Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

ÖDÜL GECESİNİN ARDINDAN…

22 Kasım 2020, 09:31 Okuma: 2283

Batman Basın Konseyi olarak her yıl geleneksel hale getireceğimiz ‘yılın başarılı gazetecileri’ yarışmasını düzenledik. Ödül gecemize katılım oldukça yüksekti. Pandemi dolayısıyla programımızı sınırlı tutmak zorunda kaldık. İnşallah bu covid hastalığı bittiğinde 2.ncisini düzenleyeceğimiz yılın başarılı gazetecileri yarışmasında eğlenceli, müzikli bir program düzenlemek bize nasip olur.

Basın Konseyi tarafından düzenlenen yarışmada ödüle layık görülen gazetecilere Mezopotamya Otelinde Covid-19 tedbirleri kapsamında düzenlenen törenle ödülleri verildi. Ödül törenine Batman Valisi Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Jandarma Alay Komutanı albay İsa Çakmak, Kent Konseyi Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan, kentteki basın dernek başkanları, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

Uzun yıllardır Batman’da gazeteci arkadaşlar arasında böylesine bir yarışma düzenlenmemişti. Konsey olarak ödül vermemizdeki en büyük amacımız işini hakkı ile yapanlara hakkını teslim etmekti ve bunu başardığımıza inanıyorum. Ödülleri alan arkadaşların, ömür boyu bu ödüllere layık işler yapacaklarına inanıyorum. Kim ne derse desin, gazetecilik hala çok özel ve ayrıcalıklı bir meslek. Gazeteciliği ayakta tutan ve gelecekte daha iyi noktalara taşıyacak en önemli özellik ise yine bu özel mesleğin hakkını veren meslektaşlarımız olacaktır. Tarafsız ve ilkeli yayın anlayışıyla görev yapıldığı sürece, bir basın mensubu aynı zamanda kamu görevi yapmış sayılır.

Bir gün herkese özgür, güçlü ve tarafsız bir yayın organı gerekebilir. Sırf bu yüzden bile tüm yurttaşlarımızın yaşadıkları yerde işini hakkı ile yapan yayın organlarına sahip çıkması ve destek vermeleri gerekiyor. İstedik ki bu ödüller gerek demokrasi kültürümüzün yaygınlaşmasına katkı sunsun, gerek meslektaşlar arasında tatlı bir rekabet başlatsın, gerek ise gazetecilik mesleğinin daha üst seviyelere taşınmasını sağlasın. Bu düşünceler ile gazeteciliğe emek veren, değer katan, katkı sunan, bedel ödeyen meslektaşlarımıza buradan şükranlarımı gönderiyorum.

BATMAN’A BASIN EVİ ŞART…

Terzi kendi söküğünü dikemez misali bizde kendi sorunlarımızı dile getiremiyoruz. Büyükşehir olma yolunda ilerleyen Batman’da maalesef gazeteci arkadaşlarımızın bir basın evleri yok. Çoğu şehirlerde Basın Sitesi, Basın Müzesi ve Basın Evleri olmasına rağmen Batman’da gazeteci arkadaşlarımızın zamanlarını geçirebilecekleri, haberlerini yazabilecek bir evleri yok.

Batman basını için çok güçlü ve etkili bir basın diyoruz ama kendi sorunlarımıza gelince hep öteliyoruz. Bugün Batman basınının içinde bulunduğu en büyük sorun aslında kendilerinden kaynaklanıyor. Camia içinde çekememezlik ve koltuk kavgalarında oluşan fikir ayrılıklarından hep parçalara bölündü. Batman Basın Konseyi Başkanlığı görevine gelince ilk icraatım iki dönem kuralı getirmek oldu. Konseyimizde Başkanlık yapacak arkadaşlar ikinci dönemden sonra üçüncü dönem Başkanlık yapamayacak. Amaç hizmetse zaten koltuk kaygısı olmaması gerekiyor.

Ödül gecesinde sayın Valimizden bir talebimiz oldu. Basın toplantılarının olacağı, gazeteci arkadaşlarımızın zamanlarını geçirebilecekleri konseyimizin himayesinde bir BASIN EVİ istedik. Sayın Valimizde Batman’da arsa probleminin yaşandığını, arsa bulunması halinde binayı yapmayı taahhüt etti. Belediyenin Basın Evini yapmayı taahhüt etmesi biz gazeteciler için çok önemli. Sayın Valime burdan şükranlarımı iletmek istiyorum. Bugüne kadar gelen yönetimlere bu projemizi sunmamıza rağmen hep ötelediler. İnşallah Basın Evi’nin yapılması sayın Valimiz Hulusi Şahin’e nasip olur ve yıllarca hep kendisini anarız.

Konseyimizin bu günlere gelişine katkı sunan her kim varsa, dernek üye ve yöneticilerimize, yanımızda olan, destek olan, meslektaşlarımıza, dar günümüzde hemen koşup yanımızda olan dostlarımıza; Batman Basın Konseyi Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum…

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1618 gün önce
1729 gün önce
2151 gün önce
2293 gün önce
2347 gün önce
2660 gün önce
2868 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=