Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

YENİLİK TRENDİNE VALİLİK BASIN DA KATILMALI

05 Haziran 2022, 14:51 Okuma: 1256

Batman’ın yeni Valisi Ekrem Canalp, geçtiğimiz gün Batman basınıyla bir araya geldi. Geldi gelmesine ama organizasyon sıfır. Düşünün yeni bir Vali gelmiş ve ilk kez Batman basınıyla bir araya gelecek, amma bakıyorsunuz ki mesleğe yıllarını vermiş gazetecilerden tutun da konsey ve dernek başkanları masanın en sonunda yer alıyor. İşin en ilginç noktası ise erken gelen Valinin yanında sandalye bulmuş. Oysa Valilik Basın Müdürlüğü bu işi organize etmeliydi.
Kentin dernek başkanlarına ve basın mensuplarına önceden yer ayrılmalıydı. Fakat ne oldu, bunlar yapılmayarak gazeteci bile olmayanlar  Valinin yanında yer buldu.
Malum Vali yeni, kimseyi tanımıyor.
Kim gazeteci onu da bilmiyor.
Bu görevi yapacak kimdi?

Basın kuruluşlarına toplantının yapılacağı yeri e-mail atan Valilik Basın Müdürlüğü’ydü.
Bakıyorsunuz Basın Müdürlüğü işini bile doğru dürüst yapamıyor. Vali Canalp, sürekli sahada, ilçelerde, köylerde, çarşı merkezinde ama bakıyorsunuz Valilik Basın bürosu tek bir haber geçmiyor. Sadece sosyal medya hesabına bir foto ve resim altı yazıyla geçiştiriyor. Bu kurumun başındaki zat, neden hala değişmiyor?
Bu değişim rüzgarından artık etkilenmeli.
Vizyon yok…
Basınla arasında duvarlar ören, önceki Valiyle basın arasında bağ koparan zatın değişim zamanı geldi.
Yeni Valinin hızına yetişecek, vizyon sahibi onca kişi varken, neden hala aynı kişide direnç gösterilir.
Vali Canalp’ın hızına yetişecek iyi bir basın ekibine ihtiyaç var. Bu alanda lisans yapmış, deneyimli, her işten anlayan, fotoğraf çekmesini bilen, yeri gelecek video çekip montajlayacak, aynı anda sosyal medyada paylaşabilecek; Batman basınıyla koordineli çalışabilecek birine ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. 

VALİ’YE ZİYARETLER NE ZAMAN BİTECEK?
Her  Vali gelir gelmez ziyaretçi akınına uğruyor.
Allah aşkına yeni gelen Vali’yle neden tanışmak istiyorsunuz?
Yolda kime elin çarpsa Vali’ye hayırlı olsuna gittiğini söylüyor. Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Bırakın Vali’yi de bu memleketin sorunlarını çözsün.
Bakın gelir gelmez çalışmayan kurum müdürlerini sabahın 5’inde kurum kapılarının önüne dikti.
Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev gezen bir Vali Batman için kazanımdır. Bırakın sorunları yerinde görsün, bırakın iş yapmayan yöneticileri görevden alsın. Bırakın batan sağlık sistemine, hastanesine çeki düzen versin. Bırakın randevu alamayan hastasına daha iyi hizmet verebilmesi için iyi bir yönetici atasın.
Valilik çay içme yeri mi?
Bunlar da olsun, olmasın demiyoruz, ama öncelikle bu kentin kangrenleşmiş sorunları çözüldükten sonra hep birlikte kırlarda, bayırlarda, kaldırımlarda, sokaklarda yerlerde oturup hep birlikte çay içeriz.

 

KURUMLAR BİTME NOKTASINDA…
Batman’da siyasetin karıştığı kurumlar memleketi yaşanmaz hale getirdi. En kötü idarecilerin bulunduğu Batman’da, siyasetçiler nedeniyle kurumlar bitme noktasında.
Sağlık sistemi kentimizde çöktü. Sanki bilinçli olarak özel sağlık sektörü kazansın diye devlet hastaneleri çalışılmaz duruma getirilmiş.
Temizlik yok,
Her yer pislik içinde,
Çarşaflar,
Yatak örtüleri,
Yerler,
Lavabolar,
Aklınıza gelebilecek her yer pislik içinde…
Asansörler çalışmaz,
Havalar ısınmasına rağmen klimalar çalışmaz,
Anlayacağınız ortada başarı yok iken, onca şikayet yapılırken siyasetin koruduğu isimler Batman’a hizmet yerine zarar verdi. 80’lerin hastane sağlık sistemini Batman’da yaşıyoruz. 
Sağlıkta bir değişim yaşandı, ama…
Bekleyip göreceğiz….

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1612 gün önce
1723 gün önce
2145 gün önce
2287 gün önce
2341 gün önce
2654 gün önce
2862 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=