Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

ÖLÜM YOLLARINI GÖREN YOK

02 Ekim 2022, 14:57 Okuma: 1830

Batman’da onca gazete her gün manşetinde Siirt Çevre yolu yani halkın bildiği Dünya hastanesi ve Organize Sanayi Bölgesi güzergahı ile Silvan yolunda olan kazalar konusunda yetkililerin önlem almasını istiyor. Onca şikayete rağmen, onca gazetenin bu çığlığı duyurması bile yetmiyor.
Yetkililer ne zaman bu yollara çözüm üretecek?
İlla insanlar mı ölmesi gerekiyor?
Dünya hastanesi ve Organize Sanayi yolu kangrenleşen yollar. İnsanlar ölmesine rağmen yetkililer HALA DUYARSIZ.
Bu duyarsızlık nereye kadar sürecek?
Organize sanayi bölgesine çözüm üretmek, Siirt çevre yolunda kazaları kesmek bu kadar mı zor!
Geçen hafta gündeme aldığımız Silvan yolu…
Bu yolda insanlar ölmesine rağmen yine yetkililer duyarsız.
Silvan yolu yani havaalanını geçtiğiniz özel okul bölgesinde yeni yerleşim yerinde yüzlerce insan yaşıyor. O yol üstünde akıllı bir kavşak ve yaya geçidine yönelik bir tünel geçiş ya da asansörlü bir üst geçit olmadığı için veliler çocuklarıyla birlikte karşıya geçmekte çok zorlanıyor. Okul servislerinin kavşak olmadığı için 6 km gidip dönmemek için yolun karşısından öğrenci almıyor. Bir kavşak yapmak bu kadar mı zor!
Vatandaşlar adına soruyoruz; Devletin yetkili kurumları ne iş yapıyor!


TURİZM KONUSUNDA NEREDEYİZ!
Batman son yıllarda hızla gelişen ve önemli yatırımlara ev sahipliği yapan bir şehir konumunda. Ama nedense turizm konusunda benzer adımları bu şehri ayakta tutan dinamikler tarafından atılmadığına şahit oluyoruz.
Turizm denilince akla devletin kurumu Kültür Turizm İl Müdürlüğü gelir. Oysa kurumun başında bulunan İhsan Aslanlı, girişimleri sayesinde önemli adımları attı, atıyor ve şehirde atıl durumda bulunan ören yerlerini tek tek ayakta tutup yeniden turizme kazandırdı. Sever ya da sevmezsiniz ama Aslanlının yerinde başkası olsaydı bugün Morkiryakus ahır olmaya devam ederdi. Memlekete kazandırılan Kütüphane Aslanlı’nın eseri.
Bu memleketin turizm açısından Mardin ve Diyarbakır’ın önüne geçmesi için bu şehrin Ticaret Odası, Belediye, Üniversite ve birçok özel sektörün de görevidir. Özellikle Ticaret Odası, Batman’ın turizmine bugüne kadar ne katkı sundu? Diyarbakır Ticaret Odasının göstermiş olduğu özveriyi Batman Ticaret Odası ne kadar gösterdi! Tartışılır! Bugün BATSO seçimlerini için adayların çalışmalarını görüyoruz. Hiçbirinin programında bu kentin turizmine yönelik bir açıklama yok! Bu vizyonda olan bir BATSO bu kentin turizmine ne katkı sunabilir! Vizyon bu mu? Neden Mardin ve Diyarbakır Ticaret Odaları gibi bizimkiler çalışmaz. Her topu Kültür Müdürlüğünden mi beklemek gerekir. Müdürlüğün görevi aslında koordinasyon. Müdürlük, İran, Irak her yere bu kent için çalışmalara gidiyor. Bu iş sadece başta da yazdığımız bu sorunsalın çözümü bir kurumun görevi değil.

OTELLER YETERSİZ
Batman’da otel konusunda da zengin olduğumuzu düşünebiliriz ama yatak konusunda otellerimiz hala Midyat’ın otellerinde bulunan yatak kapasitesinin çok altında. Üniversitenin Hasankeyf’te uygulama oteli var, ama giden bir daha gitmek istemiyor. Ne hizmet var ne temizlik. Doluluk oranı Hasankeyf’te yapılan çalışmalar kapsamında kalan işçiler sayesinde doluluk oranı yüksek gözüküyor. Üniversitenin uygulama oteli bu ise gerisini düşünemiyoruz.! Batman’a 5 yıldızlı otel yapılıyor. Ramada belki de bu kentin otelciliğine bir vizyon katacaktır.

SAĞLIK TURİZMİ ÖNEMLİ BİR GİRİŞİM
Batman’ın ören yerleri dışında sağlık turizmi de öne çıkıyor. Özel hastanelerin gerek estetik ve gerek diğer sağlık alanlarında göstermiş olduğu başarılı sağlık hizmetleri özellikle Irak bölgesinden Batman’a önemli bir getiri sunuyor. Irak ile Batman arasında sınır kapısının transit geçişlere açılması bu anlamda önemli. Özellikle hastanelerimizin ve Milletvekillerinin Bakanlık nezdinde bu sorunun çözümü için iyi bir lobi faaliyeti yürütmesi şart.
Batman’ın turizminin gelişmesini istiyorsak herkes elini taşın altına koymalı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1608 gün önce
1719 gün önce
2141 gün önce
2283 gün önce
2337 gün önce
2650 gün önce
2858 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=