Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

AŞIDA GAZETECİNİN ADI YOK…

14 Ocak 2021, 12:20 Okuma: 2040

Evet sevgili dostlar, basının ve gazetecinin tarihine ya da tarihten beri süregelen yaptıklarına elbette değinmeyeceğim.
Fakat şöyle bakıldığı zaman savaşta herkes kaçar gazeteci ateşin geldiği yere, doğal felakete herkes kaçar gazeteci olay yerine enkaza, çığa ve sele, hastalıkta herkes evine kapanır yine gazeteci hastanede, sokakta ve mezarlıkta bu örnekleri her alanda çoğaltabiliriz.
Malumunuz bir yıla yakındır Türkiye’de bir Korona iletti var. Yasaklı günlerde de bir kaç meslek grubu ile birlikte yine gazeteciler sokakta. Biraz önce geldi-gelecek, oldu-olacak denilen ve nihayetinde gelen aşıların yapılacağı kişilerin listesi düştü önüme. Acaba ‘Gazeteciler’ var mı? Diye şöyle bir baktım. Oysa pandemi sürecinde 20’den fazla gazetecinin hayatını kaybettiği halde maalesef aşıda gazetecinin adı yok.
Sormak istiyorum; acaba risk gruplarının hiçbirinde adı olmayan gazetecilerin risksiz bir iş yaptığını mı düşündüler yoksa onlar her felakete, her savaşta olduğu gibi Korona ile mücadelede de başlarının çaresine bakarlar mı? Denildi. Umarım birileri buna cevap verir.
Meslek örgülerini de bu konuda göreve davet ediyorum.
GIDA, SU YENİ DÜNYA
Pandemi gündemiyle o kadar meşgulüz ki, hepimiz gözümüzün önünde olanları kaçırıyoruz şu günlerde.
Garip zamanlardan ve daha da garipleşecek anlara doğru yol alıyoruz farkına varamadan, farkındalık geliştirmeden.
Dünya daha hızlı dönüyormuş mesela, bir gün 24 saatten daha kısaymış artık. Bilim adamlarının yalancısıyım.
Yine bir araştırmaya göre ki bu yaşadıklarımızla da ispatlı, daha sıcak ve daha az yağmurlu bir iklime doğru gidiyoruz. Yağışların azlığını bilmek için bilim adamı olmakta şart değil üstelik. Barajların hali malum, büyük şehirlerden gelen su kadar günlük suyumuz kaldı açıklamaları da malumunuz. Üstelik pandemi de maske, mesafe, hijyen çağrıları varken susuzlukla sınanmakta ayrı bir dert.
Sıcaklıkla ilgili durum yıllardır gündemde küresel ısınma, eriyen buzullar yeni virüslere gebe bir iklim.
Tüm bunların ışığında kapanmalarla artan gıda, su, enerji tüketimindeki artış, yeni krizlere gebe bir dünya ile karşı karşıya olduğu sinyalini veriyor insanoğluna.
Benim ve hepimizin bildiği başka bir dünyamızda yok. Dikey tarım, topraksız tarım vs vs projeler dünyanın açlığına çözüm olur mu? Bilinmez ama su denince akan sular durmalı kanımca.
Hepimiz şapkamızı önümüze koyup o akıttığımız muslukları daha az akıtmanın hesabını yapmaya başlasak hiç fena olmaz.
Yoksa Ortadoğu'da petrol savaşlarından sonra mis gibi su savaşlarına doğru gidiyoruz gibi gibi...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
808 gün önce
816 gün önce
830 gün önce
903 gün önce
907 gün önce
918 gün önce
1101 gün önce
1107 gün önce
1116 gün önce
1179 gün önce
1236 gün önce
1306 gün önce
1340 gün önce
1358 gün önce
1366 gün önce
1369 gün önce
1477 gün önce
1526 gün önce
1596 gün önce
1645 gün önce
1714 gün önce
1732 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=