Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

Gidin sosyal testinizi orda yapın

06 Eylül 2020, 12:49 Okuma: 1408

“insanlığın sorgulanacağı yerler değil buralar be kardeşim.” demiştim.

Sevgili okurlar, dostlar bu yazıyı Sakarya’ya çalışmaya giden ailelere yapılan zulümden yaklaşık 5 hafta önce yazmıştım. Tamda kastım bu tarz insanlık dışı davranışlara dikkat çekmekti. O yazıyı tekrar sizinle paylaşmak istedim ve bununla ilgili yeni birşey demeyeceğim.

“Sevgili dostlar birkaç gündür 10-12 yaşlarındaki çocuklar adına sosyal deney denilen bir konu nedeniyle gündeme geldi.  Sohbet (burada kaldım, param yok açım.) Yüzlerinde tereddüt yok, sorgulama yok, belli ki açlığı biliyor o küçük akılllar. Gerçi bilmese simit kavun satar mı? Geçim derdi küçükten binmiş omuzlarına... Tanıklığımız çok sokakta çalışan çocuklara. Çok duyarlı twitter ahalisi TT etmiş canım Diyarbakır'ı. Güzellemeler, gözleri dolanlar, kardeşlik hukukundan girip her türlü duyarlılığı kasanlardan yıkılıyor tam. Kimse sormamış ve gözleri okuldan sonra  o yaştaki çocuğun çalışmasına takılmamış. Garabet üzeri garabet.  Aynı sosyal deneyi gidip Kürtçe konuştu diye insan öldürülen kentlerde yapmak, tarım işçilerini sizi koruyamayız beyanatının verildiği kentlerde yapmak kimsenin aklına gelmemiş yada linç korkusu cesaret edilememiş. İnsanlık sosyal deneyinin muhatabı yine bölge illeri olmuş.
İnsanlığımızdan misafirperverliğimizden bin yıllardır şüphemiz yok. Bu topraklar binlerce yıldır misafir ağırladı, aç doyurdu daha da çok doyurur. Kardeşliği, dostluğu iyi bilir o sosyal deneylerin en son yapılacağı illerdir bölge illeri. Bizde kapıdan girdiniz mi aç gitmezsiniz canınız haneye emattir. O sosyal deneyin yapılması gereken illeri haber sitelerini şöyle bir tararsanız bulursunuz efendiler. Burda bir hata var beyler; sanki kötü bir şehirde iyi olan birkaç çocuğa rastlanmış, hayır. Diyarbakır’da, Şırnak’ta , Mardin’de, Batman’da, Siirt’te, Van’da vs vs hangi ile ilçeye beldeye ve köye gidersen güleryüzlülüklerini bırakmaz seni aç bırakmaz ilk soracakları soru da açmısın hata bazen sormadan evin büyüğü yemek hazırlama talimatını da sormadan verir. Bu ve bunlara benzer yada izleyince belki gözleri dolan veya insanlık adına (insanlık ölmemiş daha) diye sevinenler evet insanlık için gelirler ise buyursunlar ama insanlığın sorgulanacağı yerler değil buralar be kardeşim.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
563 gün önce
571 gün önce
585 gün önce
658 gün önce
662 gün önce
673 gün önce
856 gün önce
862 gün önce
871 gün önce
934 gün önce
991 gün önce
1061 gün önce
1095 gün önce
1113 gün önce
1121 gün önce
1124 gün önce
1232 gün önce
1281 gün önce
1351 gün önce
1400 gün önce
1469 gün önce
1487 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=