Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

Sağlık çalışanlarına yapılan kabul edilemez

01 Ekim 2020, 18:30 Okuma: 1849

Dün gece geç saatlerde Twittere düşen bir sağlık çalışanının imdat çığlığı idi görüntüler. Kısa sürede viral oldu sanal alemde kınayanlar, üzülenler, çeşit çeşit değişik tepkiler vardı.
Açıp tekrar tekrar izledim işin ilginci sağlık çalışanına yapılan ilk şiddet görüntüsü de değildi. Onlarcasına rastladık öldürülen doktora tanıklık ettik Urfa’da ve bir hiç uğruna hayatını kaybetti bugün ismi hastanenin tabelasında.
Koruyamıyoruz ilk aklıma gelen kelime bu oldu yine o görüntülerden sonra.
Daha üzerinden saatler geçmeden Kızıltepe'den geldi aynı bir tablo ve ardından Batman’dan. Ne oluyoruz? Asırlardır şifa dağıtan ve özellikle bizim şahit olduğumuz korona ile mücadelede adeta kendilerini feda ederek aylardır evlerinin yüzünü görmeyen, 94'ü ki bana göre onlar şehit olan sağlık çalışanlarına yapılanlara asla hak vermek, kabul etmek mümkün değil ve olmamalı. Sadece sağlık çalışanını da değil üstelik kadını, çocuğu, vatandaşı, öğretmeni, hayvanları, doğayı.
İşin ilginç tarafı bundan hicapta duymuyoruz artık çabucak tüketip ertesi gün unutup yeni gündemlere yelken açıyoruz. Unuttuğumuz her şiddet eylemi hangi alandan gelirse gelsin cezasızlıkla sonuçlandıkça ikincil şiddet eylemleri malesef katlanarak geliyor. Biz yine gündem yapıyoruz ve yine unutuyoruz, hatta bazılarını sanki yine normalmiş karşılaşıyoruz. Şiddettin kısır döndü haline gelmiş halini cezasızlıkla beslenerek nasıl bir canavara toplumsal bir sorun haline geldiğine tanıklık hallerini yaşıyoruz.
Farkında bile değiliz çoğu zaman o şiddet sarmalinin bir gün kurbanı olabileceğimizin. Farkında olmakla başlar herşey aslında, kimden nereden gelirse gelsin kime uygulanırsa uygulansın fiziki, sözel her türlü şiddetin karşında olmak cezasız kalmaması için mücadele etmek insan yanımızın gereği aslında. Dilinden, renginden, ırkından, mesleğinden vs. vs. nedenlerden başkasına reva gördüğün şiddet o sarmal bir gün gelir senide bulur. Nerden gelirse kime gelirse karşında olmalıyız.
Hele bu pandemi sürecinde sağlık çalışanlarına yapılan kabul edilemez ki hiç bir durumda kabul edilmemeli. Biz utandık yapanlar adına ve kendilerini izleyince umarım onlarda utanır ve artık cezasız kalmazlar umarım.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
558 gün önce
566 gün önce
580 gün önce
653 gün önce
657 gün önce
668 gün önce
851 gün önce
857 gün önce
866 gün önce
929 gün önce
986 gün önce
1056 gün önce
1090 gün önce
1108 gün önce
1116 gün önce
1119 gün önce
1227 gün önce
1276 gün önce
1346 gün önce
1395 gün önce
1464 gün önce
1482 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=