Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

Batman ve Valileri...

09 Ağustos 2019, 18:54 Okuma: 4621

Batman’ın kendisine ait özellikleri var ve nerdeyse genel dediğimiz bir kavram gelişmiştir. Bütün bölgede kahve ve kafelerde kaçak çay verilirken, Batman’da oturduğunuz her yerde önünüze Karadeniz çayı konur. Aradığınız arkadaşınıza nerdesin yada ne yapıyorsun sorusuna alacağınız yanıt, Batmanlıca olur.
Batmanlıca mı nedir? Batman’a özgü bir Türkçedir. Kendi kendime oturuyorum, kendime yiyorum, kendime geziyorum tipi sadece Batman’da konuşulan bir Türkçe.
Batman’da insanlar siyasetle ve kentin sorunlarıyla çok ilgilidir. Belki de bu yüzden güçlü bir yerel medyası var. Yerel medya o kadar güçlüdür ki Batman siyaset ve bürokarasisi yerel medya ile yatıp kalkar ve medya gündemi belirler.
Belki de bu yüzden Batman’a atanan Valilerin medyayla ilişkileri hep gündem olmuştur. Valilerin başarı karnesi ve etkinliği hep yerel medyada konu olur.
Bazen çizgilerde aşılır ama Batman’a atanan bütün Valiler Batman yerel medyasının gücünü hisseder.
Bazen tuhaflıklarda olmuyor değil. Vali gelmeden açık mektuplar çıkar ve Valiler bazen hakketmedikleri eleştiriler, bazen de hakketmedikleri övgüler alırlar.
Batman sokaklarını arşınlayan Vali bugüne kadar çıkmadı ama farklı özellikler gösteren kente olumlu katkılar sağlayan Valiler gelmedi değil.
Bazıları kötü nam bıraktı gitti, bazıları efsane oldu hiç bir zaman unutulmadı.
1990'ların karanlık Valisi Salih Şarman hiç unutulmadı. Onun dönemi karanlıktı ve onlarca faili meçhul işlendi. Bu yüzden nefrete anıldı.
Sonradan Başbakan Müsteşarı ve İçişleri Bakanı olan Batman eski Valisi Efkan Ala da unutulmadı. Geldiği ilk gün toplantıda müdürler hitaben, “bana yaptıklarınızı değil, yapamadıklarınızı anlatın bana” demişti. Farklı bir Valiydi ve bunu iliklerimize kadar yaşattı bize. Haluk İmga da farklı bir Valiydi. Yıllar sonra geldiği Batman’da Batmanlılar onunla toklaşmak için kuyruğa girdi.
Ve şimdilerde Batman Valisi Hulusi Şahin. Laf kalabalığı yapmıyor çok medyatik değil ama önemli işler yapıyor. Adaleti şiar edinmiş ve organize sanayi ile en çok ilginen Vali. Gerçek yatırımcıyla ilgileniyor ve doğru yatırımların, çalışanla çalışmayanı ayırt etme peşinde.
Sayın Şahin, Valiliğe alınacak 1 kişilik mühendis kadrosu için adaleti öncelemesi takdire şayan. Mülakata bizzat kendisinin girdiğini duydum. 20 Kişinin başvurduğu ve 1 kişinin alınacağı kadro için adaletle ve hak edene kadronun verilmesi için gösterdiği tavır alkışı fazlasıyla hak eder.
Sayın Vali Hulusi Şahin, yönetimi ile farkındalık gösteren özel bir Vali. Bu gidişle Batman’da unıtulmazlar arasına girer.
Batman zor bir şehirdir ama eğer işinizi doğru yaparsanız kent arkanızda durur ve sizi unutturmaz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1619 gün önce
2151 gün önce
2294 gün önce
2347 gün önce
2660 gün önce
2869 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=