Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

Çocuklar da ölüyor, yasaklar yolda gibi...

24 Eylül 2020, 11:12 Okuma: 1268

Merhaba sevgili dostlar, başamı döndük veya başamı dönüyoruz? Her ikisi de korkutan soru şekli ama sanırım bunda bizim de çok büyük katkımız var. Şu köşeden yazdıklarımı takip eden herkes, her yetkili aylardır bu konudaki endişelerimi korkularımı bilir. Hala korona şu yaştakilerin şu iştekileri veya şu hastalığı olanı etkiliyor diyerek teselli peşinde olanlara;
Erzurum'da  sağlık çalışanının kızı olan 9 yaşındaki Melek Kartal Covid 19 dan hayatını kaybetmiş. Bakanlığın verilerine göre şimdiye kadar 14 çocuk hayatını kaybetmiş. Ha şimdi bu rakam değişmiş te olabilir.
Toplumda oluşan algı ise çocuklara covid 19 bulaşmadığı onlara birşey yapmadığına ilişkin.
Sitenin bahçesinde, cadde ve parklarda, bazı mahalelerin ara sokaklarında maskesiz korunmasız çocuklar çığlık çığlığa oynuyor, kimi bisiklete biniyor, kimi koşuyor maske bazılarında çene altında, kiminde ki bu çoğunlukta hiç yok.
Anne babalarda garip bir rahatlık çocuklara birşey yapmıyor bu yanlış algı.  Gerçi bu algıya göre gençlere, kronik hastalığı olmayanlarla ilgili de mevcut.
Yaşlılara gelince bir şehrin çok vicdanlı belediye başkanı yumurtlayı vermiş dilinin altındakini zaten bir ayakları çukurdaydı diye. Oysa Melek daha 9 yaşındaydı kaybettik, şahsen merak ettik o belediye başkanının yorumunu. Toplumda en çok korunması gerekenler yaşlılar ve çocuklar. Bunu nasıl yaparız derseniz kurallara uyarak, maalesef oda bizden uzak görünüyor. İlk aşı sağlık çalışanı gönüllülere yapılmış Hacettepe’de bu sevindirici gelişme. Ama aklımızdan çıkmaması gereken 7 milyarı aşılamak için 14 milyar doz aşı üretilmeli. Şimdiye kadar hiç yapılmamış olan yapılacak. O zamana kadar bizim yapmamız gereken ise 14 milyar kez degilse bile maske mesafe ve hijyene dikkat etmek. Bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum balkondan maskesiz yada maske çenede çığlık çığlığa oynayan çocukları izlerken.
Ha şuna da değinmeden geçemeyeceğim sevgili dostlar bu hastalığı saklamak, söylememekten çöl daha ayıp. Bu hastalık kirden, pasaktan vs vs şeylerden yoksulluktan yada zenginlikten bulaşmıyor o yüzden ayıplanacak, utanılacak bir durum yok. Lütfen eğer başta kendinizi ve sevdiklerinizi insanları, insanlığı önemsiyor iseniz hastalandığımızda saklamayın. Saklamayın ki sevdiğiniz önemsediğiniz insanlar tedbirli olsun. Çünkü yasakların gelmesi an meselesi neden mi hergün artarak katlanarak devam ediyor koronaya yakalanan ve ağır hasta olanların sayısı.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
558 gün önce
566 gün önce
580 gün önce
653 gün önce
656 gün önce
668 gün önce
851 gün önce
857 gün önce
866 gün önce
929 gün önce
986 gün önce
1056 gün önce
1090 gün önce
1108 gün önce
1116 gün önce
1119 gün önce
1227 gün önce
1276 gün önce
1346 gün önce
1395 gün önce
1464 gün önce
1481 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=