Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

Sınırlarımız ve bedeller…

02 Haziran 2019, 14:44 Okuma: 3319


Türkiye zorlu virajlardan ve sıkıntılardan geçiyor. Sadece Türkiye mi? Bütün Ortadoğu zor günler yaşıyor. Bugün Irak, Suriye kan revan içinde. Aynı sıkıntının İran’da ve ülkemizde de olmasını isteyen güçler var.
Amerika İran’ı komşular, denizler üstünden kuşatmış durumda. John R. Bolton’a kalsa İran savaşı çoktan başlamıştı.
İran öyle kolay lokma değil, bunu Amerika’da biliyor. Çünkü olası bir İran savaşı bu coğrafyayı kan göllerine dönüştürür ve sadece bu coğrafya değil, bütün dünya ya bunun bir katma değeri olur.
Bu yüzden İran kolay lokma değil. Amerika yıllardır ekonomik ambargolarla ve İran’ın içindeki destekçileriyle İran’ı içine kapatmış ve müeyyidelerle baskı uygulamaya çalışmaktadır.
İran nükleer bomba yapma konusunda epey ciddi adımlar attı ve savunma sanayisini oldukça geliştirdi. Hatta İran’ın elinde uzun menzilli füzeler var. Nükleer ve biyolojik silahlara da sahip.
Bunu Amerika ve yandaşları da biliyor. İşte tam da bu yüzden eğer gelecekte Amerika-İran arasında bir savaş yaşanacaksa bu İran topraklarında değil, başka ülke topraklarında yaşanacak.
Bu bizi neden çok ilgilendiriyor. Çünkü İran’la sınırımız Kasri Şirin anlaşmasına dayanıyor ve çok uzun bir sınırımız var. Suriye’den sonraki en uzun sınırımız İran’la olan sınırımızdır.
Olası bir gerilim yine bizim sınırlarımızda yaşanacak ve yine savaşa dahil olmasak bile ekonomik savaşın en güçlü tarafı olacağız.
Suriye’de yaşanan çatışma ve savaşın en büyük ekonomik bedelini Türkiye ödüyor ve ödemeye de devam edecek.
Sınır komşularımızda yaşanan krizlerden etkilenmememiz mümkün değil, bugün nerdeyse 5 milyona yakın Suriyeli bu topraklarda nefes alıp veriyor ve bunun ciddi bir ekonomik bedeli var.
Sahi Türkiye bu korkunç göçün altından nasıl kalkıyor. İddia ediyorum bu göçü bir Avrupa ülkesi kaldıramazdı.
Allah bu ülkeye görünmez bir zırh bağışlamış ki bu kadar göçün ve sıkıntının altından kalkabiliyoruz.  Bütün bu ekonomik krizlere karşın bayram öncesi 12 milyon emekliye biner lira para dağıtıldı. Yaklaşık kasadan çıkan para 10 milyar liradır.
Birleri ekonomik kriz diyor. Evet var ama ederlere de, bedellere de bir bakın derim ben…
Herkesin Ramazan Bayramını kutlar, sağlık, barış ve bereketli günler dilerim.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1618 gün önce
1729 gün önce
2151 gün önce
2293 gün önce
2347 gün önce
2660 gün önce
2868 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=