Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

HAYATIN İÇİNDEN BİR KESİT [email protected]

MART AYI KISA-KISA YAZISI

22 Mart 2021, 11:50 Okuma: 2811

Batman'da konut mafyası mı var?
Batman'daki ev fiyatlarına dur diyecek bir babayiğit yok mu?
Geçen hafta Midyat'ta bir eve misafir olduk. Ev sahibi dayalı döşeli ultra lüks daire için aylık 900 TL ödediğini söylediğinde şaşırdık. Çünkü o ev çıplak haliyle Batman'da 1500 TL kira getirirdi. İçindeki eşyalar ile birlikte 2000-2500.
Maalesef şehrimizde sanırsam bir konut mafyası var ve hem kiralar el yakıyor hem de satın alımlar. Bu günden sonra devletine şerefle hizmet etmiş ve emekli olmuş bir memur Batman'da asla bir ev alamaz, ancak kulübe satın alır. Zira daha temelde evlerin fiyatı 750 Bin olmuş. Allah sonumuzu hayır etsin.
Ne hale geldik yahu?
Kamu kurum ve kuruluşlarında olsun, STK'larda olsun, hasılı hemen her yerde karşınıza çıkar bu tipler. Bir yere aitmiş hissi ile kendilerini bir yere yamamaktan ve böylece anlamsız hayatına anlam katmaktan öte bir şey ifade etmemektedirler aslında. Mesela son dönemde sadakatlerini kanıtlamak için bu güne değin yapmadıkları şeyleri yapmaya başlarlar. Örneğini vermem durumunda bazıları "canım ne olmuş" diyeceğinden ve bu seferde zat-ı alim yanlış anlaşılacağından ve bu tarz kişilerin de böylelikle ekmeklerine yağ sürmüş olacağımdan örneği vermeyeceğim. Ancak dediğim gibi bu güne kadar niçin sesini çıkarmıyordun da böylesi görselleri paylaşmıyordun da şimdi ne oldu? Yoksa görülmesini, bilinmesini istemediğin gizli bir geçmişin mi var? Neyi perdelemektesin? diye de sorarlar adama.
Empati yeteneğinden yoksun musun nesin bilader?
Sorsan en demokratı o. Eleştiriye de açık ama kendisini bir eleştirmeye görün, vay halinize. Sohbet edersin de bir yerde zıt düşersin kendisine, vay efendim sen misin eleştiri getiren? Sen kimsin? demeler, en ağır ithamlarla üzerine yürümeler. Bu tarz bilgisi olmadan fikir olan empati yoksunu kişiler, eleştirel düşünceyi neredeyse vatan hainliğiyle eş tutacaklar. Bırakın bu tarz herifleri kendi küçük dünyalarında yuvarlanıp dursunlar.
 Elinde mezura ile kafatası ölçümü mü yapacaksın?
Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde ırkçılığı yasakladı ya, halen birilerinin kendi milletini en üstün ırk görmesini nasıl okumamız gerek? Her milletten ırkçı da çıkacak, hümanistte. Ama her toplumda hırsız da çıkacak, poliste. Sizin hangi tarafı seçtiğiniz önemli. Ben ırkçı olacağıma hümanistliği seçerim, hırsız olacağıma polisliği. Yani kötü ile iyi arasında bir seçim yapıldığında iyiyi seçmek gerek. Ama adam ırkçılığı seçiyor. Kendisine hakkı telkin ettiğinizde de ırkçı bir refleksle en ufak bir kışkırtmada üzerinize yürüyebilir bu zatı muhteremler (!) Ancak birilerinin bu kişiye hatırlatmada bulunması lazım: Üstün ırk yoktur, amelleriyle halkına, ülkesine ve insanlığa faydalı olmak vardır. Sen çevrene faydalı ol, bulduğundan daha güzel bir ülke bırak kendinden sonraya, al sana üstünlük.
Güdümsüzünden alabilir miyiz?
İki farklı Tv kanalı ama aynı terminoloji. Her ikisi de olayı kendi cephelerinden yorumlamakta, biri ötekini yalanlamakta. Her iki tarafta yek diğeri için "güdümlü yayın kuruluşu" ifadesini kullanıyor. Her ikisi de karşı tarafı doğruları çarpıtmakla suçluyor. Neye inanacağımızı şaşırdık. Hani insanın içinden geçmiyor değil tarafsız, doğru haber alayım, yada kısacası "güdümsüzünden alayım" demek.
Kitap zamanı: Kitabın ismi Kendine İyi Bak. Yazar Kemal Sayar. Batman Üniversitesine geldiğinde bu kitabı imzalayarak eşime vermişti. Kısa yazılardan oluşan çok güzel bir eser. Eserde o kadar çok yer işaretledim ki isterseniz iki örnek vereyim:
Yılgınlık ve yası umutla yeniden dengeleyerek, çaresizliğin insanı felç eden duygusunu, hayata yeniden katılıp eylemde bulunarak yeneriz.
İnsanlığa karşı işlenen bir suçu affetmek, yine insanlığa karşı başka bir suç işlemektir.
İyi okumalar efendim.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
673 gün önce
947 gün önce
974 gün önce
1002 gün önce
1042 gün önce
1083 gün önce
1125 gün önce
1233 gün önce
1254 gün önce
1262 gün önce
1269 gün önce
1478 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=