Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

Yine aynı ahlaksızlıklar

01 Kasım 2020, 14:21 Okuma: 1547

Evet sevgili dostlar İzmir ve çevresinde meydana gelen onlarca ölü ve yüzlerce yaralının olduğu ve binlerce kişinin bu soğuk havada evsiz barksız kaldığı 6.6 lık depremin ardından yine sosyal medyada çirkeflikler, insanlık dışı paylaşım yapanlar kendilerine vazife çıkarmış.
Sevgili Cemo...
2011 sen beri ne zaman bir yerde deprem haberi duysam yada bir deprem haberine gittiysem hep seni hatırlıyorum. O lanet artçıdan birkaç saat önceydi geri gelme planları yaptığını anlatmıştın ki, Van’dan şiddetli artçı haberi geldi ve birkaç saat dinlenmeye gittiğin haber ve fotoğraflarını geçmek için gittiğin otelin enkazında kalmıştın. Nitekim 3 gün sonra sen ve Sebo’nun cansız bedenleri çıkarılmıştı o enkazdan. Işıklar yoldaşın olsun.
O günkü depremde yazıp çizenler evet yine aynı o ahlaksızlıklar. Yine depremin ardından utanç dolu sözcükler sarfediyorlar. Sadece biraz insanlık diyorum. Biraz vicdan.
Doğusundan batısına kuzeyinden güneyine deprem kuşağındaki bir ülkede yaşadığımızı bilmeyen yok sanırım. Depremlerin nasıl ve neden meydana geldiğini de bilmeyen yok kadar az. Be vicdansızlar deprem yaşam tarzı veya biçimi işe ilgili değil.
Deprem doğuda olur başka bir terane, batıda olur başka terane. İnsanların başına gelen felaketleri bile fırsat bilip ırkçılık yapanlar birazcık vicdanlı ve ahlaklı olun. 5 bin yıl önce Sümerler depremleri sebepleriyle yazarken 21. Yüzyılda siz başka şeylere bağlıyorsanız sadece size “yuh” demek düşer bana. Ha bütün bu sıkıntıların içerisinde yine görevliler maalesef mesailerinin bir kısmını bu kişilere ayırmak zorunda kalmış ve 6 hesabı tespit etmiş. Bu kişilere gerekli ceza biraz tarih, biraz coğrafya ve birazda insanlık dersi bence en iyisi. Böyle günlerde hangi bölgede yada hangi ilde olursa olsun bütün siyasi kimlikler veya ne kimliğini kendi üzerine biçen varsa bir kenara bırakarak sadece insani olarak tel yürek hareket etmeli. Enkazdaki son insan çıkarılarak unutulmamalı ki insanlık orda o enkazın altında.
Diyarbakır’daki müzikli mekan sahiplerinde örnek ve insani bir davranış geldi ve müzikli eğlence programlarını iptal ettiler.
İzmir ve çevresinde vefat eden herkese Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Dilerim bundan sonraki deprem yada doğal afetlerde ölümler olmaz.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
557 gün önce
565 gün önce
579 gün önce
652 gün önce
656 gün önce
667 gün önce
850 gün önce
856 gün önce
865 gün önce
928 gün önce
985 gün önce
1055 gün önce
1089 gün önce
1107 gün önce
1115 gün önce
1118 gün önce
1226 gün önce
1275 gün önce
1345 gün önce
1394 gün önce
1463 gün önce
1480 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=