Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Ercan ARSLAN

18. YILIMIZDA KABUK DEĞİŞTİRİYORUZ

19 Ocak 2020, 12:44 Okuma: 51872

Seneler nasılda geçiyor, hem de baş döndürürcesine. Gazetemizin yıldönümünü kutlayacağız. Batman Medya artık 18 yaşında… Gururla ve onurlu bir geçmişle 17 yılı bitirdik. Bizi biz yapan bizlerle ilk gün yola çıkanlar ve bu yolda bizlerle olanlar, yüreklerini ortaya koyanlardır.
Hepsine tek tek minnettarım...

Bugün 18. yılımız...

Tarih 20 Ocak 2003’ü gösterdiğinde ‘Medya’ olarak Batman’a merhaba demiştik.

Gözümüze bakar misali baktık, günleri hafta ettik, haftaları ay ve ayları yıl ettik. Gazetecilik maceramız 18 yıl öncesine dayanıyor ama bizim için Medya gazetesini kurduğumuz gün ve yıllar var artık…

20 Ocak 2003 Tarihli Medya’daki ilk köşe yazımda kısaca şunlara değinmiştim:

“Yaklaşık 15 gündür Batman FM radyosunda Medya ile ilgili kısa kısa anonslar dinliyordunuz: ‘Medya, dil, din, ırk, mezhep ve renk gözetmeksizin kamuoyunu bilgilendirir.’ Evet hepinizin bu kısa anonsların ne anlama geldiğini ve neyin anlatıldığını merak ettiğinizin farkındayım. Bugün umuyorum ki, merakınızı gidermiş olduk. Batman Medya gazetesi, bugün huzurlarınıza çıktı. Yurttaş gazetecilik yapacağız, halk gazeteciliği yapacağız ve bütün bunları yaparken ilkelerimiz olacak. Dik duracağız ama eğilmeyeceğiz.”

Evet bizi biz yapan değerlere  işte o yıllarda adım atmıştık.  Zorlu oldu, sıkıntılı oldu, kar oldu boran oldu, sis oldu…. Önce haftalık başladık, sonra haftada 3 gün çıktık ve bütün bunlar bir doğuma işaretti. O deneme yanılmalar sonunda günlük gazeteyi doğurdu. Önceleri reklam ve abone ile büyüyen gelişen bir gazete olduk. Sonra Basın İlan Kurumuna başvurduk ve alnımızın akıyla bütün şartları yerine getirerek, ilan yayınlamaya hak kazandık. Sonra gazeteler birleşme kararı alınca, birleşmeye taş koymadık. Çağdaş, Batman Petrol ve  Medya olarak ilanda birleştik. Artık ilan hakkımız bu ortaklıkta saklı ama biz yolumuza koyulmaya ve doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam ettik.

Biz gazeteciliğimizi Enver Arslan mektebinden aldık. Enver Arslan dik duran bir adamdı, Batman’ın bu günlerini görmüş, günlük gazete çıkarmıştı. Bizlerde onun bize miras bıraktığı ilkeleri ve yolu takip ederek, tarihe iz düşüyoruz.

Okurlarımıza minnettarım. Bugünlere okurlarımız sayesinde geldik. Onların bizlere ilettikleri bizleri bu noktaya getirdi. Bundan böyle de biz okurumuzla beraber ilerleyişimizi sürdüreceğiz. Yıldönümü günümüz için arayan, soran ve bizi hatırlayan herkese teşekkürü bir borç biliyorum.

LOGO VE TASARIM NEDEN DEĞİŞTİ…

2003 Yılında farklı bir gazete çıkarma sloganıyla yola çıkmıştık. Aradan tam 17 yıl geçti. Bugün itibariyle 18. yayın yılımıza giriyoruz. Yeni yayın dönemiyle beraber bugün kabuk değiştirerek, yeni bir yüze kavuşuyoruz. Hem logomuzu hem de gazete tasarımını tamamen değiştiriyoruz.

Teknoloji çağı ile iletişim yeniden şekilleniyor, gelenekler değişiyor. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir bilgi saniyeler içinde tüm dünyayla paylaşılabiliyor. Artık bir cep telefonuyla bile yapılabilecekler hayal gücümüzü zorluyor.

Bu bilgi okyanusuna her an her yerden hızlıca ulaşabilme kolaylığı, beraberinde karmaşa ve tasnif edilebilirlik problemleri yaratıyor. Zira toplam boyutu artık ölçülemeyen bilgi, baş döndürücü bir büyüklükte ve her geçen gün artmaya da devam ediyor.

Bu karmaşa içerisinde doğru bir içeriği, anlaşılır ve ulaşılabilir olarak sunmak son derece önemlidir. Bu bağlamda bugün itibari ile başlattığımız yeni yayın dönemimizde gazetemizin tasarımını; daha anlaşılır, daha hızlı, daha yalın ve daha çok ayırt edilebilir olması üzerine kurguladık.

Bütün tasarımı ve en önemlisi logomuzu değiştirdik. Artık haberi, haberciliği ve nitelikli içeriği daha çok önceleyen bir tasarımla karşınızda olacağız.

Logomuzu değil, haberciliği öne aldık ve logomuzu tek renge indirgedik. Gereksiz amblem ve grafiklerden sakındık.
2003 Yılında başlayan Batman Medya gazetesi serüveni bugün kabuk değiştirerek, yeni bir yüze kavuşuyor. Gazetemizin ilk logosunu tasarlayan Kaya Grafik, bugünün adıyla Fikirzen yeni yüzümüzün de mimarı. Yeni logo ve tasarımımızın mimarı Fikirzen Creative direktörü Nurettin Kaya dostuma da buradan teşekkür ederim.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
1618 gün önce
1729 gün önce
2151 gün önce
2293 gün önce
2347 gün önce
2660 gün önce
2868 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=