçlar ve bir Rally pilotu gibi makas atman ve sürat yapman sanırım sana için iyi bir ceza ödülü getirdi. Belki bu sayede halkın canını-malını riske atmamayı öğrenirsin. Gerçi biraz pahallı yönden öğrenilmiş bir bilgi bu. İki bin lira bir asgari ücretlinin yaklaşık bir aylık maaşı. Ortalama bir aracın ise sekiz kez depo yakıtı. Ne diyelim, akıllanırsın inşallah.
Ayrıca Corona ile mücadelede belli yaş gruplarındakilerin sokağa çıkması yasak diyoruz ya, peki trafik ışıklarında dilenen 8 yaşındaki Suriyeli dilence kız çocuklarına ne demeli? Dilenci olunca kurallar uygulanamıyor mu ne? Suriyeli veya vatandaş hiç fark etmez, bu çocukların dilenmesi engellenmeli. Hele ki Corona günlerinde hepten Sosyal Hizmet yetkililerine acilen teslim edilmelidir. 
Evden çıkamadığımız şu günlerde psikolojilerimiz de bir hayli bozuldu. Bizim için bir kısıtlama söz konusu değil ama Cumhurbaşkanımızın çağrısına binaen gerekmedikçe çıkmıyoruz sokağa. Ancak zihinsel yönden sıkıntılı olan bazı kimseler bu günlerde ekstra bir sıkıntı yaşıyorlardır. Allah bu insanlarla birlikte yaşayanlarında yardımcısı olsun, zordur hakikatten. Bir tanesi ile dertleşiyorduk. Yakın çevresinden, ailesinden bu tür sıkıntılı insanların kendilerine ne tür zorluklar yaşattığını anlattı. Bende aynen aktarıyorum: İlgilendiğimiz insanların zihinsel dengesi tamamen bozuk olup, deliliğe yakın bir konumda bulundukları söylenebilir. İşin kötü tarafı, bu psikopat narsist kişiler kendilerinin normal olmaları bir yana, mükemmel bireyler olduklarına inanmaları. Sorsan en iyisi, en klası, en dindarı ve en ahlaklısı kendisi. Halbuki zihinsel denge tamamen gitmiş. Gerek dini ve gerekse sosyal yaşam adına bir takım doğruları var ve bu doğruları tamamen sübjektif, mantık dışı şeyler. Kilise adamlarının, müminleri zorladıkları bir takım sahte uydurmaları Tanrı buyruğuymuş gibi dayatmalarının bir başka versiyonu bu kişinin iddiaları. Mesela inancı ona Corona virüsü diye bir şeyin olmadığını, ismini şimdi burada veremediğimiz bazı kişilerin ise virüs hastalığı konusunda Yahudi ve Hıristiyanlarla birlikte Müslümanlara tuzak kurduğunu, ve daha neler neler? sorsan tüm sosyal hayatın sorunlarına kendince bir cevap verebilecek bir durumda. Bir komplo teorisyeni mübarek. Mükemmelliyetçi bir kafaya sahip bu insanların bırakın mükemmellikle ve hatta normallikle ilgilerini, sıradan bir insandan da çok daha aşağı bir düzeyleri vardır. Bir rüya aleminde yaşıyor, başarısızlıklarını en yakın çevresinden, yani bizden, göz vurmamızdan, büyü yapmamızdan biliyor. Acilen psikiyatriste götürülmesi gereken bu Egosu Tavan Yapmış kişi yüzünden vallahi biz neler çekiyoruz neler. 


Evet Dostlar, işte böyleleri de var. Ailesinden ve yakın çevresinden olduğu için "atsan atılmaz, satsan satılmaz" misali çekenlerin Allah yar ve yardımcısı olsun. Üstelik Corona virüs nedeniyle evden de çıkılamadığı için bu tarz kişilerin psikolojileri daha da kötü durumda olduğundan yakınları dert üstüne dert çekmeye devam edecekler. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
673 gün önce
947 gün önce
975 gün önce
1002 gün önce
1042 gün önce
1084 gün önce
1125 gün önce
1234 gün önce
1255 gün önce
1262 gün önce
1270 gün önce
1478 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=