Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

YENİ VALİ SAĞLIKTAKİ SORUNLARI AŞABİLECEK Mİ…!

22 Mayıs 2022, 17:00 Okuma: 895

Batman yeni Valisiyle geçtiğimiz hafta tanıştı. Hızlı ve samimi açıklamalarıyla gündemde yer eden Vali Ekrem Canalp, “Halktan biri” olacağını duyurdu. Bu oldukça önemli ve yüreklere su serpen bir açıklamaydı. Önceki Vali Hulusi Şahin’de halk buluşmalarıyla kentin nabzını yerinde tutmayı başarmıştı. Vali Canalp’ın “Halktan biri” olacağım demesi bizim ve yurttaşlarımız için çok önemli ve çözülmesi gereken onca sorunun da belki anahtarı olacaktır.
Sağlıkta durum vahim.
Vali Canalp halktan biri olacağı için, öncelikle tabelada ‘Araştırma Hastanesi’ olan ‘Bölge hastanesi’nde işlerin yürümediğini yerinde ve halktan işiterek görecektir.
Hastalara verilen ultrason günleri Afrika sağlık sistemi gibi…!
Radyolojik görüntüleme muayene takvimleri 3-5 ay sonraya veriliyor. Eğer eceliniz gelmişse Azrail’in canınızı almaması için Batman’ın kanaat önderlerini araya koyup ultrason sırasını beklemeniz gerekiyor.!
Kalite yönetimine göre, hani o bize kalite belgeleri olduğunu söyleyip onlarla bize hava yapan hastane yönetimi…
Kalite yönetimine göre 3 iş günü içerisinde radyolojik görüntülemenin gerçekleşmesini gerektiğini bilmesine rağmen hani o belgesi olan Sağlık İl Müdürlüğü, Araştırma hastanesi yönetimi bunu bildiği halde neden görmezden gelir. Batman’daki sağlık yönetimine bu şartlarda kim nasıl kalite belgesi verir! Bu kalite belgesini verenler de demek ki kalitesizliğin kalitesindeler…!
Hastane pislik içinde…
Acilde hastaların sesini duyan bir yönetim maalesef yok.
Neyse ki halktan biri olacak Valimiz var artık.
Valimiz yakın zamanda hasta kuyruklarını yerinde görüp, değişmeyen ve değiştirmekten korkulan sağlık yönetimini komple değiştirir.
Batman’da onca kurum müdürü var. Önceki Vali’nin performansına yetişmeyen kurum müdürleri, acaba sabah 5’te belediye müdürlerini toplayan bir Valinin hızına nasıl yetişecek? Muhtemel yeni Valimiz Ekrem Canalp bunu yerinde görecek ve köklü değişimleri yapacaktır.
Siyasetin bu durumda kurumlardan artık elini çekme vakti gelmiştir.
İktidar partisi bu kadrolarla iş yapmaya devam ederse Batman’a zarar vermeyi sürdürecektir. Mevcut durum partiye zaten zarar verdi, tabi üst akıl olduğunu iddia eden siyasal kesim bunu kabullenmeyecektir. Eş, dost, arkadaş muhabbetleri nedeniyle Batman’ın durumu içler acısı.
Ayakların baş olduğu devlet yönetimlerinde, liyakata göre atamaların ne zaman gerçekleşeceği konusunda artık bir umudumuz kalmadı.
Sağlıkta durum vahim…
Engelli vatandaşlarımızın raporları tek tek iptal ediliyor…
Engellilerin “engelsiz” olmadıklarını ispat etmesi için bin dereden su getirmeleri isteniyor.
Protez bacak, kolu olan, organ yetmezliği nedeniyle engellilik yaşayanlara SGK yönetimi ve sağlık yönetimi “Engelli olduğunu daha fazla kanıtlamalısın” diyor.
Ne yapsın bu vatandaşlar, daha fazla kendilerini aşağılayan ve sistemden yok sayan bu bellek yüzünden kendilerine zarar vermeleri mi gerekiyor…!
Neyin kafası yaşanıyor, insanların bu kadar da oynanmaz…!
Halktan biri olacağını söyleyen Valimizin olması gazeteciler kadar halk için de doğrusu umut oldu.
Umarız söylemler ve uygulamalar birbirini tutar ve umudumuz yıkılmaz.
Yüreğimize su serpen Valimiz Vali Ekrem Canalp’a teşekkür ediyoruz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1612 gün önce
1723 gün önce
2145 gün önce
2287 gün önce
2341 gün önce
2654 gün önce
2862 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=