Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

Yıllar ne kadar da hızla akıyor

20 Ocak 2019, 14:22 Okuma: 4609

Zaman su misali akıyor, akıyor da biz farkında değiliz. Sakalımıza, saçımıza düşen aklar her şeyi anlatıyor da biz bir türlü tam manasıyla idrak edemiyoruz.
Yıl dönümleri bu olguyu en iyi hissettiren anlamlı ve bir o kadar da acı veriyor. Nasıl da geçiyor yıllar!
Batman Medya Gazetesini değerli dostum Mehmet Gönenç ile kurmuştuk. Amacımız nitelikli, içeriği dolu ve yurttaş bir yayıncılık yapmaktı. İlk gün koyduğumuz o kuralları ve ilkeleri bugüne kadar sürdürdük.
Sevgili dostum sonraki yıllarda Diyarbakır Olay Gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğine geçti, sonraki yıllarda 2011 yılında Basın İlan Kurumu Müdürü oldu.
Biz gazetecilik serüvenimizi sürdürmeye ve yurttaş gazetecilik yapmaya devam ettik. Dün itibariyle 17. yılımızı kutladık. İşte bu yüzden yazıya başlarken romantik bir girizgâh takip ettim.
Sahi yıllar ne kadar da hızlı ve hızla akıyor.
Medya 17 yaşında. Gazeteciliğimizi sevgili babam Enver Arslan’da devir aldık. O iyi bir gazeteci ve her şeyden önemlisi iyi bir insan ve daha önemlisi çok iyi bir babaydı.
Onu yitirmenin acısı ilk günü gibi taze.. Acı yıllarca unutulmuyor, hatta katmerleşiyor. Ölüm yıldönümünü hiçbir zaman atlamadık ve Medyanın yıldönümünde onu anmamak mümkün değil.
Sevgili babam bugünleri görse bizlerle gurur duyardı, biz gazeteciliğimizi yaparken babamız bizleri hep izliyormuşçasına, ilkelerimizden ödün vermeden yaptık, öyle de yapmaya devam edeceğiz.


Batman ve yerel seçim…
Batman’da gündem ne diye soranlara, bu kentin hiçbir zaman sahibi olmadı ki gündemi olsun diyoruz. Batman nasıl ayakta onu da çözemiyoruz. Ekonomisi nasıl dönüyor, milyonluk kafeler neye hizmet ediyor onu da anlamış değiliz.
Ülke gündemi ile Batman gündemi çok farklı yürüyor o kesin. Batman’da dedikodudan başka da bir gelişme yok. Birbirlerini durmadan dibe çeken insanlar var. Basit işler, basit muhabbetler. Kim, nerde, ne yapmış…
Herkes birbirini düzeltmeye çalışıyor. Be adam önce sen kendini düzelt, sonrası kolay diyeceğim de kimsenin kendini düzeltmeye niyeti yok.
Neyse bu başka bir konu, başka bir gündem…
Ülkede gündem yerel seçim…
Batman’da yerel seçimin esamesi okunmuyor. Seçime ne kaldı ki ama malumun ilanı var. Malumun ilanı, seçimin sonucu belli, belki de bu yüzden yaprak kımıldamıyor.
Muhtar adayları gazete manşetlerinde, Belediye başkan adayları ise derin bir uykuda.
Kimsenin bu kent için devasa, büyük bir projesi de yok. Anlayacağınız Batman kimsesizleri oynamaya devam ediyor.
Son not: Batman bunları ve bu muameleleri hak etmiyor. Nokta.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1619 gün önce
1729 gün önce
2151 gün önce
2293 gün önce
2347 gün önce
2660 gün önce
2868 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=