Lütfen bekleyin..

FLAŞ HABER

İrem AKIN / ANALİZ

ÇARESİZCE EDİLEN VEDALAR

01 Mart 2017, 09:54 Okuma: 2089

Veda nedir?
Gönülden istenilerek mi yapılır, yoksa çaresizlikten dolayımı yapılır.
Bazı vedalar isteyerek değil çaresizlikten yapılır, bazıları ise gönülden yapılır. Ne kadarda nadir olursa olsun gönülden yapılan vedalarda vardır tabiki de. Bunlar iş, kariyer, okul vs. Çaresizce yapılan vedaların cevabı veya çözümü yoktur. İstemsizce gönülden zorla verilmiş olan kararla yapılır.
Eminim ki kimse çaresiz bir şekilde veda etmek istemez. Veda etmek deyince ne kadarda kulağa kolay gelirse aslında çok zor ve üzücü bir durum. Anlatılmaz yaşanır diyorlar ya aynen öyle. Gerçekten ne kadarda anlatılırsa anlatılsın yaşamadıktan sonra asla anlayamazsın. Tek taraflı üzücü bir olay değildir veda, hem karşındaki insan üzülür, hem sen üzülürsün. Yani giden bir parçasını bırakır kalan ise onun bir parçasıyla yaşar.
Veda zordur kimse bir parçasını geride bırakıp gitmek istemez. Ne kadarda vazgeçip gitmek istemesekte hayat bir şekilde alıp götürüyor maalesef. Hayatın bizleri kendi akış yolunda götürmesine karşı belki bir şey yapamayız, ama bizi ele geçirmesine izin vermemeliyiz. Ne kadar zor durumda kalırsak kalalım asla kişiliğimize ve benliğimize veda etmeyelim. Düşüncelerimizi, var olan benliğimizi, hayallerimizi kaderine bırakmayalım. Evet, belki sevdiklerimize, yaşadığımız ortama, arkadaşlarımıza, anılarımıza gün gelecek hayatın bize sunduğu şartlardan dolayı veda edeceğiz, ama benliğimize asla veda etmeyelim. O bizde kaldığı sürece bilin ki sevdiğimiz insanlarda düşüncelerimiz hayallerimizde bizimledir. Unutmayalım ki insanlarda bizleri asıl benliğimizle seviyorlar. Nereye gidersek gidelim bizi o şekilde hatırlayacaklardır. Yani hayatın kuralları buysa eğer, kurallara uyalım. Ama kendi doğrularımızla uyalım. Düşüncelerimizi ele geçirmesine izin vermeyelim. Vedalar aslında bazı şeylerinde başlangıcıdır. Yeni bir hayata başlama, yeni arkadaşlıklar edinme, ortamın değişmesi gibi. Bu kötü bir şey değil. Sen sen olduğun sürece hayatında değişen tek şey insanlar olur. Bence bazı şeylere çok çabuk alışmak iyi değil. Sonra vazgeçilmesi zor oluyor ve bu yüzden vedalar zor geliyor. Ya vedalar çok zor oluyor bu durumda, ya da senin yapmış olduğun özlem ve alışkanlıktan dolayı zor geliyor. Yapacak tek şey bazı şeylerin biteceğini anlamaktır ve alışmamaktır. Doya doya yaşa hayatını, sevdiklerinle her anın tadını çıkar. Vazgeçme asla hayatından. Kimse son vedanın ne zaman olacağını bilmez. O yüzden sevdiklerimizden güzel ayrılalım.
 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
RSS
© 2024 - Batman Medya Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=