Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

GURUR ve ONURLU GEÇEN 18 YIL…

19 Ocak 2021, 08:48 Okuma: 9470

Yıllar önce kurduğumuz Batman Medya, bugün yeni bir yıla daha ‘merhaba’ diyor. 18’nci yayın yılımızı geride bırakıp, 3440 sayımızla 19’ncu yayın yılına giriyoruz. Gözümüz bakar misali baktık, günleri hafta ettik, haftaları ay ve ayları yıl ettik. Gazetecilik maceramızın dünü de var ama artık bizim için o dün yok, bizim için Medya gazetemizi kurduğumuz gün ve yıllar var. Batman Medya’nın ilk sayısı gözümün önünden film şerifi gibi geçiyor.
Koskocaman 18 yılı gurur ve onurlu bir şekilde geride bıraktık. Bizi biz eden bizlerle ilk gün yola çıkanlar ve bu yolda bizlerle olanlar ve yüreklerini ortaya koyanlardır. Hepsine tek tek minnettarım. Yıldönümümüz için arayan, soran ve bizi hatırlayan herkese teşekkürü bir borç biliyorum.
18 Yılda bu kent çok değişimlere uğradı. Batman nüfusu bu kadar değildi, üniversitemiz yoktu, araştırma hastanemiz yoktu, şehir bu kadar derli toplu değildi ve büyümemişti. Gültepe-Çamlıtepe mahalleleri bugün Batman’ın en büyük mahalleleri. Bu mahalleler 18 yıl önce çöldü ama şimdi sitelerle dolu, muhteşem bur yaşam alanına dönüştü.
Batman 18 yıl önce bugün gibi değildi ve bugün 18 yıl öncesinden çok daha güzel ve umutluyuz. Dedim ya sıkıntılar var ama sıkıntılar tecrübeye dönüşüyor, yarın daha iyi olacak.
Ne mutlu bize ki, bu şehrin son 18 yılına tanıklık ettik. Daha güzel yarınlarda beraber olmak, bu kenti birlikte büyütmek dilekleriyle…

BİR GÜN HERKESE GÜÇLÜ BASIN GEREKEBİLİR...

Kim ne derse desin, gazetecilik hala çok özel ve ayrıcalıklı bir meslek. Gazeteciliği ayakta tutan ve gelecekte daha iyi noktalara taşıyacak en önemli özellik ise yine bu özel mesleğin hakkını veren meslektaşlarımız olacaktır.
Bunu sık sık hep tekrar ediyorum.
Bir gün herkese özgür, güçlü ve tarafsız bir yayın organı gerekebilir. Sırf bu yüzden bile tüm yurttaşlarımızın yaşadıkları yerde işini hakkı ile yapan yayın organlarına sahip çıkması ve destek vermeleri gerekiyor.
Tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla görev yapıldığı sürece, bir basın mensubu aynı zamanda kamu görevi yapmış sayılır.
Gazete kamu denetçiliği yapar, gazetecide kendisine verilen denetçilik görevini kötüye kullanmamalı. Gazetenin meslek ilkeleri dışında adı konulmamış-yazıma dökülmemiş ilkeleri de vardır. Bunlar gelenek-anane, kültür, inanç temelinde toplumun yazılmamış kurallarıdır. Gazeteci bu kuralları da göz önüne almalıdır.
Mahalle ağzıyla köşe yazıları kaleme alınmamalı ve gazete topluma yön gösterici olurken, gazetecide davranış ve filleriyle toplumda güvenilir bir kaynak ve örnek bir kişilik olarak sunulabilmelidir.
Kim ne yapar ve nasıl davranır o hiç kimseyi belki bağlamaz ama toplum vicdanı kalbinde notunu verir.
Bu düşünceler ile gazeteciliğe emek veren, değer katan, katkı sunan, bedel ödeyen meslektaşlarımıza buradan şükranlarımı gönderiyorum.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1612 gün önce
1723 gün önce
2145 gün önce
2287 gün önce
2341 gün önce
2654 gün önce
2862 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=