Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

PAREKENDE - Cîhanê Hesûnî

Organik ürünlerin önemi ve Batman’daki kontrolsüz gelişimi ve sağlık denetimsizliği sorunu

16 Mayıs 2017, 20:01 Okuma: 1800

Son bir yıl içinde Batman’da organik ürün satan dükkanlar birbirinin peşisıra açılıyor.

Bu durum, insanoğlunun özüne dönmesi, genlerini ve neslini koruyabilmesi açısından çok olumlu bir gelişme.

Uzmanlar, hormonlarla şişirilmiş plastik civcivlere (piliç oldukları iddia ediliyor) dişilik hormonu aşılandığı, bu yüzden de eşcinselliğe sebep olduğunu söylüyor. Ayrıca pek çok hastalığa sebep olup kimi ilaç firmalarının ekmeğine yağ sürdüğü de söyleniyor. (http://www.dogaltedavi.net/f243/premix_iceren_tavuk_yemi_erkek_cocuklarin_cinsel_gelisimini_engeller-12304.html)

Teknolojik hayatın da bir o kadar tehlike saçtığı ve insan neslinin sağlığıyla oynayıp neslini yok ettiği de söyleniyor. (http://www.gidahareketi.org/Erkeklik-Boyle-Yok-Ediliyor-1932-haberi.aspx)

Norveç’de kurulan bir küresel tohum deposunda korkunç bir kurgunun olduğunu söylüyor uzmanlar: Önce genetiği değiştirilmemiş tüm tohumlardan örnekler saklanacak, dünyada geriye kalan tohumların genetiği bozulacak. Bu tohumlarla insanlar kısırlaştırılacak ve hastalıklarla öldürülecek. Dünyada yaklaşık 7 milyon insan kalacak. Ardından sakladıkları bu tohumları da genetiği korunmuş üstün ırk insana (https://ismailhakkialtuntas.com/2012/10/11/bill-gates-rockefeller-ve-gdo-devleri-bilmedigimiz-seyleri-mi-biliyor/)

Yine pasta, börek ve simit yapımında kullanılan katkılı unlarda E920 kodlu L-cystein maddesinin insan saçından ve domuz kılından elde edilmesi. (https://www.youtube.com/watch?v=rmDPCKbSIvQ)

Kimi ünlü firmaların kahvelerindeki fil dışkısı, kimi hamburger firmalarında en iğrenç malzemeler vs. ve bunun gibi daha pek çok örneği var.


Batmandaki süt ve süt ürünlerinde sağlık denetimsizliği sorunu

Bu ürünlere alternatif olarak Batman’da doğal ürünlerin satıldığı dükkanlar birbirinin ardınca açılıyor.

Ancak bu dükkanlarda satılan ürünlerin ne kadarının, hangilerinin gerçekte organik veya yarı organik olduğu kesin değil.

Bunun yanında süt ve süt ürünlerinin sağım aşamasından satış aşamasına kadar sağlık kurallarına uygun olarak tüketiciye ulaşıp ulaşmadığı konusu ile belirsiz. Dükkanlardan örnekler alınıp tahlil yapılması en doğru yol.

Sokak sütünün satışının sağlık sebebiyle yasaklandığı bir dönemde dükkanlardaki açık süt ve yoğurtların denetimsiz olması doğru değildir.

Denetim ve belgelendirme aşamasından sonra en doğal ürünler en doğal şekliyle hem de en sağlıklı şekliyle tüketilebilecek.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları
885 gün önce
941 gün önce
1570 gün önce
2152 gün önce
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=