Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

PAREKENDE - Cîhanê Hesûnî

Müjdeler olsun! Nur topu gibi bir ziyaretimiz oldu

14 Kasım 2021, 14:48 Okuma: 701

Batman ve Silvan arasında Babına (Kaldırımbaşı) köyü yakınlarında bir mezar var.
Bu mezar birkaç yıl önce türbe şeklinde yapılmış.
Orada trafik kazası geçiren İranlı bir yolcuya ait olduğu söyleniyor.
TC devletinin mevzuatında “Mezarlık olarak seçilmiş yerlerden başka yerlere cenaze defni, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 211’inci maddesinde belirtilen istisna haricinde yasaktır” denmektedir.
Buna rağmen kim, hangi amaçla orada ölen sıradan bir kişinin mezarının üstüne bu türbeyi yapmıştır?
Kim bunun yapılmasına izin vermiştir ve göz yummaktadır?
(Gerçi sıradan bir kişi olmasa bile İslamiyet’te insanların mezarlarını süslemek, üzerine yapı yapmak caiz değildir, bunu tüm alimler bilir ama çoğunluğu ses çıkarmaz. Muhammed Peygamber (Ona selam olsun) mezara (üzerine, yanına) mescit yapana ya da mezarı mescit içinde yapana lanet etmiştir. (https://islamansiklopedisi.org.tr/kabir)
Zaten var olanlara yüz sürenler, duvarlarına taş tutturmaya çalışanlar (taş tutarsa dilekleri kabul oluyormuş), onlara kurban kesip adak adayanlar, Fatiha suresinde “iyyake neste’in (ancak senden yardım dileriz) denmesine rağmen onlardan dilek dileyenler, çevresindeki taşları satanlar, çevresine dükkanlar kurup onlar üzerinden ticaret yapanlar…
Var olanlar yetmiyormuş gibi yeni bir tane daha eklediler.
Ve gün gelecek insanlar onun büyük bir zat, veli olduğunu söyleyecek ve alın size din tüccarları için yeni bir gelir kapısı.
Lice civarlarında kapalı bir hayat süren ve Sıne köyü civarında yaşayan bir topluluk var. İnançlarıyla ilgili bilgiler çok sınırlı çünkü inançlarını açığa vurmuyorlar. Bu inanca sahip kimseler gelip bu yeni türbeyi ziyaret ediyormuş. Bu kimseler sıradan bir kişiden ne gibi bir medet umuyor da buraya kadar gelip ziyaret ediyorlar bilmiyorum.
Mesela kimse çıkıp Üveys el Karani (Veysel Karani) için demiyor “Yemen ve Kûfe neresi, Baykan neresi?! Sıffin savaşında öldüğü söylenen birinin mezarının Baykan’da ne işi var? Pakistan, Lahor’da dişleri ne arasın?” (https://islamansiklopedisi.org.tr/veysel-karani)

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
885 gün önce
941 gün önce
1570 gün önce
2152 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=