Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

“Herşeyi çok pahalı etmişler”

13 Şubat 2022, 15:02 Okuma: 780

Sevgili okurlar, değerli dostlar ülkenin en önemli gündemine oturan yoksulluk ve elektrik faturaları oldu.
Önceki günlerde özellikle YouTube de mor mikrofona konuşan küçük bir kız çocuğunun dediği “Herşeyi çok pahalı etmişler” söylemi sanırım benim gibi izleyebilen sizleri de çok derinden üzmüştür. Ben defalarca döndüre döndüre izledim o sahneyi. Evet herşeyi o o kadar çok pahalı etmişler ki yoksullukla mücadele eden insanlar çocuklarına yiyecek ve o kızın dediği gibi ekmek ve ayakkabı alamayacak hale getirmişler. Bu konuda gerçekten yazacak o kadar çok şey var ki ne köşeler yeter ne de sayfalar. O onurlu yoksullar bazen pazarda artık toplarken, yada çöpten ekmek yada yiyecek birşey çıkarmaya çalıştığını gördüğünüz o insanlar bir anda kaydoluyorlar biliyor musunuz? Senin birşey alma yada bir yardım yapma ihtimaline karşı anında görünmez oluveriyorlar. Çünkü alışmamışlar ve kabullenecek küçük düşürdüğünü düşündüğü öyle küçük bir onurları yok.
Geçmişlerini biraz irdelediğinde onların hep başları dik ve hatta bu duruma düşmeden önce el açmayan aksine açılan ellere birşeyler koyabilen onurlu, haysiyetli ve şerefli insanlar olduğunu çok rahat görebilirsiniz. Sadece sizden herkesten ricam olurda kaybolmayan birilerini gördüğünüzde birşeyler paylaşın.

- FATURA FACİALARI -

Evet sevgili okurlar, değerli dostlar geçen hafta da belirttiğim gibi ülkenin en önemli gündemine oturan elektrik faturaları oldu.
Size bir örnek vererek gelinen facia fatura durumunu gözler önüne sermek istiyorum. Kirası aylık 500 lira olan doğalgazı, kliması, elektrik sobası gibi gibi… elektrik tüketen araçları olmayan kargir evin daha önce en fazla 400-500 ki o da çok fazla olan elektrik faturası Şubat ayında 4.521,80 TL olarak gelmiş. Yanlış okumadınız bir aylık elektrik faturası 9 aylık kira bedelini geçmiş durumda. Bu ev sakinleri ile empati kurduğunuzda vehametin nereye gittiğini gördüğünüzü ve hayretler içerisinde kaldığınızı görür gibiyim. Peki fahiş şekilde artan bir tek elektrik faturası mı? hayır. Hıyar da hıyarlığını gösteriyor bir kilo “Hıyar” 25, patlıcan 30 ve sivri biberinde 30 TL olduğunu maalesef görüyoruz. Bir tek bunlar mı? Unun torbası 400 TL’yi geçti, yağın önünü kesebilene aşk olsun. 3 öğrencisi olan 6 kişilik bu ailenin durumunu varın siz düşünün.
Durum böyle iken artık bu ağır yükün altında ezilen vatandaş ve esnaflar anayasal haklarını kullanarak birçok il ve ilçede bu hayat pahalılığı ve yüksek faturalarını protesto etmeye başladı bile.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
556 gün önce
565 gün önce
579 gün önce
652 gün önce
655 gün önce
666 gün önce
850 gün önce
856 gün önce
865 gün önce
928 gün önce
985 gün önce
1055 gün önce
1089 gün önce
1107 gün önce
1115 gün önce
1118 gün önce
1226 gün önce
1275 gün önce
1345 gün önce
1393 gün önce
1462 gün önce
1480 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=