Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

Yasa değiştirmenin yeri parlamentodur

23 Haziran 2017, 18:31 Okuma: 2592

Kesinlikle bir kaygı hali ve beklemede bir durum var. Neden böyle bir cümleyle başladım, onu anlatayım. Bölgede ve Batman’da kiminle konuşursanız konuşun bir kaygı halini yansıtacaktır.
Kimse uzun vadeli yatırım yapmıyor. Herkes beklemede. 16 Nisan referandumu bir rahatlık ve huzur getirdiyse de şimdi herkes 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine takıldı gidiyor.
Bizim gibi ülkelerde seçim öncesi ve seçim sonrası hep sorunsallıklarla geçer. Seçim öncesi kaos hakimdir, seçim sonrası beklenti. Ne kaos biter, ne de beklenti.
Açıkçası bu durum kaotik problemler getiriyor ve bir türlü doğruyu bulamıyor ve gerçek gündemleri ya erteliyor, ya da ıskalıyoruz.
En çok da erteliyoruz. Mesela, tam sivil bir Anayasayı 15 yıldır erteliyoruz. Herkesi kucaklayacak ve herkesimde rahatlık yaratacak bir Anayasa bu ülkeyi ve kurumlarını güçlendirir.
Siyasi ve ekonomik istikrarsızlıklar artık konu başlığı olarak seçilmez.
Ama…
Sorunları çözmek için değil, sorun içinde sorunlar yaratmak tipi bir kafa yapısıyla yönetim ve idare, muhalefet birlikte sorunlar yaratmaya çalışırlarsa bu ülkede sorun bitmez.
Kendimi bildim bileli, “Yargının güvenirliliği” tartışılıyor.
İşlerine gelmeyen bir karar çıktığında yargı siyasallaşmıştır ve köhnemiştir ama eğer yargı onların isteği tip bir hüküm verdiğinde, “Türkiye bir hukuk devletidir ve yargı görevini yapmıştır.”
Zannımca hiçbir ülkede bizimkisi kadar yargı tartışma konusu değildir.
Ve yargı hiçbir ülkede bu kadar baskı ve dayatma yaşamamıştır.
Eğer siz sokaklarda adalet aramaya çıkarsanız vatandaşın size söyleyecek bir çift lafı olur.
Madem meclistesiniz o halde beğenmiyorsanız, bunu değiştirmenin yolu meclistir. Siz meclisi değil sokağı adres gösteriyorsanız, sizin ciddi problemleriniz var demektir.
Siz böyle davranınca vatandaş ne yapsın, kime güvensin ve yargı ile ilgili ne düşünsün.
En kötü yargı, yargının olmadığı bir mecradan çok daha iyidir. Yeni Anayasa mı yapacaksınız bunun yeri sokaklar değil parlamento çatısıdır.
Ramazan Bayramınızı kutlar, bayramın ülkemize ve bölgemize, Batmanımıza huzur getirmesini dilerim.


 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1619 gün önce
1729 gün önce
2151 gün önce
2293 gün önce
2347 gün önce
2660 gün önce
2868 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=