Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

Bi geri durun hele yol verin üretene, düşünene

20 Ağustos 2020, 14:15 Okuma: 1904

Sevgili dostlar, günlerdir ardı ardına ajanslara haberler düşüyor ve pek çoğumuz görüyor okuyoruz. Ama gündem korona, dolar, euro, İnce, yeni partiler derken akedemiden ortalığa saçılan kokular çoğumuzun nazarı dikkatinden kaçmış olabilir. Merak edenlere küçük bir sorgulama ile bu haberleri görebilir naçizane önerim okuyuverin. Gerek bölgedeki gerekse ülkenin pek çok yerindeki üniversitelerden pul pul dökülen hiçbir akademik birikimi olmadan kadrolara cukka konuveren yakınlar okuyoruz, duyuyoruz, görüyoruz.  Cehaletime verin ama akademi benim nazarımda üreten düşünendir. Şimdiye kadar en azından böyle biliyordum. Fakat haberlerden gördüğüm kadarıyla artık böyle değil. Ki bileğinin hakkıyla oraya gelenleri onlarca makalesi olup onlarca makalesine atıf yapılıp 34 yılda Prof. olanları tenzih ediyorum. Onlar akademinin yüzakları kuşkusuz. Geçmişte bazı rektörlerin anlamsız bir şekilde bazı bölümleri öğrenci azlığını gerekçe göstererek kapattı. Yerlerine gelenler de bu bölümleri yeniden açmak için günlerce Ankara'ya gidip gelmek ve o iddiaları çürütmek zorunda kaldı. Ama kimse bizden babası, kocası, dayısı, amcası, Prof., dekan, rektör diye ülkemizin beynine üretimsiz halleri ile yerleşip kadro işgal edenleri hoş görmemizi beklemesin. Öyle ki alınacak akrabalar içim özel şartname hazırlanıyor ve çoğu zaman sadece o kişi başvurabiliyor.

Sayın YÖK Başkanı Yekta Saraç’a sormak istiyorum. 

Üniversitelerde profesör yakını olup kadro alan kaç kişi var? 

Köylü Ahmet amcanın, yada Diyarbakırlı, Vanlı, Şırnaklı, Mardinli, Edirneli, Adanalı, Ordulu idealist üreten bir gencin kadro alma şansı ne? 

Her gün aklımızı deli sorularla yoranlara sözüm ülkemin iliği kemiği boşaldı. Yoksa o bilim yuvaları babanızın çiftliği mi? 

Bi geri durun hele yol verin üretene, düşünene. Belki mevsim bahar olur, bir kedi alırız kendimize. Dicleye veya Akdeniz'e karşı çay falan içeriz hani kimbilir.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
564 gün önce
572 gün önce
586 gün önce
659 gün önce
663 gün önce
674 gün önce
857 gün önce
863 gün önce
872 gün önce
935 gün önce
992 gün önce
1062 gün önce
1096 gün önce
1114 gün önce
1122 gün önce
1125 gün önce
1233 gün önce
1282 gün önce
1352 gün önce
1401 gün önce
1470 gün önce
1488 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=