Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

İrem AKIN / ANALİZ

TEK HEDEFİMİZ BAŞARI

21 Mart 2017, 20:18 Okuma: 1755

İnsanları hayata bağlayan sayısızca sebepler vardır. Bunlardan bir tanesi başarıdır. Herkesin istediği bir başarı çeşidi var. Bunlar iş hayatında beli bir konuma gelmek, var olan kariyerimize kariyer katmak veya olmasını sağlamak, istediğimiz puana ulaşmak, hedeflediğimiz okula gitmek gibi vs...
Son zamanlarda bu son saydığım maddeyi ben dahil benim gibilerin aklından çıkmıyor ve bunun için emek ve uğraşı sarf ediyoruz. Hatta, bazılarımız bayağı uğraşı veriyor. Herkesin tek amacı var, iyi bir puan çıkarıp iyi bir okul kazanmak.
Bütün sene çalışırsın, emek sarfedersin oluşan stres ve heyecanı saymıyorum bile...
Daha sonra gireceğin iki saatlik bir  sınav bütün kaderini  hayatını değiştirir. Belki de herkes istediği sonuca varamaz. Bir sonraki seneyi bekler, yada vazgeçmek zorunda kalır, hedeflerini değiştirir başka yollarda yürümeye başlar. Oysa ki bence çalışan, uğraşan, emek sarfeden herkes hakediyor aslında. Bu konuda tek çıkardığım şey yapılan haksızlık. Biraz düşünülürse üstünde durulursa belki bir çözüm yolu bulunur. Ama insanoğlu o kadar bencil ki, bunun düşüncesiyle bile uğraşmıyor, sadece kendini düşünüyor. Yapılan başarısızlıklar üzerine kendi başarısını inşa etmeye çalışıyor adilsizce. Bunların yapılmasına karşı belki bir şey yapamayız ama bazı şeylerin üstesinden gelebiliriz, eğer istersek. Onlar bize seçme hakkı vermiyorlar, ama biz kendimize başarı hakkı verelim. İşe ilkin pes etmemekten başlayalım, olmayınca vazgeçmeyelim hemen. Yere düşersek kalkmasını bilelim.
Başarı aynı zamanda biraz inanmakla olur. Eğer siz başaracağınıza inanmıyorsanız çoktan kaybetmişsinizdir de haberiniz yoktur. İnsan kendine inanmıyorsa, başaracağını düşünmüyorsa kazanacağı varsada kazanmaz zaten. Emin olun ki başarının en büyük sebeplerinden biri inanmak, başaracağına inanmaktır. Hırstan da bahseden çok kişi var, ama inanç olmadan hırs olmaz ki. İnanmadığın bir şey üzerine nasıl hırs yapabilirsin. Başarıya önce inanacaksın, sonra hırs edip kazanacaksın. Bir şeyleri elde etmek istiyorsak eğer, bazı şeylerden vazgeçmemiz lazım. Mesela çıkacağımız geziye, yapacağımız sohbetlere, izleyeceğimiz bir filime biraz ara verelim ve yapmaktan vazgeçelim. İkisi bir arada olmuyor maalesef. Başarıya ulaşmak istiyorsak bazı şeylerden ödün vermeliyiz. Bu ne kadar zor olursa olsun, sonunda başarı varsa eğer ben yapacağımızdan sonuna kadar eminim. Unutmayalım ki hiçbir şey bizden daha değerli değildir sınav bile...
Hayat bir bileği taşıdır. Bu bileği taşı sizi un ufak mı edecek, yoksa bileyip parlatacak mı? buna sadece ama sadece siz karar vereceksiniz.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=