Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

Nail Kadirhan / KELAM

İnsiyatif bizde biz bunu başarabiliriz

13 Eylül 2020, 11:46 Okuma: 1371

Evet sevgili dostlar, aslında dönüp dönüp aynı şeyi söylüyormuş hissi üzerime çökmüşken çokta covid veya bizim dilimizle korona yazmaya istekli değildim.
Fakat kaç gündür Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca bölge illerini geziyor. Hergün korona şehitlerimiz ile ilgili rakamlar veriyor. İnsan istez istemez dikkatini veriyor. En son Van’da açıklama yaptı. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 74. 65 Yaş üstü nüfusa oranla ölüm oranı yüzde 17'lerde. Bunlar aklımda kalan istatistiki veriler. Diyarbakır’da da virüse yakalanan sağlıkçı sayısı 600 diğer illerimizde de durum bundan farksız değil. Anlayacağınız ölen biziz, yatak bulamayan biziz, insiyatifi almazsak daha çok yakınımızı, dostumuzu, arkadaşımızı kurban vereceğiz bu illete.  

Eğitim yaşındaki çocuklarımızın geleceğine yön vermekte elimizde. Öyleyse ne yapmalıyız? Sözüm çalışmak zorunda işe gitmek zorunda olana değil. Sözüm çalışma mecburiyeti olmayana, gençlere, ev hanımlarına, 65 yaş üstüne. Hepimize, hepinize sesleniyorum mecbur değilsek bu 14 gün durduralım herşeyi. Kendi kendimize insiyatif alalım, biz bunu başarırız. Düğüne gitmeyelim, markete, pazara zaruri olmayan hiç bir yere gitmeyelim. Toplu taşıma kullanmayalım. Hepinize, hepimize çağrım kurban etmeyelim kimseyi; virüse dur demek senin, benim, bizim elimizde. Haydi deneyelim 14 gün Mardin, Şırnak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Batman, Hakkari,  Bitlis, Muş, Van, Elazığ, Bingöl ve bütün Türkiye.

AK Partilisi, CHPlisi, HDPlisi, İyi Partilisi MHPlisi vs. vs.lisi bu partilere mensup vekiller veya bu partilerin her kademesindeki yöneticileri, temsilcileri bu bölgenin insanı, bu ülkenin insanı ve ölen de bu bölgenin, bu ülkenin halkı. Cumhurbaşkanı, Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı hergün çağrı yapıyor. Halkın iyiliği için konuşmak, adımlar atmak, farklılıkları bir kenara koymak (bu rehavetten uzaklaşın) diye çağrı yapmak sizin için çok mu zor. Siz de vazgeçmeyin herkes kendi payına düşeni daha fazla yapmalı.

Bölgedeki yerel gazeteler, tvler, radyolar, internet siteleri hergün onlarca ölümü paylaşıyor. Gelin şimdi de ölümlerin önüne geçmek için elele vererek bu çağrıyı yapalım. Kimsenin zoruyla değil, kendimiz sevdiklerimiz için gönüllü karantina uygulaması yapalım.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
563 gün önce
571 gün önce
585 gün önce
658 gün önce
662 gün önce
673 gün önce
856 gün önce
862 gün önce
871 gün önce
934 gün önce
991 gün önce
1061 gün önce
1095 gün önce
1113 gün önce
1121 gün önce
1124 gün önce
1232 gün önce
1282 gün önce
1351 gün önce
1400 gün önce
1469 gün önce
1487 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=