Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

HAYATIN İÇİNDEN BİR KESİT [email protected]

YAŞAR KEMAL ORMAN PARKI

15 Haziran 2021, 14:12 Okuma: 1072

Yaşar Kemal Orman Parkı sakinleri endişeli...
Batman'ın belki de sayılı güzel mekanlarından birine aday olabilecek yer maalesef ilgisizlik ve bakımsızlıktan muzdarip.
Mahalle sakinleri özellikle gece çöktükten sonra adeta hayalet bölgeye benzeyen bu alanın bir an önce kente kazandırılması yönünde istekleri var.
Bir mahalle sakini diyor ki gece çökünce arabalar geliyor. Işıklarını kapatıp park eden bu araçlar bize güven vermiyor.
Bir başkası ise, gündüz bile uygunsuz görüntüler yüzünden balkona çıkamaz olduk. Millet pişkin, din-iman yok. Bu bölge niçin sahipsiz bırakılıyor.
Gecenin ilerleyen saatlerinden ateş yakanlar mı dersin, çete üyeleri gibi kalabalık toplulukların bağırışları mı dersin, her bir şey var.
Bu bölgede gece aktif olan bir tek sokak lambası yok.
Bu bölgede devriye atan tek bir bekçi yok.
Adam kesseler kimsenin haberi yok.
Daha önceden de dile getirildiği gibi yine gözler Batman Valisinde ve beton yığınları arasındaki kentin en büyük parkında belediyenin yıllardır gündeminde olan ve gerçekleşmeyen bu projenin sorunlara duyarlı sayın Valimiz Hulusi Şahin döneminde yapılması beklenmektedir. Özellikle aydınlatma, özel güvenlik personeli, Yaşar Kemal Kent Parkı içerisinde gölet, çocuk oyun alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları, dinlenme alanları, mini botanik bahçesi, seyir noktaları, kafeteryalar, piknik alanları, su oyunları,  dinlenme alanları, şelale ve amfi tiyatro projesiyle Yaşar Kemal Orman parkı projesi adından söz ettireceğine inanılıyor.
GÖZ KAMAŞTIRAN REKLAM PANOLARI
Bazı reklam panoları öylesine ışık saçıyor ki inanın gözde kalıcı hasara bile yol açtığını düşünebilirsiniz. Bir uzmana sormak lazım. Konu şu efendim: Valilik karşısındaki billboard ışığının gözü kamaştırdığı ile ilgili bazı şikayetler geldi. Akşam vakti gittim ve Valilik karşısından Ak Parti’ye doğru ilerlediğinizde köşedeki reklam panosu. Ak Parti hizasında ve gerçekten de ışıklar çok yoğundu. Gözümü kısmak ve o kısımdan kaçırmak zorunda kaldım ama çocuklar ve bebekler bunun farkında olmayabilir. Ayrıca araç sürücüleri içinde bir tehlike oluşturmadığı yönünde bir tespit de yok. Resmen görüntü kirliliği. Neyse bu yazı ile tarihe bir dipnot düşmüş olduk. Bakalım ses getirecek mi?
TİK TOK UYGULAMASI
Saçma sapan bir video paylaşım sitesi bu tiktok. Hadi duygusal ergenlerin girip çıkmasına bir şey demiyeyim diyorum da yahu torun torba sahibi 45-50 yaşlarındaki zevatların burada ne işi var. Yakışmıyor, harbiden yakışmıyor. Ayrıca geçen bir tanesi videoyu gösteriyor bana. Tiktok uygulamasında Batmanlı bir ergen kızın "bana para gönderin" diyip ağladığını. Önceden de saçma sapan işler yapıp kendini rezil edenler vardı ama bu rezalet belli bir lokasyonda gerçekleşiyor, başkaları nasılsa görmüyordu ama şimdi öyle mi? Batmanlı bu kızın yaptığı rezalet internet evreninde sonsuza dek kalacak. Torunları bu videoyu izlediğinde neler hissedecek acaba?
ZOMBİ FİLMİ GİBİYDİ…
Çin'in Wuhan kentinde Covid-19 nedeniyle bayılıp yere düşen insanları bir korku filmi gibi izlemiştik. Evlerinden polis zoruyla çıkarılan virüslü kişiler ile evlerindeyken çelik kapılarının üstlerine kaynakla sabitlenenlerin görüntüleri hafızalarımızda daha tazeyken ne oldu da dünyanın hiçbir yerinde böyle aniden yere düşenleri biz göremedik. Yönetmen Zack Snyder imzalı 2021 yapımı Army Of The Dead (Ölüler Ordusu) filmi gibi olan Wuhan görüntüleri nedensa başka hiçbir yerde olmadı. Ne yaptılar acaba Çinli yetkililer? Sinovac aşısı piyasası yaratmak için mi böyle bir senaryoyu uygulamaya soktular. Ama yok olamaz, çünkü kendi ticareti de olumsuz etkilendi. Ama kim bilir, belki de......
Kitap Zamanı: Yazar Fyodor Dostoyevski. Kitabın ismi Uysal Kız. Can yayınları tarafından 2020'de basılmış bu eseri okuduğunuzda iki şey dikkatinizi çekecektir: Birincisi fakirlikten dolayı yanlış evlilik yapmanın ne menem bir şey olduğu ve ikincisiyse sevginin olmadığı yerde aslında evliliğinde formaliteden ibaret olduğu. İyi okumalar Efenim....
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
673 gün önce
946 gün önce
974 gün önce
1002 gün önce
1042 gün önce
1083 gün önce
1124 gün önce
1233 gün önce
1254 gün önce
1261 gün önce
1269 gün önce
1477 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=