Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

Bu kadar yitirdiklerimiz yetmedi mi?

11 Mart 2021, 13:57 Okuma: 1395

Evet sevgili dostlar, tam bir yıl önce ilk korona vakası görüldü Türkiye’de ve o gün bugündür sözde korona ile yatıp korona ile kalkıyoruz.
Hepimiz sözde ölümlerin azalmasını ve hastalığın bitmesini istiyoruz. Gibi gibi gibi. Ama görünen o ki herşey sadece laftan ibaret. 1 Yıldan beri sosyal medya mecralarına her gün ölüm, vaka, işsizlik, kapalı olan işyerleri vs. vs. haberlerini koyanlar ilgililer tarafından verilen mutasyona uğramış virüs ile bilgiler her geçen gün yükselirken maalesef haritadaki renkler maviden sarıya, sarıdan turuncuya ve turuncudan kırmızıya koşar adım hızlanıyor. Maskeler çene altı ve yasak saatinde bile araçlarıyla neredeyse sabaha kadar dışarda olanlara ve bunları mobeselerden de, sokakta da gören denetim ekiplerine de, pikniklere gidenlere de vs. vs. diyecek bir şey bulamıyorum.
Gerçekten daha önce de dediğim gibi koronanın hiç zahmet etmesine insanları aramasına gerek yok. İlk veya mutasyonlu korona sen yerinde istirahat et onlar zaten gelip seni bulacak bundan emin ol.
Yine bilim insanları 2-3 hafta kapanalım da bu hastalık bitsin diyenlerin sesleri yükselirken bu çığlıklar veya uyarılar vurdumduymaz kişiler için sadece fanteziden ibaret. Çünkü ne kendilerini, ne ailelerini, ne sözde sevdiklerini, ne de insanları önemsiyor ve umursuyor.
Bu düşünce ve davranışlarla, bu denetimsizlik ve rahatlıkla koronanın azalması veya bitmesini beklemek sadece hayaldir bundan başka birşey de değil. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 76 ilde İngiltere mutasyonu 9 ilde yine Güney Afrika, 2 ilde California-Newyork ve Brezilya mutasyonu görüldüğünü açıkladı.
Bazı insanların kafasındaki mantık şu: Nasılsa hepimiz yakalanacağız ve hastalık abartıldığı kadar da değil. Yada bir kısmı biz aşı olduk, diğer bir kısmı biz zaten yakalandık 3 ay daha rahatız bize bulaşmaz diye.
Kimse öfkelenmesin, kızmasın, hiddetlenmesin maalesef görünen gerçek bu.
Bu vurdumduymaz kişilerin ölümlere, hasta sayılarına vs. vs. ye takıldığı da yok açıklanan resmî ölüm rakamları
30 bine dayandı.
Maskelilere öcü gibi bakılırken hala sorumluluk gösteren siz sevgili dostlara sevgi ve saygılarımla...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
558 gün önce
566 gün önce
580 gün önce
653 gün önce
657 gün önce
668 gün önce
851 gün önce
857 gün önce
866 gün önce
929 gün önce
986 gün önce
1056 gün önce
1090 gün önce
1108 gün önce
1116 gün önce
1119 gün önce
1227 gün önce
1276 gün önce
1346 gün önce
1395 gün önce
1464 gün önce
1482 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=