Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

Bayram ve seçim...

13 Haziran 2018, 18:55 Okuma: 2404

11 Ayın sultanı her yıl büyük bir özlemle beklenir ve Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu bütün İslam âlemini kuşatır. Rahmet ve merhamet ayı Ramazanı bu yılda geride bıraktık.

Geçmiş yıllarda Batman Türkiye’de belki de iftar çadırı olmayan tek kent durumundaydı ve  bu açıdan çok büyük bir boşluk yaşanıyordu. Batman Belediyesi bu yıl Atatürk Parkında yaptığı Ramazan etkinlikleriyle Batmanlıları doyasıya eğlendirdi. Batman Belediyesi ve Kızılay işbirliğinde Atatürk Parkı, Üniversite ve mahallelerde günde 6 bin kişiye iftar yemeği verildi. Batmanlılar bu yıl Ramazanı dolu dolu yaşadılar.

* * *

Geçtiğimiz ay içinde tavan yapan erken genel seçim geldi-çattı. Önümüzdeki hafta vatandaş sandığa gidiyor. Nedense Türkiye’de her seçime bir özellik kazandırılır ve önem arz eder. 24 Haziran seçimleri de böyle bir havayla karşılandı.
“Bu seçim bütün seçimlerden önemli” iyi de 2015’te yapılan seçim içinde yine böyle denmemiş miydi? 24 Haziran genel seçimini önemli kılan en durum hiç kuşkusuz Başkanlık sistemine geçiş. Seçimde dengeler HDP’nin barajı geçip-geçmemesine bağlı.
Batman’da kime sorarsanız sorun HDP’nin barajı aşacağını söyler.  Peki, anketler ne diyor. Anketler; HDP’nin barajın kıyısında olduğunu söylüyor. 9.50 ile 10,05’i görenler var. Bir de yüzde 11, hatta 12,4 diyenler var.

* * *

Gelelim yerele...
Kentte seçim atmosferi yok. Aday adaylığı sürecinde AK Parti'ye müthiş bir akın vardı. Yaklaşık 63 aday adayı kıyasıya birbiriyle yarıştı. Liste açıklandıktan sonra 63 adayın sadece 13’ünü belki saha da görebiliyorsunuz. Bazıları protokolde yer alabilmek umuduyla aday adayı oldu. Listelere her seçimde olduğu gibi bu seçimde tepkiler vardı ama fazla dillendirilmedi.

AK Parti bölgede ve Batman’da eriyor, bu sokaklarda net bir şekilde hissediliyor. Görünen o ki Ak Parti 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde aldığı oyları dahi alamayacak. Bu AK Parti için resmen bitmişliktir. AK Parti’nin Batman’da 24 Haziran seçimlerinde çalışma yaptığını söylemek abesle iştigal olur. Nitekim çalışmamanın bedeli sandığa yansıyacaktır. Ak Partili adaylar, yerel gazetelerden uzak, sadece destekçileriyle seçim çalışmasının yapılamayacağı bir kez daha net bir şekilde anlayacaklardır. Sosyal medyadan reklam yaparak, bilboardlarda yer alarak seçim kazanılmaz. Seçmene direk temas lazım, 10 haneli mezraları gezerek ve yerel medyayı hiçe sayarak bu işler olmaz.

* * *

Ramazan Bayramının barış ve huzur iklimi yaratacağına olan inancımla beraber, Alem-i İslam ve Türkiye’mizin başta olmak üzere sevgili Batman halkının bayramını en içten duygularımla kutlar; Ramazan bayramının başta ülkemize ve İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1618 gün önce
1729 gün önce
2293 gün önce
2347 gün önce
2660 gün önce
2868 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=