Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

Çözüm markette değil, tarlada

28 Şubat 2022, 12:11 Okuma: 657

Sevgili okurlar, değerli dostlar; gün geçmiyor ki, yaşamımızda kullanmakta olduğumuz başta gıda maddeleri olmak üzere diğer tüm ürünlere zam gelmesin. Bu zamlar da her geçen gün vatandaşların geçinebilme umutlarını kırarak, yaşamlarını zorlaştırıyor. Akaryakıt, enerji, gübre, yem gibi başlıca hammadde fiyatlarını yükselten kalemlerde indirim yapılmadıkça markette fiyatların düşmeyeceği, düşürüleceği de aşikar. Temel gıda maddeleri başta olmak üzere bütün ürünlere hammadde fiyat artışından kaynaklı zamlar devam edecek. Sadece bu mu? Hayır maalesef yeterli ve düzenli beslenemeyen ve özellikle ileri yaş grubu çoğunlukla olan ve gençlerle çocuklarında bulunduğu kronik hastalar veya hastalananlar da ilaca yapılan yaklaşık yüzde 40 oranındaki zamlardan dolayı tedavi de olamamak duruma geldi. Bırakın sağlıklı ve dengeli beslenmeyi maalesef insanların büyük bir kısmı açlıkla karşı karşıya.
Bu nedenlerle yapılan yüzde 7’lik indirimler sadece köpüğün köpüğünü almaktan başka bir şey değil.
Sadece tüketici mi? Hayır. Üretici de en az tüketici kadar mağdur ve zor şartlarda yaşamaya, mücadele etmeye çalışıyor. Tarlada bulunamayan, bulunmayan çözüm marketlere, pazarlara çözüm olmaz. Onun için çözüm tarladan başlayarak sofraya kadar ilerlemeli. Bu durum neredeyse her gün onlarca esnafın işyerini kapatmak zorunda kalmasına sebep oluyor. Hayvancılık yapan birçok kişi sütten zarar ettiğini ve bu nedenle süt hayvanlarını kestirmek için sattıklarını dile getiriyor.
Yani anlayacağınız şu sevgili okurlar ve değerli dostlar; üreten de, nakleden de, tüketen de birbirinden dertli. Görüşlerini aldığımız bütün kesimler üretmeden, dışa bağımlı olarak sürdürülen politikalardan vazgeçilmedikçe sorunun daha çık içinden çıkılamaz hale geleceğini dile getiriyor.
Yazıyı yazarken bir de nur topu gibi bir Rusya-Ukrayna savaşını yanı başımızda bulduk. Buda gösteriyor ki başta petrol, buğday, ayçiçek yağı ve doğalgaz sıkıntısı olmak üzere bir sürü üründe zam meydana geleceğidir.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
563 gün önce
571 gün önce
585 gün önce
658 gün önce
662 gün önce
673 gün önce
856 gün önce
862 gün önce
871 gün önce
934 gün önce
991 gün önce
1061 gün önce
1095 gün önce
1113 gün önce
1121 gün önce
1124 gün önce
1232 gün önce
1281 gün önce
1351 gün önce
1400 gün önce
1469 gün önce
1487 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=