Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

Çok güzel hareketler

17 Nisan 2020, 18:01 Okuma: 2139

Başta tüm Türkiye de olduğu gibi bölge illerinde de sağlık çalışanları doktorundan hastane temizlik elemanına kadar ailelerini, sevdiklerini, en önemlisi küçücük çocuklarını bile göremeyerek hiç tanımadıkları insanlara yardım etmek ve sağlığına kavuşmalarını sağlamak için canla başla çalışmalarını mesai mefhumu gözetmeksizin sürdürüyorlar.

Midyattan 50 yıl önce İngiltere’ye göç etmiş bir Süryani vatandaşımız Londra'da vefat eder.
Ölmeden hem kendisinin hem çocuklarının talebidir doğduğu topraklara babasının annesinin dedesinin gömülü olduğu aile mezarlığına gömülmek. 
Bu talep Londra'daki Türkiye Büyükelçiliğine iletilir araya girilir uçuşlar ve yasaklar olmasına rağmen ve Dışişleri Bakanlığı Bakan Mevlüt Çavuşoğlunun talimatı ile devreye girer. Ve naaşı Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçiliğimiz ile İngiliz makamlarının ortak çalışması ile Cumartesi ülkemize doğduğu topraklara ait olduğu yere getirilecek. 
Aile “içimiz rahat en azından cenaze ait olduğu yere defnedilecek” diyerek teşekkür etti.


Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde vatandaşların Watsapp üzerinden su birikintisi olduğunu ve bunun sivrisineklerin oluşmasına bununda hastalıklara önlem için ilaçlamasının iyi olacağını belirtmesinin üzerinden sadece 40 dakika sonra ilaçlama ekiplerinin belirtilen yere gelerek ilaçlama yaptığı görüldü.
Bu hızlı müdahale oluşabilecek bir tehlikenin önleminin önceden alınmasına verilen önemi gösterirken vatandaşlar da rahat bir nefes aldı.

Gece yarısı maske
Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç maskesiz dışarı çıkmanın yasaklandığı bu günlerde maske bulamadığı için dışarı çıkamadığını ve karşılaştığı zorlukları Twitter hesabından paylaşmasının ve emniyet müdürünü de eklemesinin ardından Köroğlu Kıraç gece yarısı vatandaşa maske gönderiyor.

Şırnak’ta vatandaşlar sosyal mesafe be izolasyona diğer illere göre daha iyi görünüyor. Ama orda da her yerde olduğu gibi vatandaş maskelere ulaşmakta güçlük çekince bu sefer de Şırnak Belediyesi sokakları pazarları gezip zabıta marifetiyle maske dağıtımı yapıyor. 

Viranşehir Belediyesi vatandaşlara hizmetin yanısıra insanların evden çıkmasının yasak olduğu şu günlerde sokak hayvanlarını unutmayarak onların yaşadığı veya ulaşabilecekleri alanlara mama bıraktırıyor.

Belki okurken bunlar zaten asli görevleri değil mi dediğinizi duyar gibiyim. Sizlere katılıyorum ama yollar içerisinde bunların daha tezcanlı ve toplumsal duyarlılık içerisinde yapıldığına şahit olmak insanın yüreğini okşuyor. 

Lütfen biz de bu güzelliklere güzellik katmak için uyarılara dikkat edip dayanışmaya devam edelim. Teşekkürler duyarlı görevliler...

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
562 gün önce
571 gün önce
585 gün önce
658 gün önce
661 gün önce
672 gün önce
856 gün önce
862 gün önce
871 gün önce
934 gün önce
991 gün önce
1061 gün önce
1095 gün önce
1113 gün önce
1121 gün önce
1124 gün önce
1232 gün önce
1281 gün önce
1351 gün önce
1399 gün önce
1486 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=