Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

Önce bakkalı, manavı şimdi de birbirlerini yemeye başladılar

07 Şubat 2021, 13:15 Okuma: 981

Evet sevgili dostlar son günlerde korona kadar önemli olan bir gündem halkın pahalılıktan şikayeti oldu. Son birkaç gündür artık ayyuka çıktı ve Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'da dahil olarak halka pahalı ürün satacak olanların ağır cezalarla cezalandırılacağını söyledi. Son olarakta birçok kişi ve sivil toplum kuruluşu medya hesaplarından özellikle 3 market zincirinden Şubat'ın bazı günlerinde alışveriş yapmamalarını isteyen bir metin paylaştı.

Peki birazcık hafızalarımızı hep birlikte tazeleyelim. Geçmişte bakkal, manav ve markete karşı vatandaşa daha ucuz ürün diye yola çıkan ve merkezleri başka yerde olduğu için açıldıkları yerlere ekonomik girdi de sağlamayan bu market zincirleri ilk başta belli semtlerde, belli uzaklıklarda açıldı. Ardından mesafeler yakınlaştı, bakkal Mehmet amca, manav Ahmet amca, şarküteri Sekvan amca vs vs... bu haksız rekabet sonucu bitme noktasına geldi. Şimdi de birbirlerini bitirmeye çalışmaya başladılar. Neler mi satıyorlar? Dayanıklı tüketim maddesinden, şarküteri ürünlerine kadar ve artık ucuzluk değil serbest piyasa ile istedikleri fiyattan satışlar gerçekleştirmeye başladılar. Rakip de sadece kendileri.

Böyle olunca üreticide ucuz fiyatlara satılan veya satılamayan ürünler marketlerde üreticiden en az yüzde 50 daha pahalıya satılmaya başlandı. Üretici satamamaktan şikayet ederken, tüketici de mahkum kaldı bu yerlere maalesef.

En başta çok zamlandığı belirtilen yağ bir kararla çocukluğumuzdan beri posta (mektup), telefon, telgrafla bildiğimiz ama maske de çuvallayan PTT Avm'de satılacak denildi. Üzerinden üç gün geçmeden ürün sahibinin kendi mağazalarında PTT Avm'den yüzde 25 daha ucuza sattığı öğrenilen yağ için şimdi mahkemelik olmaya hazırlanıyorlar. Merakımı mazur görün geçmişte “patates ve soğan teröristleri” diye bir kavram girdi literatüre. Bugün onların ürünleri tarlada alıcı bulamaz iken acaba yeni işaret edilenler neyin teröristi olarak literatüre girecek? Bu işte sorumluluk sahibi kim varsa bence önce iğneyi kendine, sonra çuvaldızı başkasına batırması gerekmez mi?

Takdiri size bırakarak herşeyin daha uygun fiyatlara alınabilinecek günler dileğiyle diyorum.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
558 gün önce
566 gün önce
580 gün önce
653 gün önce
657 gün önce
668 gün önce
851 gün önce
857 gün önce
866 gün önce
929 gün önce
986 gün önce
1056 gün önce
1090 gün önce
1108 gün önce
1116 gün önce
1119 gün önce
1227 gün önce
1276 gün önce
1346 gün önce
1395 gün önce
1464 gün önce
1481 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=